Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Lotto!

Napisany przez syvell
To pytanie towarzyszy mi od zawsze: jeśli ktoś wygra na przykład 10 milionów w loterii i kupi sobie Dom, a resztę po prostu zostawi na swoim koncie bieżącym (co oczywiście nie miałoby sensu) - jak wyglądałaby sytuacja pod względem podatkowym? Czy trzeba płacić podatki od kwoty na koncie bieżącym? Czy tylko od ulokowanych pieniędzy czy coś w tym stylu? Często czyta się o ludziach, którzy w końcu popadają w długi po wygranej w loterii, bo nie zwracali uwagi na pewne rzeczy.

Napisany przez innam
Więc moja matka gra w Lotto co tydzień i od czasu wprowadzenia nowych zasad praktycznie nic nie wygrywa. Wcześniej również nie było tego wiele. Od czasu do czasu mała wygrana, która zachęca do dalszej gry, ale nigdy nie pokrywa to kosztów. Przypadkiem policzyłem, ile więcej pieniędzy rocznie miałaby do dyspozycji, gdyby nie grała w Lotto: Wyszły z tego duże wakacje!!

Napisany przez Bernhard78
Gram w lotto od około 4 lat i niestety jeszcze nigdy nie miałem więcej niż trzy poprawne liczby plus dodatkowa liczba. Może powinienem przestać Ale jakoś boję się dnia, w którym właśnie zostaną wylosowane moje liczby, a ja nie zagram...

Napisany przez Juste3100
Czy grasz z określonymi wzorami lub systemami? Analiza ponad miliona wypełnionych pól z danymi Lottoland w badaniu wykazała, że najczęściej obstawiana kombinacja liczb (1, 9, 17, 25, 33, 41) została zaznaczona ponad 18 000 razy częściej, niż powinna być obstawiana w przypadku normalnego rozkładu. Ponadto analiza statystyczna przeprowadzona przez Uniwersytet Techniczny w Dortmundzie wykazała, że ponad 90% studentów zdecydowanie rzadziej niż powinno było zakreślać sąsiednie liczby lub takie, które znajdują się na krańcach pola do zakreślenia. Ktoś się tu rozpoznał?

Napisany przez 5BetShove
Jestem studentem i muszę powiedzieć, że to do mnie pasuje. Jednak znalazłem na to rozwiązanie: za pomocą funkcji Ochrona Liczb w Lottolandzie można wygrać całą pulę nawet wtedy, gdy kilka osób obstawi te same liczby w klasie wygranej 1.

Napisany przez Bernhard78

Czy gracie z określonymi wzorcami lub systemami? Analiza ponad miliona wypełnionych pól typowania w studium wykazała, że najczęściej wybieraną kombinacją liczb (1, 9, 17, 25, 33, 41) była ponad 18 000 razy częściej zaznaczana niż mogłaby być zgodnie z normalnym rozkładem. Ponadto analiza statystyczna przeprowadzona na studiach na Uniwersytecie Technicznym w Dortmundzie wykazała, że ponad 90% studentów wybiera znacznie za mało sąsiednich liczb lub takich, które znajdują się na krańcach kuponu. Kto odnajduje się w tym opisie?

To jest prawie przerażające, że trzy z tych wymienionych liczb regularnie obstawiałem!

Napisany przez Pasyvar
Bardzo ciekawa historia

Napisany przez Juste3100
To może nie dotyczyć bezpośrednio loterii, ale uważam, że pasuje tutaj:

Z kodem rabatowym Spielen można obecnie zdobyć 25 euro kredytu na grę w online******* Deutschland! Wszelkie szczegóły można znaleźć na stronie głównej!

Napisany przez 5BetShove
Online****** Niemcy stają się dla mnie coraz bardziej sympatyczne. Zwłaszcza z 24/7 wsparciem zawsze można dobrze pogadać - a czasem dostaje się naprawdę fajne bonusy gratis. Jestem w pełni zadowolony!

Napisany przez Tlub
Od lat należę do grupy loteryjnej. Nigdy nic nie wygraliśmy. Ale wspólne kibicowanie jest w jakiś sposób miłe. Dlatego będziemy kontynuować.

Napisany przez hanna200
Ja, także gram w Lotto w soboty i postrzegam to raczej jako czystą zabawę. Nie stawiam dużych kwot, więc jest to po prostu czysta rozrywka. Jednak uważam, że losowania zagraniczne są znacznie bardziej interesujące. Najbardziej znaną loterią jest prawdopodobnie Loteria Navidad w Hiszpanii. Coraz więcej osób z innych krajów bierze w niej udział, a obecna suma wygranej wynosi 2,2 miliarda euro. Na stronie https://www.jaxx.com/de/lotto/lotto.html
mogę bez problemu wziąć udział w zagranicznych losowaniach.

Napisany przez Spiegelei
Ponownie na temat loterii w internecie: sklepy internetowe zazwyczaj oferują różne pieczęcie TÜV, dzięki którym klienci mogą ocenić rzetelność dostawcy. Zauważyłem teraz w Lottoland, że posiadają aż trzy takie pieczęcie (Service Initiative Deutschland, pieczęć TÜV i pieczęć eKomi). Czy ktoś wie, co oznaczają te pieczęcie dla loterii online?

Napisany przez 5BetShove
Postanowiłem się zorientować, co oznaczają te pieczęcie na Lottolandzie:
a) Service Initiative Deutschland wskazuje na badanie instytutu badawczego w Hamburgu - Lottoland jako jedyny operator na poziomie ogólnokrajowym otrzymał ocenę Bardzo dobrze.
b) TÜV, podobnie jak w przypadku innych operatorów, oznacza sprawdzoną funkcjonalność
c) eKomi to wyróżnienie od klientów - Lottoland ma zresztą 97% zadowolenia klientów przy ponad 7500 opinii klientów.

Napisany przez Fruchtstollen
Cześć, chciałbym nie tylko grać w zwykłym losowaniu Lotto6aus49, ale także w hiszpańskiej loterii bożonarodzeniowej. Widziałem teraz, że można to zrobić jednocześnie w Lottolandzie. Czy w przypadku wygranej jest to wiarygodne?

Napisany przez Juste3100
Więc sprawdziłem tę stronę i zauważyłem, że Lottoland może pochwalić się aż trzema pieczęciami - Service Initiative Deutschland, TÜV i eKomi. Wygląda na to, że jest to rozsądny wybór.

Napisany przez LydiaTheoly
Również grałem już w lotto. Niestety bezskutecznie. Jednak nie jestem osobą, która robi to regularnie.

Napisany przez Malivin
Myślę, że loterie i losowania istnieją od wieków. Pierwsza porównywalna gra pojawiła się już w XVII wieku w Anglii i Holandii

Napisany przez Malivin
Od jakiegoś czasu wróciłem do regularnej gry.
Jednak zawsze tylko jedno pole na losowanie (środa i sobota) z moimi liczbami. I to wszystko.
Wypełniam kupon na 8 tygodni, mam spokój i tyle.
Ostatnio też gram online, ale bezpośrednio na stronie lotto hessen, nie jakichkolwiek podejrzanych dostawców.
Można wygodnie doładować swoje konto, zapisać kupon w profilu, aby nie musieć za każdym razem wpisywać liczb i być informowanym o wylosowanych liczbach, wygranych lub przeterminowanych kuponach. Świetnie!
Jednak moje szanse na wygraną są dość ograniczone.
Kiedy coś wygrywam, zazwyczaj ledwo starcza to na opłacenie następnego kuponu.

Napisany przez ADMCI4
Gram w lotto od około roku, ale jeszcze nic nie wygrałam.

Napisany przez Kattie
Jedynie kilka razy grałem w Lotto, udało mi się nawet dwukrotnie trafić trzy prawidłowe liczby. To już samo w sobie jest rzadkie, ale wtedy masz tylko swoją stawkę z powrotem. To nie jest nic dla mnie

Napisany przez Sandokan
Zainteresowałem się kiedyś Eurojackpotem w biuletynie Lotto. Znalazłem w nim następujące informacje:

Zasada loterii
Loteria Eurojackpot składa się z 12 klas gier. Główna wygrana jest warta 10 milionów euro. Aby ją zdobyć, gracze muszą wytypować w swoich krajach 5 z 50 liczb. Dodatkowo muszą poprawnie wytypować 2 spośród 8 liczb euro. Wygranie głównej nagrody jest trudne, ponieważ szanse na wygraną są bardzo niskie i wynoszą około 1 do 59 milionów.

I kiedy to czytam, to nie wydaje mi się, że istnieje szansa na wygraną, ale zazwyczaj zdarzają się kilka szczęśliwców, którzy czasem wygrywają.

Napisany przez Amy2014
Oje, gram w totka od przynajmniej 10 lat i do tej pory miałem maksymalnie 4 poprawne liczby. Kiedyś przyjaciółka powiedziała mi, że ludzie, którzy nie grają w totka, już wygrali!

Myślę, że nie miała nawet tak dużo nieprawda, gdy się zastanowisz, jak długo niektórzy Niemcy grają w totka. Mając to wszystko podsumowane, z pewnością można sobie z tego ładnie opłacić wakacje.

Napisany przez TimFranz
Ja, ja, mam tę chęć wypełniania małych kratk. Niczego z tego nie czerpię. Sam grałem w Lotto tylko raz i wyszedłem z mniejszą ilością pieniędzy, dlatego już nie gram w Lotto. Można te pieniądze, które miałyby być przeznaczone na kupon, wrzucić do skarbonki i pozwolić im pomnażać się w ten sposób. To zdecydowanie bardziej sensowne. Ale historia Lotto jest już interesująca.

Napisany przez RudesnWold
Cześć wszystkim,

kilka tygodni temu też mnie dopadło! Natknąłem się na różnych dostawców w Internecie i zacząłem grać w Lotto. Samo granie sprawia mi wiele przyjemności (niewielkie kwoty), ale w podróży zawsze jest to trochę problematyczne, ponieważ wiele stron internetowych nie są zoptymalizowane pod kątem urządzeń mobilnych. Dla tych, którzy tak jak ja lubią grać w drodze, polecam aplikację Lotto! Jestem bardzo dumny ze znaleziska i przynajmniej można w ten sposób zagrać również w drodze.

Pozdrawiam
Wolfgang

Napisany przez jebere
Tak, także uważam to za bardzo irytujące, gdy Flash potrzebuje tak długo do załadowania!

Napisany przez RudesnWold
To prawda, ale do czego służą teraz smartfony

Napisany przez PascalSoest
Od czasu do czasu także gram w Lotto. Myślę, że każdy już kiedyś wyobrażał sobie, co by zrobił z wygraną... Ja zawsze jednak gram za pośrednictwem aplikacji, co jest dla mnie o wiele wygodniejsze.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata