Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: FRO

Napisany przez ManfredBali

Czy ktoś już otrzymał akcje SFL? U mnie jeszcze nic nie doszło.
Pozdrowienia Rich

Cześć Rich,

Otrzymałem 32 akcje SFL po 22.38.
(Aktualnie mam 300 FRO). Ratio?

SFL aktualnie: 27.44 (+22.61%). :wink:

PS:
Do wszystkich, którzy mnie znają:
Od 23.4. jestem około 1 miesiąc (ewentualnie dłużej) w Szwajcarii.

Drink i giełda?
Jednak wolę rozmawiać o AAUK (+45.17%), CAT (+11.14%), BTU (tylko 4.01%, ale tu jeszcze skumuluję), Cameco (28.86%), FRO (7.58%), GGB (+28.04%), itp.

CAT sprzedam, ale pozostałe trzymam.

O AMGN (-22.26%) = upadek był szybki :twisted: - a o Chiquita (-17.00%) wolę milczeć. ops:

Pomimo że moje firmy farmaceutyczne mnie irytują:
Novartis, JNJ i Glaxo (same złe wieści, a demokraci naciskają na koszty leczenia)

Postaram się trochę dalej poszukać.
Wziąłem WYE (Wyeth) na listę obserwowanych.

Akcje Wyeth mogą wzrosnąć o ponad 20% Barrons

Napisany przez richard100
Otrzymałem 32 SFL po 22,38 każdy. (Aktualnie posiadam 300 FRO). Jaki jest stosunek?Cześć Manfred,Wygląda na to, że otrzymane przez Ciebie akcje są poprawne.Pozdrawiam RichHAMILTON, Bermuda, 6 marca 2007 r. (PRIME NEWSWIRE) -- Odsyłamy do raportu za czwarty kwartał opublikowanego 27 lutego 2007 r. Frontline Ltd. obecnie notuje dywidendę gotówkową w wysokości 2,05 USD za akcję oraz dystrybucję akcji spółki Ship Finance International Limited w stosunku trzy akcje za każde 28 akcji posiadanych w Frontline Ltd. na dzień 6 marca 2007 r. Datą ustalenia prawa do dywidendy jest 8 marca 2007 r., a obie zostaną wypłacone/rozdane około 22 marca 2007 r.

Napisany przez speedskater

Otrzymałem 32 SFL po 22.38.
(Obecnie mam 300 FRO). Ratio?

Dokładne obliczenie: 300/28*3=32.1428

Oto i dziś moje pieniądze zostały zaksięgowane na koncie.
Co za cud. Lepiej późno niż wcale. :lol:
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Nie tylko radość z dywidendy i dostęp do SFL sprawiają, że rozwój kursu FRO jest bardzo zadowalający.

Czy istnieje związek pomiędzy ceną ropy naftowej a marżą zysku z transportu. Czy ktoś wie na forum. Innymi słowy, czy ktoś zauważył, czy kurs FRO zmienia się w zależności od ceny ropy naftowej. Oczywiście nie w pełnym stopniu istnieje związek, ale może istnieje tendencja?? :?

Napisany przez 2cybercrash
Oczywiście, te obserwacje są czasami rejestrowane na platformie. Tankowce korzystają z wysokich cen ropy, ale kurs nie zawsze reaguje natychmiast! Obłożenie, zapasy paliw, zdolności rafineryjne mają znaczenie. Tankowce muszą być czasami poddawane rewizji, co powoduje długie przerwy w eksploatacji i utratę zdolności.

Wystarczy porównać wykres z 5-letnią historią akcji FRO oraz rozwojem cen ropy naftowej. Jednakże nawet to nie prowadzi do logicznych wniosków. Powody cyberataków są zgodne, ale filozofia inwestorów czasem różni się. Jak na przykład RDSA. Stagnują w kierunku południowym. Cena ropy spada, RDSA spadają, cena ropy rośnie, RDSA prawie się nie ruszają. Nie tak łatwo tutaj znaleźć matematyczną formułę. :wink: Pozdrowienia, Rich

A czy otrzymaliście już swoje SLFy? Moje dotarły kilka dni temu. Trochę to trwało, ale cóż. :lol:

i czy wszyscy otrzymaliście swoje SLF-y? Moje przyszły kilka dni temu. Zajęło to trochę czasu, ale co z tego. :lol:

Tak, udało się w końcu. :lol:
Pozostaw je sobie jeszcze. Kursowo już są dosyć wysoko (według wykresu), ale dywidendowa stopa zwrotu naprawdę robi wrażenie.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Ta akcja to spokojna mleczna krowa z dywidendami. Można ją śmiało zostawić w oborze i zbierać śmietankę. Oczekuj kursu około 40 przed wypłatą kolejnej dywidendy. SFL rozwijają się też całkiem nieźle.

Ta akcja to taka behawioralna krowa doji. Można ją spokojnie zostawić w oborze i zebrać śmietankę. Spodziewaj się kursu w okolicach 40, zanim wypłacona zostanie dywidenda.

SFL rozwija się również całkiem nieźle.

Ja bym nie nazwał FRO behawioralnym. :lol:
Szaleństwo, co się tam dzieje. Przypomina mi to majątek z literatury dziecięcej. Pomaga zminimalizować straty z REITS.
Tak trzymać. Sprzedaż nie wchodzi w grę.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Właśnie, FRO prezentuje się dobrze.
Na rynku przed otwarciem dziennym już osiągnęła dzisiaj poziom 39 $.
W czerwcu będzie wypłacana kolejna dywidenda. Być może wzrośnie jeszcze do 42 $, aby potem znów spaść i złapać oddech.

Napisany przez Dany1
Dzisiaj już ponad 40.--. Czy uda mu się pokonać kolejną przeszkodę? Na razie pozostanę zainwestowany.

Napisany przez ADMCI4
Według Ciebie, jaka będzie następna przeszkoda? Sądzę, że przed wypłatą dywidendy zostanie pokonane 42, ale to tylko moje przypuszczenie. W każdym razie zostaję przy swoich FRO. Tylko dywidenda jest atrakcyjnym zwrotem z inwestycji.

Zostanę przy tej decyzji. To akcja, którą można po prostu trzymać w portfelu bez większych niespodzianek. Niestety, nie mam tak dużej pozycji, więc raczej teraz nie opłaca się dokupić. Zobaczymy może przy następnym spadku?

Po krótkiej korekcie tytuł ponownie się złapał i kontynuował trend wzrostowy.
Dane za pierwszy kwartał zostaną opublikowane 31.5.
Mam nadzieję na hojne dywidendy, podobne do ostatnich. :wink:
Otrzymane darmowe akcje SFL znajdują się na historycznym maksimum. Trend wzrostowy wydaje się kontynuowany.
Pozdrowienia, Rich

Sprzedałem swoje akcje SFL i w zamian kupiłem akcje FRO. Płacą trochę wyższe dywidendy. :lol: Mam nadzieję. :wink: Pieniądze pozostają w końcu w tym samym domu..... a bank dostaje jeszcze trochę prowizji...
Pozdrowienia, Rich

Dziś sprzedałem wszystkie moje FRO (43,46 USD) i zrealizowałem zysk. Czy decyzja była słuszna, okaże się.
31 maja pojawią się dane finansowe za pierwszy kwartał 2007 roku.
Ponownie kupię, jeśli cena spadnie poniżej 40 USD.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez 2cybercrash
Liczby zostały już opublikowane na yuhuu finance dzisiaj i są całkiem imponujące. Zysk za Q1 wynosi 2,12 USD na akcję, co daje szacowane PE poniżej 6! Dywidenda w wysokości 1,5 USD jest wypłacana akcjonariuszom z 3,3% stopą kwartalną przy kursie 45 USD.

43/45 stanowi techniczny wielokrotny opór, a cena była już znacznie wyższa. Mogę sobie wyobrazić wyższe kursy, chyba że nadchodzi kolejna burza na tankowcu.

Być może warto zostawić trochę akcji, aby regularnie otrzymywać tę pulchną dywidendę? Oczywiście, jeśli na to stać.

Jeszcze raz dzięki dla rich za cenne wskazówki, które śledziłem na swojej liście obserwowanych, aby uniknąć ryzyka związanego z tankowcem w przypadku VLCCF. Nie jestem również niezadowolony z VLCCF, która dzisiaj osiągnęła 32 USD, a najdroższy ładunek znajduje się prawie na linii wodnej.

https://biz.yahoo.com/pz/070530/120471.html

Napisany przez ADMCI4
Statek w morzu. Fro ma dużą falę i prawie osiągnęła 47$. Teraz jednak myślę, że spadnie z powrotem do około 45$ z powodu realizacji zysków. Czy istnieją jakieś opory w tym obszarze z punktu widzenia analizy technicznej? Dywidenda w wysokości 1,5$ jest raczej skromna w porównaniu z poprzednią dywidendą, dlatego tym bardziej zaskakuje mnie gwałtowny wzrost cen.

Współczynnik 1,5 jest raczej skromny w porównaniu z ostatnią dywidendą, dlatego tym bardziej zaskakuje mnie gwałtowny wzrost kursu.

Mniejsza dywidenda musi być skompensowana większymi wzrostami kursu! :lol:

Napisany przez ADMCI4

Cytat od Bellavista

Dywidenda w wysokości 1,5 jest raczej skromna w porównaniu z ostatnią dywidendą, dlatego tym bardziej zdumiewający jest gwałtowny wzrost kursu.

Mniejsza dywidenda musi być skompensowana przez większe wzrosty kursu! :lol:

Twoje argumenty wydają mi się nieco niespójne. Jeśli chcę kupić tytuł, o którym wiem, że w najbliższych dniach wypłaci 5$ dywidendy, jestem skłonny zapłacić więcej, niż gdyby wypłacił tylko 1,5$.
Oczywiście można również argumentować (długoterminowo), że w tytule jest więcej substancji, jeśli dywidenda jest mała i mniej jest wypłacane akcjonariuszom.
W każdym razie sprawia radość, jak FRO spadł. I wbrew moim wcześniejszym postom nie mogłem się oprzeć sprzedaży po 46,50. Teraz jestem ciekawy, co wydarzy się w przyszłym tygodniu i przede wszystkim jak duże będą spadki kursu po 6.6.07.

To było raczej żartobliwe! Janu, teraz moje też poszły za 47,80. Mieliśmy dużo zabawy przez te trzy miesiące, jedyną rzeczą, która mi została, są pewne finansowe na statek! Zobaczymy, byłbym zadowolony z ponownego spadku ceny, aby móc ponownie taniej rozwiązać subskrypcję dywidendy! ?

Było to raczej ironiczne!
No cóż, teraz moje również zniknęły za 47,80. Mieliśmy wiele zabawy razem w tych trzech miesiącach, jedyną rzeczą, która mi pozostała, są niektóre finanse statku!

Zobaczymy, byłbym zadowolony z jakiegokolwiek powrotu cen i ponownego obniżenia kosztów, aby rozwiązać abonament dywidendowy! :!::lol:

Jutro jest dzień ex Div. Być może pojawi się okazja, aby znowu tanio wejść.
Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1

Było to raczej ironicznie!
No cóż, teraz moje również poszły za 47,80. Mieliśmy dużo zabawy przez te trzy miesiące, jedyną rzeczą, która mi pozostała, są niektóre finanse statków!

Zobaczymy, z chęcią przywitałbym spadek i znów tańsze opcje, aby rozwiązać abonament na dywidendy! :!: :lol:

Tankowiec, pływający w morzu pieniędzy i regularnie wypłacający niebagatelną dywidendę. Takiego statku nie można po prostu opuścić. Sprzedać rosnące akcje, aby kupić spadające? Przyszłość to rozstrzygnie, ja wolę pozostać na pokładzie.

[cytat=Dany1">
Zbiornik Chłodniczy, pływa po morzu pieniędzy i regularnie wypłaca niebagatelną dywidendę. Nie można po prostu opuścić takiego statku. Sprzedawać rosnące akcje, żeby kupić spadające? Przyszłość to pokaże, ja wolę zostać na pokładzie.
[/cytat]
Czasem trzeba zostawić fajne rzeczy, żeby zainwestować w jeszcze fajniejsze! :wink: Nie, to z pewnością nie był powód, ale w ciągu 3 miesięcy ~35% wzrostu kursu plus dywidenda plus darmowe akcje... To mnie prawie przeraża! ops: Tak dalej nie może trwać wiecznie. A może jednak? Zobaczymy, kto będzie miał rację... Ale jeśli kurs spadnie, natychmiast znowu wsiądę na ten statek! :lol: Jednak w tej chwili wydaje się, że nikt nie jest w stanie zachwiać tym statkiem! :?:

Dziś ponownie kupiłem trochę akcji za 44,50$
Nie mogłem się oprzeć pięknemu obrazkowi tankowca Dany.
Jeśli kurs będzie nadal spadać, natychmiast dokupię.
Pozdrowienia, Rich

Gratulacje dla speedskatera,
Dziś FRO wchodzi z komunikatem, który tymczasowo spowoduje spadek tytułu o 5%. Jeszcze nie mam jasności, o co chodzi.
Czy kupić ponownie poniżej 40?
Pozdrowienia Rich
FRO FRO
Frontline Ltd. NYSE

Powrót do nagłówków | Poprzednia historia

StockConsultant
Wprowadź symbol

Frontline Sprzedaje Całe Posiadanie 25,5 Mln Akcji W Sea Production Za Około 67 Mln dolarów - Szybkie Fakty

(RTTNews) - Frontline Ltd. (FRO) w czwartek ujawnił sprzedaż swojego całościowego posiadania 25 milionów akcji Sea Production Ltd. za cenę netto 15,75 NOK za akcję, co odpowiada około 67 milionom dolarów. Spółka zauważyła, że sprzedaż ta współgra z jej decyzją pozostania czystą firmą przewozową ropy naftowej, a akcje zostały pomyślnie rozmieszczone przez bank inwestycyjny Dahlman Rose wśród grupy instytucjonalnych inwestorów wysokiej jakości.

Spółka ujawniła, że przewiduje zysk w wysokości 31,8 mln dolarów w drugim kwartale w wyniku tej sprzedaży, a 67 mln dolarów pozyskane z tytułu sprzedaży akcji zwiększą jej płynność finansową i zdolność do wypłacania dywidend w przyszłości.

W sprawie komentarzy i informacji zwrotnych prosimy o kontakt pod adresem editorial@rttnews.com

Czy kupić poniżej 40?

zwiększyć swoją płynność i przyszłą zdolność do wypłacania dywidendy.

Zawsze myślałem, że płynność nie stanowi problemu przy tych dywidendach. Brzmi bardzo dobrze. Kupić teraz :?: Jutro :?: Gdy giełda amerykańska znów zacznie rosnąć, FRO prawdopodobnie będzie w górę. Kara z wczoraj i dzisiaj jest prawie niewiarygodna (mimo ex-div) :?:

Zwlekałem i już znowu są po 45$. Bez mnie, szkoda właściwie... :cry:
Może nastąpi jeszcze okazja :?:

Moja ulubiona akcja w PF. Jest w tym dużo akcji, jeśli chodzi o rozwój kursu i dywidendę. Niestety mam teraz tylko niewielką ilość. Nie zamierzam się z tego szybko wycofać. :wink: Pozdrowienia Rich

I miejmy nadzieję, że unikną katastrof na plaży:
Nis Randers (od Otto Ernsta) www.sekundarschulvorbereitung.ch TE56n

Trzaski, wycia i przełamująca noc,
Ciemność i płomienie w szalonym pościgu -
Krzyk przez szum fal!
A gdy niebo płonie, widać to wyraźnie:
Wrak na mieliźnie! Jeszcze go unosi
przypływ;
Wkrótce pochłonie go otchłań.
Nis Randers patrzy - i bez pośpiechu
Mówi: Tam wisi jeszcze człowiek na maszcie;
Musimy go uratować.
Wtedy matka go chwyta: Nie wejdziesz tam!
Chcę cię zatrzymać, zostaniesz ze mną,
Chcę to, twoja matka!
Twój ojciec zginął, a mój syn Momme,
Uwe jest zaginiony od trzech lat,
Mój Uwe, mój Uwe!
Nis wchodzi na mostek. Matka idzie za nim!
Wskazuje na wrak i mówi powoli:
A jego matka?
Teraz skacze do łodzi, a razem z nim jeszcze sześciu:
Wysocy, twardzi Fryzyjczycy;
Już szumią wiosła.
Łódź na górze, łódź na dole, piekielny taniec!
Teraz musi się roztrzaskać...! Nie, pozostała cała!
Jak długo, jak długo?
Z ognistymi biczami morze
pogania tutaj jedzące ludzi konie;
Parzą i pienią się.
Jak zechcą je ujarzmić w pośpiechu!
Jedno skacze na kark drugiego
Z tłamiącymi kopytami!
Trzy burze w jednym! Teraz płonie świat!
Co to tam? - Łódź, zmierzająca na brzeg. -
To oni! Przychodzą!
Oko i ucho wyciągnięte w mrok...
Cicho - czy ktoś nie woła?
Przez dłoń krzyczy:
Powiedzcie matce, że to Uwe!

Napisany przez Dany1
@rich
dzięki za UWE, odrobina urozmaicenia nie zaszkodzi

@speedkater
historia wydaje mi się znajoma, czasem jest tańsze podpływać na fali...ale zawsze pojawiają się nowe okazje...

Moja ostatnia sprzedaż FRO była po cenie 48.24. Nie mogłem się oprzeć. ?
Będę teraz czaił się na okazję do kupna po niższej cenie.
Pozdrawiam, Rich

Mam za wcześnie sprzedany ten tytuł. Zazwyczaj jest w okolicach 47$. Chyba jeszcze trochę spadnie.....?
Przepraszam, Manfredzie, ale później mogą znowu wzrosnąć. Chciałbym po prostu wrócić do gry, czyli na statek. :lol:

Dzisiaj znalazłem tylko to, nie ma uzasadnienia dla tej korekty.
Prawdopodobnie po prostu realizacja zysków.
Pozdrowienia Rich

Spadek kursu Frontline przy silnym wolumenie

(RTTNews) - Frontline (FRO) cofnął się podczas piątkowej sesji w Nowym Jorku. Akcje otworzyły się poniżej, ale odrobiły straty do godz. 11:00 ET. Później akcje Frontline kontynuowały spadek, gwałtownie obniżając się o godz. 13:20 przy największym wolumenie dnia. O godz. 13:24 akcje sprzedawane były po cenie $51.00. Oznaczało to stratę $1.95 w ciągu dnia.

Napisany przez ManfredBali

Sprzedałem ten tytuł zbyt wcześnie. Kupuję zazwyczaj po 47$. Może jeszcze trochę spaść.....?
Przepraszam, Manfred, ale później mogą znowu wzrosnąć. Po prostu chciałbym wrócić do gry, na przykład na statek. :lol:

Jeste, ugotowany!
Chciałem sprzedać z zyskiem 50% po osiągnięciu 50 (dla żartu).
Ale teraz część zabezpieczam po 45,50 (36%). :evil:

Gerdau sprzedałem po 25,66 (+75%) dla bezpieczeństwa.
Ale to prawdopodobnie właśnie te tytuły teraz wzrosną.

Kolejnym powodem dla FRO było obniżenie ratingu całego sektora przewozowego?
W połączeniu z obecnym trendem było mi zbyt gorąco.

Pomimo dobrego wyniku AMGN nadal traci: -0,78%
Ale nastroje przeciwko BIO nadal trwają, gdy Cramer i inni zalecają zmianę z inwestycji w BIO na farmaceutyczną, na przykład Merck

Czy BTU (węgiel) i Cameco się już wypompowały? CCJ +0,39%.
Wróciła mocno w ostatnich dniach (-27% od szczytu rocznego)

Nadal wierzę w zielone światło na weekend.

Kolejnym uzasadnieniem dla sprzedaży FRO było obniżenie całego sektora przewozowego?
To w połączeniu z obecnym trendem było dla mnie zbyt gorące.

Cześć Manfredzie,
Myślę, że korekta nie dotyczyła FRO. Wszyscy toną: VLCCF, GMR, NAT, FRO.
Wówczas wejdę z powrotem do FRO przy 40$.
Pozdrowienia Rich

Jeśli nie przegapimy tego razu Rich! :wink:

Jeśli tym razem nie przegapimy Rich! :wink:

Cześć Speeskater,
Może należy poświęcić więcej uwagi tytułowi NAT niż FRO. Wydaje mi się, że z punktu widzenia wykresów jest to bardziej interesujące?
Co myślicie?
Pozdrowienia Rich

Pod względem analizy technicznej może być.

Jednakże FRO wypłaca wyższe dywidendy (1,5$, NAT: 1,24$) i zysk na akcję w pierwszym kwartale (NAT: 0,85$, FRO: 2,12$) jest również znacznie wyższy.
Dlatego wolałbym jednak FRO. A jakie jest Wasze zdanie?

Pozdrawiam speedskater

Charttechnisch vielleicht schon.

Fro zahlt aber eine höhere Dividende (1.5$, NAT: 1.24$) und das EPS Q1 (NAT:0.85$, FRO: 2.12$) ist auch einiges höher.
Daher würde ich dennoch FRO bevorzugen. Oder wie seht ihr das?

Gruss speedskater

gem. UBS-Quotes hat NAT eine Div. Rendite von 12.8%, FRO eine von 13.3. Aber eben.... das war Vergangenheit.
Die nächsten Q-Zahlen können wohl anders aussehen. ?
Habe mir heute mal ein kleine Portion NAT an Land gezogen. Grund: Habe bereits ein Paket leider zu teuer bezahlt. -11%.
So korrigiere ich meinen EP.
FRO müssen für mich noch ein paar % fallen. Mal sehen. Sonst halt schade.
Gruss Rich
P.s. Noch dies gefunden betr. Div NAT: Today the Company also announced that it expects that its dividend in respect of the second quarter of 2007 will be in the region of $1.17 per share

Technicznie może tak.

Ale FRO wypłaca wyższe dywidendy (1,5 USD, NAT: 1,24 USD), a zysk na akcję w I kwartale (NAT: 0,85 USD, FRO: 2,12 USD) jest również znacznie wyższy.
Dlatego wolałbym jednak FRO. A co Wy myślicie?

Pozdrowienia od speedskatera

Wszystkie wartości wziąłem z raportów rocznych ze strony internetowej.

Napisany przez Bellavista
Fro wypłaciło dodatkową dywidendę. Tak, jak ja to rozumiem, oznacza to, że dywidenda za 3. kwartał będzie słabsza, czy źle to zrozumiałem? W przeciwnym razie FRO znalazłoby się znowu na interesującym poziomie do wejścia.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata