Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Adecco

Napisany przez 2cybercrash
W każdym razie po około 1 miesiącu stabilnego działania, handel z marca z ceną zakupu
oraz z marżą netto na poziomie około 3% można zakończyć, jeśli jest to żądane.
Ze względu na szczytowe wartości indeksów rynek może działać nieco nieprzewidywalnie.

Napisany przez beat
To może również opłacać się poczekać do krótko przed datą Q1 8.5. Ożywienie kursu można także interpretować w tym kontekście. Zobaczymy. Prawdopodobnie się ich pozbyję przed ogłoszeniem wyników. Ryzyko, że będą one bezużyteczne przez całe lato, nie jest warte szansy na wzrost kursu. Znowu potwierdziłem moje podejście, aby być możliwie jak najdalej od SMI.

Napisany przez ADMCI4
Tutaj jest wyjaśnienie, dlaczego akcje nagle się dzisiaj poruszyły:

W kręgach handlowych wskazuje się na dobre wyniki kwartalne konkurującej holenderskiej firmy Vedior. Vedior odnotował zaskakujący wzrost zysków o 44% w pierwszych trzech miesiącach bieżącego roku obrotowego. Francja była głównym źródłem wzrostu dla Vediora. Na rynku są więc wyciągane pozytywne wnioski dotyczące Adecco. Oprócz USA Francja jest najważniejszym rynkiem dla szwajcarskiego pośrednika pracy na Zachodzie.

Ogólnie rzecz biorąc, nastroje dla Adecco w obecnej chwili nie są zbyt korzystne. Z jednej strony z pewnością zgadza się obserwacja Cybercrasha dotycząca hedgerów i posiadaczy opcji, ale także kwestionowana jest strategia osiągania wyższej marży poprzez pośrednictwo w specjalistach. (Źródła: SMP-Research i AWP)

Na początku marca emocjonowałem się fantastycznymi wynikami Adecco i zająłem pozycję. Teraz tkwię z czerwonymi liczbami i cieszę się z tych nieoczekiwanych wieści...

Felice

Napisany przez Simona
I oto liczby:

(Zaczekam i zobaczę, co jeszcze wyjdzie na AG. Ponadto interesują mnie kluczowe wytyczne nowego kierownictwa na szczycie, panów Dormana i Döriga. Interesuje mnie również, jakie inne zmiany są planowane. Także w jakim stopniu zamierzają promować pośrednictwo pracy tymczasowej, nie tylko w obszarze specjalistów. Oczywiście, do tego potrzebne jest także zainteresowanie liderów gospodarczych, ogólnie zezwalających na stałe zatrudnienie).- Myślę, że jest praca... jak we Francji? Alors...)

08-05-2007 09:47 RYNKI/Adecco: Po dobrych wynikach pozytywnie otwarte - Realizacja zysków
Nazwa Ostatnia Zmiana
ADECCO N 84.35 -0.90 (-1.06%)

Zurych (AWP) - Akcje na okazicielskich akcjach Adecco SA otworzyły sesję we wtorek z niewielkim wzrostem, ale natychmiast spadły nieco. Od tego czasu akcje poruszają się wokół punktu zerowego. Spółka opublikowała wyniki za pierwszy kwartał, przewyższając znacząco oczekiwania dotyczące zysku operacyjnego i netto. Ponieważ cena akcji wzrosła wyraźnie przed ogłoszeniem wyników, teraz pojawiają się pojedyncze realizacje zysków.

Do godz. 09.45 Adecco zyskuje 0,15 CHF lub 0,2% w stosunku do 85,40 CHF. Rynek ogólny (SMI) notuje niewielkie spadki.

Analitycy określają wyniki kwartalne jako solidne. Chociaż wzrost organiczny przychodów lekko pozostał poniżej szacunków, marże okazały się znacznie wyższe od oczekiwań. Zwłaszcza w Europie wzrost był silny, podczas gdy w USA był słaby, jak podaje się.

Ocenia się, że brak znacznego wzrostu akcji po ogłoszeniu wyników ma głównie związek z tym, że inwestorzy po dobrych wynikach Q1 głównych konkurentów Adecco (Manpower, Vedior) oczekiwali pozytywnego wyniku również u szwajcarskiego dostawcy usług personalnych. Odpowiednio cena akcji wzrosła o około 7% w ciągu dziesięciu dni przed dzisiejszym ogłoszeniem wyników.

Większość analityków nadal pozytywnie ocenia tytuł. Vontobel klasyfikuje go jako Market Outperform, Credit Suisse jako Outperform, UBS i Citigroup zalecają kupno. Odpowiednie cele cenowe dla akcji oscylują między 90 a 100 CHF.

uh/ek

Pozdrowienia,
Simona

Napisany przez beat
Na przyszłość wygląda to dobrze. Kurs porusza się w okolicach wielokrotnego oporu. Mogłoby jednak nagle spaść do około 90.
Pozwolę im jeszcze trochę leżeć. Ale już nie chcę ich pilnować zbyt długo.

Napisany przez beat

Na przyszłość wygląda to dobrze. Kurs porusza się w okolicach wielokrotnego oporu. Może nagle skoczyć nawet do około 90.-...
Pozwalam im też po prostu leżeć bezczynnie. Ale już dłużej nie chcę ich pilnować.

Po WZA wydaje się, że nie będzie przed WZA. I ona pędzi...

Napisany przez Simona
Dzisiaj rano zmykam, moją porcję chętnie przejmą. Zobaczymy, co przyniesie przyszłość. Trzymaj się...
Powodzenia.

Pozdrawiam,
Simona

Napisany przez Hans
..Amis są często kierowani.... Inni potem gonią za nimi płacąc ponad 90.-

Napisany przez beat
W końcu udało mi się wycofać z 89,95 zł z przyzwoitą marżą netto 10%. Teraz pozostała mi tylko Holcim z SMI w portfelu. Tak też zostanie.

Napisany przez Mooie
Dla mnie wygląda to tak, jakby Adecco w tej chwili była w stanie wolnego spadku. Przy czym kurs był jeszcze niższy wiosną. Zasada nigdy nie łapania spadającego noża jest dla mnie już jasna, a jak wszyscy wiecie, ciężko pracuję nad nią. To, czego nie rozumiem, to dlaczego Adecco tak gwałtownie spada, podczas gdy rynek pracy rośnie jak szalony. Czy ktoś może mi powiedzieć, przy jakiej cenie wejścia akcje Adecco stałyby się atrakcyjne?

Napisany przez Carapuzi
Mam złożone zlecenie kupna @81.--. Zobaczymy ......

A to powód, dla którego one tak spadły.

@FuW
Również ucierpiał Adecco (14,2%). Akcje usługodawcy z zakresu pracy cierpiały z powodu wypowiedzi Bena Notebooma, dyrektora generalnego konkurenta Randstad. Ten prognozuje spadek działalności w USA w nadchodzących miesiącach z powodu koniunktury (por. strona 39). Adecco z kolei osiąga 18% przychodów w USA. Po ostatnich krokach ekspansji skierowanych na rynek niemiecki udział ten, po zatwierdzeniu przez UE zakupu niemieckiej firmy Tuja przez Adecco, ulegnie zmniejszeniu.

Napisany przez fritz
Mam uczucie, że Adecco faktycznie zostało surowiej ukarane niż inne i mam nadzieję, że gdy rynek znowu zacznie iść na północ (choć na razie nie widzę jednoznacznych sygnałów, ale też już nie ma takich, które jasno wskazywałyby na spadek), Adecco pokaże się szczególnie pozytywnie.

Adecco było już w tym roku na poziomie 98.40 i może do niego wrócić również pod koniec roku, Helvea jest nawet bardziej optymistyczna, chociaż nie na koniec roku, ale przynajmniej w ciągu roku.

Wtorek, 04. września 2007 - 09:56 h

[Adecco N] - Helvea potwierdza zalecenie kupna, niezmienione cel kursowy: 105.00 CHF

Na poziomie 73 - 74 widzę silne wsparcie, więc w dół powinno być dość dobrze zabezpieczone.

W każdym razie dzisiaj rano wziąłem trochę na 78.10 i będę obserwował sytuację przez kilka dni, a może jeszcze raz sięgnę po tę opcję.

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez fritz
To powinno również dać Adecco, która w ostatnich tygodniach mocno ucierpiała, pewien zastrzyk energii:

Zurych (Godmode-Trader.ch) - Pracodawcy w Szwajcarii zakładają, że sytuacja na rynku pracy w czwartym kwartale 2007 roku nadal się będzie uspokajała. Wyniki dziś opublikowanego Barometru Rynku Pracy Manpower pokazują, że 15% z 757 ankietowanych pracodawców spodziewa się wzrostu zatrudnienia. Z kolei tylko 2% przewiduje spadek. Większość, aż 81%, nie przewiduje żadnych zmian w nadchodzącym kwartale.

Prognoza netto na rynek pracy dla czwartego kwartału 2007 wynosi zatem +13%, co w porównaniu z trzecim kwartałem 2007 oznacza wzrost o 2 punkty procentowe. W porównaniu rocznym prognoza netto na rynek pracy wzrosła o 5 punktów procentowych. Szwajcaria odnotowuje tym samym swoje drugie najlepsze wyniki od wprowadzenia badania w czerwcu 2005 roku.

Pozytywny rozwój gospodarki przyczynia się do silnego popytu na pracowników. Obecnie pracownicy, którzy chcą zmienić pracę, mają zdecydowanie większy wybór niż rok temu, wyjaśnia Charles Belaz, dyrektor generalny Manpower Szwajcaria.

Pozdrowienia
fritz

Napisany przez Hans
..no cóż, spadek obecnie pochodzi od Hedgerpack - potrójnego sabatu, następny :shock:

..uciążliwy temat, w instrumentach pochodnych tkwi na całym świecie x bilionów dolarów :shock: :shock:

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata