Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: ABB co dalej...

Napisany przez richard100
Cześć Dany,
Dla Twojego uspokojenia: Jest jeszcze kilka tysięcy inwestorów, którzy mają akcje ABBN w swoim PF z ceną zakupu powyżej 40Fr.
Oni jeszcze dzisiaj nie sprzedają. Więc z tego punktu widzenia nie ma jeszcze presji sprzedaży.
P.S. (Mam też takie w PF)
:mrgreen:
Także nie sprzedam tych kupionych taniej.
Pomagają przynajmniej obniżyć cenę zakupu.
Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Adrian
Mogę się zgodzić z Springerem. ABB odnotowało silny wzrost w ostatnich kilku tygodniach. Moim zdaniem lepiej poczekać i zebrać profity po ewentualnym cofnięciu. Ponadto patrzę krytycznie na obecną sytuację: - SMI wyraźnie osiągnęło podwójne szczyty. Inwestycja staje się wątpliwa bez przebicia linii oporu. - Jak będą wyglądać liczby w przyszłym roku? Plotki mówią, że nie będą już tak obiecujące jak w 2006 roku..?!? Adrian

Napisany przez Globalist
Zgodnie z Cashguru, ABB stoi w obliczu grubego pozwu w USA. Dla mnie cena akcji ABB osiągnęła już zenit. Chciałem do niej jeszcze raz wrócić. Teraz jednak nie jestem już pewien. Pieniądze prawdopodobnie stracę raczej na akcjach EMS w 2007 roku. ?

Napisany przez Adrian
Wyprzedaż w ABB. Kurs właśnie około 4,5% na minusie. Złapałem trochę ABBDJ, ponieważ dzisiaj call spadł o 40%.

Napisany przez Globalist

Wyprzedaż w ABB. Kurs właśnie wynosi około -4,5%.

Zakupiłem sobie małą partię ABBDJ, ponieważ dzisiaj opcja spadła o 40%.

No cóż, Adrianku, może masz szczęście. Według amerykańskich guru kurs ABB spadnie aż do 12 dolarów. Obecnie wynosi on -3,5% i wynosi 17,91 dolara.

Napisany przez Dany1

Naja Adi, być może masz szczęście. Według amerykańskich guru cena akcji ABB spadnie aż do 12 dolarów. Obecnie wynosi minus 3.5% i wynosi 17.91 dolarów.

grrrrrrrrrrrrrr....napisz to na forum ABB na Crash i będziesz ukamienowany...czy to dla ciebie serio czy po prostu chcesz nas zabawić?

Napisany przez Globalist

grrrrrrrrrrrrrr....napisz to na forum ABB na Crash, a zostaniesz powieszony ...czy ty to naprawdę poważnie czy tylko chcesz nas rozbawić?

Cześć Dany
Zawsze mówię serio.
No cóż, Ci z Crash nie mają pojęcia...Dlatego mają EP +40. :lol:
Oczywiście tam zdobywają oni tytuł.
My tutaj jesteśmy realistami, dlatego tego nie robimy. :P

Napisany przez beta
A jeśli tak dalej pójdzie, to będę musiał się zabrać za ABBlera :mrgreen: ....może przy 18?

Wärtsilä byłoby oczywiście także opcją. Ale dopóki z Iranu będziemy słuchać gadania, to Wärtsilä musi jeszcze trochę spaść.

Pozdrowienia

Napisany przez Springer
Jeśli psychologiczna granica wynosi 20.-, ABB może mieć trudności wiosną i latem. Znamy historię lata 06, kiedy ABB zostało częściowo zatargowane, uważni czytelnicy wiedzą, że na przykład Cybercrash zbierał banknoty bardzo tanio. Czy historia powtórzy się? Będę śledzić to uważnie, ponieważ wszyscy są już spięci: Kiedy przyjdzie następna przepaść? Firmy takie jak ABB niewątpliwie stracą na wartości...

Napisany przez Adrian
@Globalist, jak czasem można się mylić.

Sprzedane opcje z zyskiem w wysokości 17%.

Napisany przez svx_biker

@Globalist, jak czasem można się mylić.

Sprzedałem opcje z zyskiem 17%.

Już 28.12. było sensowne sprzedać opcje krótkoterminowo i nie kupować nowych, ponieważ ABB znajdowało się w górnej kanału trendu. Jednak po konsolidacji do 8 stycznia sytuacja trochę się uspokoiła. Następnym krótkoterminowym celem kursowym jest teraz około 23 CHF.

Napisany przez Globalist
ABB zostaje obniżone przez Prudential.
Czy to przez GE? W takim razie, brawo i szybko zabezpiecz zyski.

Napisany przez svx_biker
Dopóki wsparcie na poziomie 20,80 się utrzymuje, wolałbym obstawiać dalszy wzrost. Przy tym poziomie 20,80 można również ustawić dobrze dopasowany zysk i stop.

Zobacz też: SMI: ABB nadal znajduje się na byczym rynku

Źródło: GodmodeTrader

Napisany przez Globalist
Co sądzisz, SVX Bikerze, czy coś się szykuje? Chińczycy odkryli większą aferę gospodarczą. Wśród innych padło nazwisko ABB...

China Police Hold US Executives In Graft Probe: Reports 19.01.07 16:15:00- APIN

(Aktualizacja ze stanowiskiem McDonalds Corp.)

SHANGHAI (AP) - Władze Szanghaju zatrzymały 22 dyrektorów firm, w tym niektórych pracujących dla dużych międzynarodowych koncernów takich jak McDonalds Corp. (MCD) i Whirlpool Corp. (WHR), w związku z dochodzeniem w sprawie łapownictwa, donoszą lokalne media, powołując się na komunikat policji.

Śledztwo ma miejsce w ramach szerszej walki z przestępczością gospodarczą oraz międzymiejskiego dochodzenia w sprawie zarzutów korupcyjnych przeciwko najwyższym przywódcom miasta, co doprowadziło do usunięcia z urzędu sekretarza partii komunistycznej w Szanghaju, Chen Liangyu.

Firmy zagraniczne są poddawane coraz większej kontroli w zakresie przestrzegania przepisów rządowych, a potęgi, takie jak Wal-Mart Stores Inc. (WMT), są zobowiązane na przykład do akceptacji związków zawodowych zrzeszonych przy rządzie.

Komunikat policji został przesłany do lokalnych mediów przez Szanghajski Zespół Śledczo-Gospodarczy i został wymieniony w kilku państwowych gazetach, w tym w Shanghai Youth Daily i Xinmin Evening News.

Stwierdzono, że przekupstwo warte 4 miliony CNY (514 000 USD) rzekomo zostało wręczone pracownikom siedmiu firm przez lokalnych operatorów sieci komputerowej w zamian za zamówienia na sprzęt.

Raporty nie podały nazwisk podejrzanych, ale wskazały, że osoby oskarżone o przyjęcie łapówek kierowały działami technologii informacyjnej w lokalnych biurach amerykańskiej firmy konsultingowej McKinsey & Co, McDonalds, szwajcarskiej firmy inżynieryjnej ABB Ltd. (ABB) i amerykańskiego producenta sprzętu AGD Whirlpool Corp. oraz innych firm.

Policja odmówiła natychmiastowych komentarzy na temat raportu i zażądała pytania na piśmie.

McDonalds Corp. powiedział w oświadczeniu: To wydarzenie miało miejsce kilka miesięcy temu. W wyniku tego został natychmiast zwolniony pan Tao, najprawdopodobniej odnosząc się do pracownika, który został uwikłany w dochodzenie. Firma nie udzieliła dalszych komentarzy.

Biuro Whirlpool w Szanghaju i rzeczniczka prasowa Azji odmówiły komentarza, kierując pytania do siedziby firmy.

Przyjrzymy się zgłoszonym sprawom. ABB nie toleruje żadnych nieprawidłowych praktyk biznesowych i stosujemy globalnie najwyższe standardy biznesowe - powiedział w oświadczeniu Thomas Schmidt, rzecznik prasowy firmy ABB.

McKinsey wydało oświadczenie mówiące: Nie mamy żadnych dodatkowych informacji poza tymi, które zostały opublikowane w prasie. McKinsey w żaden sposób nie był oskarżany o jakiekolwiek przekupstwo ani korupcję.

Biuro firmy McKinsey w Szanghaju odmówiło dalszego komentowania.

Raporty medialne twierdziły, że na żądanie władz podano jedynie fałszywe nazwiska zatrzymanych podejrzanych. Wskazano, że śledczy odzyskali 944 400 CNY (121 000 USD) z pieniędzy rzekomo oferowanych jako łapówki.

Według państwowego dziennika Shanghai Daily, śledczy zostali poinformowani przez anonimowego informatora, twierdzącego, że menadżer w lokalnej firmie komputerowej rzekomo wręczył łapówki dwóm pracownikom działu technologii informacyjnej w biurze McKinsey w Szanghaju.

(KONIEC) Dow Jones Newswires

Napisany przez svx_biker

Co myślisz, SVX Bikerze, czy coś się układa? Chińczycy odkryli większą aferę gospodarczą. Wśród innych nazwisko ABB się pojawia..

Nie przywiązuję zbyt dużej wagi do takich raportów agencji. Jednak śledzenie zmian kursu i wyciąganie wniosków z ogólnej opinii wszystkich uczestników rynku na pewno nie zaszkodzi.

Napisany przez checco
Co o tym myślicie, więcej informacji tutaj:

https://www.cash.ch/?Id=123&tk=6&page=awp&id=1169227920057500 &ref=1

pozdrowienia, Checco

Napisany przez Globalist

co o tym myślisz, więcej informacji pod adresem:

https://www.cash.ch/?Id=123&tk=6&page=awp&id=1169227920057500 &ref=1

pozdrowienia, Checco

Wygląda na grubą rybę. Znowu zaczynają się kary i pozwy. Wygląda na to, że ABB nigdy nie uniknie.
To również wyjaśnia dlaczego kurs tak drastycznie spada (będzie nadal spadał)
Oto oryginalny tekst:

DJ ABB/Komisja Europejska planuje nałożenie kar na dostawców dla firm energetycznych
19.01.07 18:32:00- AWGB

Bruksela (AWP/sda) - Komisja Europejska planuje nałożenie kar na międzynarodowe kartele dostawców dla
przemysłu elektrycznego.

Szczegóły, a zwłaszcza wysokość kar, mają zostać ogłoszone w przyszłą środę, poinformowali pracownicy Komisji w piątek. Teoretycznie kary mogą wynosić do dziesiątej części przychodów.

Wśród potencjalnie dotkniętych firm wymieniane są ABB Ltd, niemiecki koncern Siemens, francuskie firmy Schneider, Alstom i Areva, a także japońskie firmy Mitsubishi, Hitachi i Toshiba.

Rozmowy na temat cen dotyczyły izolowanych gazem wyłączników, którymi regulowany jest przepływ prądu w stacjach przekształceniowych.

(END) Dow Jones Newswires

Napisany przez Dany1

Wygląda na grubą rybę. Znowu zaczyna się to samo z karami i pozwaniami. Wygląda na to, że ABB nigdy nie zostanie oszczędzone.
To wyjaśnia także dlaczego kurs tak drastycznie spada (i będzie nadal spadał)

Kurs dramatycznie spadł z ponad Fr. 40.-- na poniżej Fr. 2.--, ale to już jakiś czas temu...dla mnie w ostatnich latach dramatycznie wzrósł...wszystko zawsze zależy od punktu widzenia, prawda Globalist?

Napisany przez Globalist
Szok skandalu korupcyjnego? Wielu pracowników ABB aresztowanych!

DJ PRESSA/Pracownicy ABB w Szanghaju aresztowani pod zarzutem łapownictwa
22.01.07 08:17:00- AWGB

Zurych (AWP) - Chińska policja aresztowała w Szanghaju 22 pracowników
kilku zagranicznych firm pod zarzutem łapówkarstwa,
w tym również pracowników koncernu przemysłowego ABB Ltd. Zatrzymanym zarzuca się, że przekazali łapówki o łącznej wartości 500 000 USD,
podający lokalne media cytowane przez w poniedziałek.

ABB w tej chwili nie może potwierdzić, ani
zaprzeczyć tych faktów, powiedział rzecznik koncernu Thomas Schmidt na żądanie AWP. Ale
traktujemy ten temat poważnie, podkreślił Schmidt, powołując się na
politykę zerotolerancyjną firmy.

Natomiast w ramach obecnego postępowania
Komisji Europejskiej przeciwko międzynarodowemu kartelowi dostawców
sprzętu dla przemysłu elektroenergetycznego, koncern przemysłowy ABB może liczyć na zachowanie nietykalności. Sam ABB zgłosił się na ochotnika w maju 2004 r.
informując o działaniach Komisji - powiedział
Schmidt.

Ponieważ ABB w pełni współpracował z dochodzeniem Komisji
wtedy firma otrzymała tzw. od
kar.

Szczegóły, w tym wysokość kar, Komisja Europejska ogłosi
w nadchodzącą środę.

ra/uh

(END) Dow Jones Newswires

Napisany przez David
ABB skacze z wysokiego na wysoki, w poniedziałek ponownie umieściłem akcje ABB w portfelu, aby nie przegapić ewentualnej hossy przed ogłoszeniem wyników. Nie jestem jeszcze pewien, czy chcę/ powinienem podjąć ryzyko aż do ogłoszenia wyników. Na pewno będę obserwować krótkoterminowy trend i wolumen w dniach 13/14.02, aby móc podjąć krótkoterminową decyzję.

Napisany przez David
Wczorajsza strata została dziś odzyskana, a z nowym rocznym maksimum (kurs zamknięcia) wszyscy mogą spokojnie przetrwać weekend.

Napięcie rośnie, w czwartek pojawiają się liczby.

Napisany przez fritz
Wątpię, czy tym razem dojdzie do kolejnego wzrostu przed ogłoszeniem wyników, ponieważ obecnie panuje duża niepewność. Dow Jones i Nasdaq zamknęły się na czerwono, co zapewne spowoduje czerwony start giełdy szwajcarskiej w poniedziałek. Ponadto zauważyliśmy przy innych wynikach rocznych, że dobre liczby nie wystarczają, aby utrzymać kursy (Logitech, Roche), muszą to być już absolutnie superliczby. Wyobrażam sobie, że wielu inwestorów chce zabezpieczyć swoje zyski przed ogłoszeniem wyników ABB, a dla niektórych sumy będą całkiem spore, biorąc pod uwagę, że od najniższego kursu w 2002 roku, który wynosił 1.41, było stale wzrost. Niemniej jednak ABB ma oczywiście dalszy potencjał w długoterminowej perspektywie, ponieważ obecnie jest daleko od maksymalnego poziomu (54.50). Zobaczymy, jak będzie, będzie interesująco (dla mnie nie, ostatni raz sprzedałem po 18.85). Pozdrowienia, fritz

Napisany przez 2cybercrash
ABB liczby są nieznacznie poniżej oczekiwań, pomimo solidnych wyników i dobrej sytuacji zamówień. Kurs reaguje lekko negatywnie. Jest to dzień przed małym zabójcą opcji. Może teraz po raz pierwszy zaczną się kształtować strefy oporu. Czy utrzyma się na poziomie 20 [url]franków Szwajcarskich[/url]?

Napisany przez ADMCI4
Na szczęście udało mi się sprzedać część moich ABBów wczoraj. Przypomina mi to Roche i UBS? W każdym razie wartość księgowa wynosi niezdrowe 6,5. Czy czas na większą korektę?

Bardzo doceniamy, seven, kiedy ludzie sprzed wczoraj wciąż zabierają głos.

Napisany przez beat

Wartość księgowa wynosi niezdrowe 6,5 .

Myślę, że dobrze jest poświęcić czas na wyróżnienie ważnych rzeczy poprzez ich pogrubienie, osobiście jestem w tej kwestii trochę leniwy.
Jednak odpowiednie informacje nie powinny być kompletnie błędne, ponieważ w przeciwnym razie zostaną jeszcze bardziej błędnie zinterpretowane.

Istnieje wartość księgowa, wskaźnik cena do wartości księgowej, itp. Lepiej nie pisać nic, niż...

Napisany przez Globalist
Czy teraz liczby były za niskie, czy oczekiwania za wysokie?
Myślę, że przyczyną tego spadku jest prawdopodobnie stwierdzenie dotyczące oczekiwanych raczej umiarkowanych wzrostów na rok 2007.
Dlatego duże firmy od razu odskakują ze zmęczenia. No cóż, to zrozumiałe. ABB jest już po wszystkim - mówi sprzedawca na giełdzie.
Zastanawiam się, co jeszcze w ogóle się dzieje? Lepiej?

Napisany przez willi
ABB strzela ze wszystkich luf

Zysk + 89%
Wzrost przychodu + 22%
Czego chcieć więcej. Przyszłość również wygląda bardzo obiecująco. Pomimo tego, że akcje mają wskaźnik ceny do zysku wynoszący 20, pozostaję zainwestowany w ABB. Duże skoki kursu się już nie powtórzą, ale dla mnie ABB pozostaje podstawową inwestycją o niskim ryzyku.

Napisany przez Globalist

ABB strzela ze wszystkich luf

Zysk + 89 %
Wzrost obrotów + 22%
Czego chcieć więcej. Przyszłość także wygląda bardzo obiecująco. Pomimo tego, że akcje mają wskaźnik ceny do zysku wynoszący 20, nadal inwestuję w ABB. Duże skoki kursu może i się nie powtórzą, ale dla mnie ABB pozostaje główną inwestycją o niskim ryzyku.

Czy inwestycja, która w przyszłości przyniesie zyski z kursu?

Napisany przez ADMCI4

Cytat od Seven

W każdym razie wartość księgowa wynosi niezdrowe 6,5 .

Uważam, że dobrze jest poświęcić czas na wyróżnienie ważnych rzeczy, osobiście jestem trochę za leniwy.
Ale odpowiednie rzeczy nie powinny być kompletnie błędne, bo w przeciwnym razie staną się jeszcze bardziej błędne.

Istnieje wartość książkowa, wskaźnik cena-wartość księgowa, itp. Lepiej nic nie pisać, niż...
hehe, wiem, co to jest wskaźnik cena-wartość książkowa, ale pisanie pogrubioną czcionką naprawdę jest uciążliwe, dlatego coś zostało utracone... W każdym razie wiesz, o co mi chodziło, a to już wystarczające, prawda?

Napisany przez beat

hehe wiem, co to KBV, ale pisać pół grubiaka jest naprawdę męczące, więc straciłem trochę kwestii... W każdym razie wiesz, o co mi chodziło, a to już wystarczy, czyż nie?

Możesz po prostu pisać ABB 6.5 albo ABB 22... ja będę wiedział, o co ci chodzi. Ale czy to wystarczy?
Dlaczego przekazywać ignorancję, skoro możesz nawet wiedzieć, co piszesz? Zawsze można mieć różne zdania na temat jakości.

Napisany przez willi
ABB posiada wszystkie cechy, które powodują szybsze bicie serca inwestorów. Firma jest bardzo dobrze pozycjonowana na wschodzących rynkach. ABB jest obecna w Chinach i Indiach od wielu lat, posiadając własny dział badawczo-rozwojowy. Ze względu na ogromny rozwój gospodarek istnieje ogromna potrzeba inwestycji w infrastrukturę. ABB jest również firmą obecną w nanotechnologii. Od bliskiego bankructwa w 1999 roku ABB posiada szczupłą i efektywną strukturę zarządzania, co sprawia, że koncern jest bardzo elastyczny. Nie można również bagatelizować kompetentnego zarządzania. Jedynym mankamentem tej spółki jest współczynnik cena/zysk wynoszący 20. Dlatego postanowiłem kontynuować inwestycję. Choć akcje nie będą już tak dynamicznie rosły jak w poprzednich latach, oczekuję, że przewyższą one ogólny rynek.

Napisany przez ADMCI4

Cytat od Seven

hehe wiem, co to jest KBV, ale pisane pogrubione czcionką jest naprawdę irytujące, dlatego pewne informacje mogą ulecieć... W każdym razie wiesz, o co mi chodziło i to już wystarczy, prawda?

Możesz po prostu napisać ABB 6.5, albo ABB 22... Wtedy będę wiedział, o co chodziło. Ale czy to wystarczające?
Dlaczego informować o swojej nieznajomości, skoro być może wiesz, co piszesz? Możemy mieć różne opinie na temat jakości.

Wyraźnie uważasz, że podniesiesz jakość tego forum, wytykając błędy innym....
W przyszłości: dlaczego nie zauważysz grzecznie błędu i nie skorygujesz go, jeśli już wiesz lepiej.
Przypomnij sobie, że uprzejmość nic nie kosztuje. :!:

Dziękujemy za pouczające opinie. Możemy obiektywnie stwierdzić, że są użytkownicy, którzy potrafią doskonale ocenić trendy cenowe i komunikują to w odpowiednim czasie. To z kolei prowadzi w kierunku profesjonalnego zarządzania portfelem.

Inni natomiast nie potrafią tego zrobić! Nic w tym złego, ale chcielibyśmy pozostać obiektywni, o ile to w ogóle możliwe w tej nieprzewidywalnej dziedzinie.

Interesują nas opinie na temat tego, gdzie, kiedy, w jakim kursie i z jakim celem można zestawić nowe marki dla ABB w handlu/inwestycjach. To byłoby przydatne dla naszych użytkowników, reszta to plotki, na te można przeczytać Stocks/Crach-Daily/F&W albo inne czasopismo.

Napisany przez Dany1

Napisany przez David
Więc jestem znowu tutaj na portalu...

Moim zdaniem po takich dobrych wynikach, różnym inwestorom udało się osiągnąć zyski na poziomie 100% i więcej, dlaczego więc nie zrealizować zysków, gdy akcje tak urosły. Gdy cena akcji ustabilizuje się ponownie, można znowu zdecydować się na zakup. Mój krótkoterminowy handel tydzień przed ogłoszeniem wyników też opłaciłby się, gdybym nie był tak naiwny i sprzedał przed ogłoszeniem, wtedy zarobiłbym 4%, teraz jednak jestem lekko na minusie; ale nie trzeba od razu wpadać w panikę, jak niektórzy na forum Cash. Dodatkowo warto zauważyć, że nie warto grać opcjami, jeśli się ich nie rozumie.

Dzisiaj rano w Finanz und Wirtschaft przeczytałem artykuł o ABB. Było to bardzo interesujące, chociaż według Cybercrash to bardziej pogłoski.

Podsumowanie pogrubionych elementów:
-ABB jest w najlepszej kondycji jak nigdy wcześniej
- Księga zamówień przepełniona
- Dywidenda podwojona
- Akcje powinny znaleźć się w portfelu
- Fred Kindle cieszy się z szybkiego wzrostu ABB i nie widzi spadku tej tendencji.

Analiza akcji
W ciągu ostatnich 6 miesięcy kurs wzrósł o 42%, co oznacza, że w ciągu ostatnich 3 miesięcy wzrósł silniej (o 25%) niż w pierwszych 3 miesiącach tego okresu. Oznacza to zwiększone zaufanie inwestorów.

Mam również wykres z ostatnich 3 miesięcy. Widzę wsparcie podobne do Dany1 w okolicy 21,60.

Jeszcze raz od dłuższego czasu zauważono jedną małą rezerwację ABBN na poziomie 20,85. Być może jednak za drogo? Zobaczymy.

Napisany przez David
Właśnie wróciłem popołudniu z ferii narciarskich.

Co za dzień, ABB mocno poszedł w dół; dlatego zdecydowałem się na dokupienie akcji po cenie 20,55.

Napisany przez David
ABB wydaje się ponownie pokonać zakręt. Granica 20 dolarów została ponownie przekroczona, a kurs wynosi teraz 20,50 dolarów.
Zobaczymy, jak dzień się zakończy, osobiście uważam, że granica 20 dolarów jest bardzo ważna dla dalszego kursu akcji.

Napisany przez Globalist
Naja David
Ja bym zostawił ABB. Oceny spadają, tak samo jak wczoraj. Myślę, że Niemcy zalecają pozostanie przy zakupie. Sprawdź też CS lub Holcim. Kiedy znów się zacznie, to tam na pewno najwcześniej. Ja nadal pozostaję na boku.

Napisany przez beat
Zakupiłem porcję przy cenie wyprzedażowej 19,90. Przez długi czas opierałem się przed zakupem ABB, ale w końcu opór został przełamany.

Przy cenie wyprzedażowej 19,90 zł kupiłem porcję. Przez długi czas opierałem się ABB, ale w końcu opór został złamany.

Cześć Beat,
Staję się ostrożny. Prawdopodobnie cena spadnie dalej.
Amunicja nie wylatuje za wcześnie...?? :wink:
Pozdrowienia, Rich

W ABB dochodzenia mają miejsce w obie strony, odbywa się to w technologii. Odbicie od 19,9 do 20,85, ale bez kontynuacji i zawsze tylko kilka szczytów. Wystarcza to tylko na małe, nerwowe transakcje. Zakres 15-17 musi być bardzo silnym wsparciem w przypadku ABB?

Tak więc może się okazać, że chwytamy w ruchomy nóż, jeśli naprawdę rozprzestrzenia się histeria baisse-hetscher, chodzi tu o sprzedanie długoterminowych opcji Call.

Zbieraj i magazynuj paczki o mniejszej różnicy kursów na poziomie 15%, a następnie cierpliwie czekaj, aż po pewnym czasie rozpocznie się bardzo mozolne i długotrwałe odbudowanie?

Technika rynkowa jest w dużej mierze niezdrowa, napędzana chciwością lub paniką.

Cześć Beat,
Stałem się ostrożniejszy. Prawdopodobnie znowu będzie lepiej.
Amunicję trzeba zużywać z rozwagą....?? :wink:
Pozdrowienia Rich

Cześć Beat,
Przepraszam. Z jednej strony ostrzegam przed kupnem, z drugiej strony sam kupuję (FRO, RDSA, PFE). Po tym, jak zobaczyłem, że dzisiaj SMI spadł z -2% do -0,6%, ogarnęła mnie CHCIWOŚĆ. :wink:
Prawdopodobnie znów się pomylimy.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez beat

Cześć Beat,
Przepraszam. Z jednej strony ostrzegam przed zakupem, z drugiej strony sam kupuję (FRO, RDSA, PFE). Kiedy zobaczyłem, że dzisiaj SMI spadł z -2% szybko do -0,6%, ogarnęła mnie CHCIWOŚĆ. :wink:
Prawdopodobnie znów mi się nie udało.
Pozdrowienia, Rich

Cześć Rich,
W porządku. Trochę to odważne, może nawet głupie. Czas pokaże. Zawsze jednak w chaotycznych sytuacjach staram się działać. Nie bez celu, w spokojnych momentach robię swoje zadania domowe, aby w razie potrzeby mieć gotowe listy zakupów na wyciągnięcie ręki.

Napisany przez beta

Przy cenie wyprzedażowej 19,90 zł za porcję. Długo stawiałem opór ABB, ale w końcu opór został przełamany.

Jestem teraz również z ABB, 20.05 :mrgreen: . Po prostu nadeszło do mnie....

Teraz przynajmniej trochę CHF jest ulokowane. Zazwyczaj wykorzystuję je tylko na waranty i podobne rzeczy. Z callami i putami w tym tygodniu chyba już wystarczająco dużo przetestowałem swoje szczęście. SwissQuote powinno być ze mnie zadowolone!

Teraz muszę znowu pomyśleć o spożyciu jedzenia....szalony tydzień.

Pozdrowienia

Ale zawsze jakoś jest, że uderzam w burzliwych sytuacjach. Jednakże nie bez celu.

To jest właściwe. Kupować, gdy wszyscy chcą wyjść. Sprzedawać, gdy wszyscy chcą wejść.
Po prostu bardzo trudno oszacować, kiedy wszyscy będą poza rynkiem... :wink:
Pozdrowienia Rich

Napisany przez David
Myślę, że nie popełniasz dużego błędu inwestując w ABB; jedyna rzecz, która się zmieniła, to termin. Myślałem, że krótkoterminowo będę mógł jeszcze coś zyskać na ABB. Jednak po ogłoszeniu wyników sprawy poszły tylko w dół, więc teraz muszę dostosować strategię i skupić się na średnim terminie.

Podsumowanie: Sam sobie winien, jeśli nie chce się zadowolić mniejszymi zyskami.

Napisany przez Globalist
W ABB 20er wsparcie odchodzi. W dół otwarte do 17.50.-

Napisany przez David
Nowe zlecenie dla ABB:

Ups; Zapomniałem źródła: CASH Daily

Po tym, jak cały świat giełdowy trochę się odbił, postanowiłem ponownie przeprowadzić analizę wykresu:

Dla mnie poziom 20 jest bardzo ważny, dlatego postawiłem tam swoje wsparcie. Niestety zostało one przełamane na 2 dni. Moim zdaniem te dwie spadki nie są wynikiem działalności ABB, ale całego rynku giełdowego. Wczoraj oraz dzisiaj ogólna sytuacja gospodarcza znowu nieco się poprawiła, co również odczuła ABB. Dlatego uważam, że poziom 20 należy nadal traktować poważnie jako wsparcie. Długa czerwona świeca wprowadziła niepewność wśród niektórych inwestorów, dlatego uważam, że kurs zamknięcia poprzedniego dnia długiej czerwonej świecy stanowi istotny opór.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata