Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Canada Life

Napisany przez verschaukelt
Cześć Suppi Mathew, że tak dokładnie wszystko analizujesz
Myślę jednak, że chociaż fajnie jest móc udostępniać tyle specjalistycznej wiedzy, to dla przeciętnego czytelnika mogłoby to być przytłaczające. Dlatego zasadniczo pomijam te drobne szczegóły. Przecież zwykle dotyczą one tylko nielicznych.

Emerytura małych kwot występuje, gdy miesięczna emerytura nie przekracza 1% miesięcznego punktu odniesienia zgodnie z paragrafem 18 Księgi czwartej Kodeksu Pracy Socjalnej (2012: 26,25 euro).

W kontroli pewnie mogłem jeszcze wymienić wyjątki.
Miłego weekendu

Napisany przez Matthew Pryor
Czym może być złego w podaniu dodatkowej informacji? Jeśli ta informacja jest istotna i/lub interesująca dla TO, nie widzę w tym nic złego.

Mała renta kwotowa występuje, gdy miesięczna renta nie przekracza jednego procenta miesięcznego punktu odniesienia określonego w paragrafie 18 Księgi czwartej Kodeksu socjalnego (2012: 26,25 euro).

A może to być nawet kwota w wysokości czterocyfrowej. Czy to jest szczegółem czy błahostką w danym przypadku, nie odważę się oceniać.

W ramach egzaminu na pewno mogłem bym wymienić wyjątki.

Z przyjemnością wierzę i również życzę miłego weekendu!

Napisany przez Ophelia
Czytałam już na różnych stronach o Canada Life, jednak osobiście byłabym ostrożna w związku z inwestowaniem w złoto. Wydaje się, że Rürup-Rente (renta podstawowa) tego dostawcy zdołała z powodzeniem przejść różne testy. Niemniej jednak, sama forma emerytalnego zabezpieczenia nie jest w stanie zniwelować jej rzeczywistych wad.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata