Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: FRO

Napisany przez richard100
Myślę, że muszę teraz otworzyć zagrożenie FRO. Wskazówka przyszła chyba od Manfreda..?? Przy szukaniu amerykańskich tytułów z dużym dochodem z dywidendy, bez potrącenia podatku. Dziś zakupiłem drugą transzę po 35,66 $, żeby zainwestować pozostałe dolary z dobrą stopą zwrotu. Mam problemy ze znalezieniem dobrych akcji Dow, które nadal mnie przekonują w obecnym momencie. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ManfredBali
Udany jest dzieckiem wielu ojców, porażka jest sierotą! Tylko w przypadku pierwszego wspomniałem o tytule. :wink: Niemniej jednak: od kiedy mam ten tytuł - i go obserwuję - zauważam bardzo dużą zmienność (bez kierunku?) Jeszcze nie do końca ufam temu, co się dzieje, dlatego wstrzymuję się z dodatkowymi zakupami. Przynajmniej objętość trochę uspokaja: aktualnie około 450 000. (VLCCF zawsze ma bardzo niskie obroty, ale to nic nie znaczy). **** Ryzykując kompromitację: Mam zaufanego doradcę podatkowego, więc tylko podpisuję dokumenty. Nigdy tego tak naprawdę nie sprawdzałem. ops: Ale czy nie jest tak, że podatek od zysków kapitałowych jest pobierany tylko od akcji szwajcarskich i może zostać później odzyskany? Dostaję masę papierów od mojego banku - musi to być ważne, kosztuje przynajmniej ponad 300 franków! Mój doradca - również nie tani - zajmuje się tym i skutecznie odstrasza urzędników. Jak jest w przypadku wszystkich amerykańskich akcji lub akcji międzynarodowych? Niemcy, Anglia, Chiny, itp. i nie tylko Bermudy? Jest to interesujące z punktu widzenia dochodów, muszę się lepiej poinformować. ******** CAT wraca (jak zwykle byłem zbyt szybki przy 60,50) Mentalnie muszę jeszcze przezwyciężyć wpadkę z KNIN. Niesamowite, tak dobre wyniki, a jednak to. Myślę, że w przyszłości zawsze należy sprzedawać przed ogłoszeniem wyników? ******* AMGN przedstawia wyniki po zamknięciu sesji. Ponoć mają być dobre. Dlaczego tytuł obecnie traci 1%? Czy ktoś już znowu coś wie? Podsumowanie: wpisać zysk i wycofać się, już nigdy więcej nie inwestować w biotechnologię bez dywidendy.

Napisany przez 2cybercrash
CH-USA mają wzajemne umowy podatkowe. Odliczenia podatkowe w USA zostaną zwrócone, jeśli zostaną zgłoszone, kwota do zwrotu jest zwykle widoczna jako taka w większości banków, jak również w euro, jak mi wiadomo. Banki wykonują skomplikowane obliczenia.

Dziękuję Cybercrash, więc tak naprawdę to nie ma znaczenia?

Cześć Cybercrash, cześć Manfred, W przypadku akcji amerykańskich zazwyczaj pobierane jest 30% (REITS 35%) Na wyciągu bankowym opisane są oddzielnie, z 15% odjęcia każde. (2x15%) Można odzyskać 1x15%, pozostałe 15% ulega utracie. Czy coś źle zrozumiałem, czy zrobiłem coś nie tak? W każdym razie odjęta kwota jest martwym kapitałem, ponieważ zwrot następuje dopiero po roku. Pozdrowienia, Rich

Dziękuję za jasność, wszystko się zgadza. Zazwyczaj zajmuję się tylko zwrotem szwajcarskiego podatku od transakcji finansowych. Wszystko wypełniam ręcznie. Nie zajmuję się zwrotami w obcych walutach, ponieważ ze względu na częste transakcje często przegapiam niewielką dywidendę, a koszty związane z uzyskaniem zwrotu w groszach nie są opłacalne i są bezcelowo skomplikowane.

Wierzę, że w przyszłości powinniśmy zawsze sprzedawać przed liczbami? Raz zrobiłem to samo... skończyło się klapą. ? Wygląda na to, że ta zasada także tutaj obowiązuje. Można robić co się chce... zawsze będzie źle... ? Zatem obowiązuje ta reguła giełdowa: Dzisiaj i gorąco, jutro bankrut...?? Pozdrowienia, Rich

Masz rację, Rich. Ale czasami jest to frustrujące i wtedy pisze się coś takiego. Wygląda na to, że złapałeś właściwy moment - zakup -: FRO +3,25%, tym razem jasno zdefiniowany kierunek, przy potrójnym wolumenie! (Czy coś jest w zanadrzu?) (Ale także VCCLF: +1,63%) Data wyników jest 30.11. (również dla VCCLF). Nawiasem mówiąc - na tym etapie - jeszcze raz dzięki za szczegółowe informacje o dywidendzie (również dla Cybercrash). :P

ManfredBali pisze: Wygląda na to, że złapałeś właściwy moment - powtórny zakup - : FRO +3.25%, tym razem wyraźny kierunek marszu, przy potrójnym wolumenie! (Czy coś się dzieje?) (Ale także VCCLF: +1.63%) Data przychodów jest planowana na 30.11. (również dla VCCLF). Nic nie znalazłem. Jeszcze niedawno FRO miał obniżoną ocenę. Czy to powtórny zakup ze strony krótkosprzedawców? Pozostawię ten tytuł na razie. Dywidenda kusi. Też NEW byłoby dobrym wyborem, ale zdecydowałem się na FRO ze względu na opóźnienia w płaceniu podatku. Oczywiście, to tylko chwila. Jutro wszystko może wyglądać inaczej. :wink: A propos, dzięki za informacje dotyczące opóźnień w płaceniu podatku. Ostatecznie to był powód zakupu. Pozdrowienia, Rich

Do kursu nie pasuje.. Ale Koncern wygląda imponująco. Pozdrowienia, Rich Frontline Raportuje Wzrost zysku na akcję w III kwartale, Przewiduje Słaby IV kwartał - Akcje Ciekawe do Obserwacji (RTTNews) - Frontline Ltd. (FRO) podało wczesnym rankiem w wtorek wynik na akcję w trzecim kwartale w wysokości 1,32 USD, wzrosło to z 0,99 USD z zeszłego roku. Analitycy oczekiwali, że zysk na akcję w trzecim kwartale wyniesie 1,58 USD. Dochody operacyjne całkowite w trzecim kwartale wyniosły 404,69 miliona dolarów, w górę z 291,55 miliona dolarów w poprzednim roku. Analitycy prognozowali przychody w wysokości 309,44 miliona dolarów. Spółka powiedziała, że wyniki za trzeci kwartał były silniejsze niż oczekiwano, ale do tej pory widać, że czwarty kwartał będzie słabszy. Frontline ogłosił również dywidendę w wysokości 2,50 USD na akcję. Frontline Ltd. zanotowało spadek cen w okolicach południa w poniedziałek i traciło dalej do zamknięcia sesji. Akcje zakończyły dzień ze spadkiem o 0,71, osiągając wartość 37,35 USD, kontynuując stopniowy spadek, który rozpoczął się w zeszłym tygodniu.

Dziś zdobyłem kilka akcji FRO na lądzie. $ 35.45. (Dokupić) Dyw. kusi. Aby wygenerować gotówkę, sprzedałem kilka akcji PFE. Pozdrowienia Rich

Yellowtrade przeprowadza dzisiaj akcję. Bez prowizji. Skorzystaj z okazji, aby przeprowadzić operację kosmetyczną. Sprzedał Forda, AA i TOPT. W zamian kupił FRO. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć Rich ... ale z pewnością zauważyłeś: Piątkowy prezent od Postfinance dotyczy tylko zleceń kupna ... Życzę wesołych Świąt! Felice

Felice pisze: Cześć Rich ... ale na pewno zauważyłeś: Piątkowy prezent prowizyjny od Postfinance dotyczy tylko zleceń zakupu ... Wesołego Adwentu! Felice
Cześć Felice Nie, nie zauważyłem.... :cry: Faktycznie tego nie zrealizowałem. Ale teraz mam przynajmniej tę korzyść, że wreszcie mogłem się pozbyć tych akcji Forda. Zmartwienie, same zmartwienia. :wink: FRO zostanie wyłączone z dywidendą we wtorek w wysokości 2,50 $. Wydaje się, że cena akcji odpowiednio spadnie. Ale zgodnie z historią dywidend, regularnie wypłacają atrakcyjną dywidendę. Życzę Ci również miłego Adwentu. Pozdrowienia Rich A tak swoją drogą, dzięki, że mi o tym przypomniałeś. W przeciwnym razie budżet na przyszły rok nie pasowałby. (Zwrot prowizji w styczniu... :wink: )

richard100 pisze: Dzisiaj złapałem kilka akcji FRO. $ 35,45. (Dokup) Dywidenda kusi. Aby wygenerować gotówkę, sprzedałem kilka akcji PFE. Pozdrowienia Rich
Czasami nawet głupcy mają szczęście. Jutro akcje FRO spadną o około 10%, ale ze względu na ex-dividendę, będzie to mniej bolesne. Zresztą, słyszałem, że akcje PFE spadną o 25% w USA. Wtedy trzeba by było koniecznie zainwestować. Niestety, nie mam już gotówki. :cry: Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1
richard100 pisze: Cytat od richard100 Dzisiaj zdobyłem kilka akcji FRO na lądzie. $ 35.45. (Dokupić) Dywidenda kusi. Aby wygenerować gotówkę, sprzedałem kilka PFE. Pozdrowienia Rich Czasami nawet głupcy mają szczęście. Jutro FRO także skoryguje się o około 10%, ale z powodu dywidendy boli to mniej. A propos, słyszałem, że PFE spadnie o 25% w USA. Warto wtedy koniecznie zainwestować. Niestety, nie mam już gotówki. :cry: Pozdrowienia Rich
Była mądra decyzja, Rich... a tak poza tym, DJ Moodys już rozważa obniżenie długoterminowych obligacji Pfizera... Cóż, na szczęście nie masz już gotówki :mrgreen: Ale teraz coś innego... jutro więc wreszcie chyba kupię swoje FRO, nie mogę się doczekać...

Dany1 pisze:
ale teraz coś innego... jutro wreszcie powinienem kupić swoją FRO, nie mogę się już doczekać...<e pisze:
Cześć Dany Myślę, że jutro można kupić za 32.? :wink: Intuicja.. Pozdrowienia Rich

Dzisiaj odebrałem solidne 2,50$ netto z dywidendy. To rekompensuje spadek kursu. :wink: Pozostaję w portfelu długoterminowo. Nie dam się zwieść panice spowodowanej trzęsieniem ziemi na rynku i spekulacjami. Pozostawiam i inkasuję - to jest moje motto. Śledzę kursy dokładnie w razie ewentualnego dodatkowego zakupu. Pozdrowienia, Rich

Wygląda na to, że dewizą u Crash Tankers jest wspaniała dywidenda i kursy spadające o wielokrotność wartości dywidendy. Wiemy, które instytuty kierują kursami. Ktoś tu bierze udział w tej eskapadzie. VLCCF już tylko kilka centów od wszechczasowych minimów, wspaniała wydajność w środku bożonarodzeniowego szaleństwa. 20 dolarów nie zostało jeszcze osiągnięte, ale może się zdarzyć. Wszystkie wartości spadkowe zostały dokładnie wyczerpane pod koniec roku, od minus 2 do minus 4% tylko wczoraj. Przy utrzymaniu indeksu na niskim poziomie spadek wyniósł zaledwie 0,4%. dolar również idealnie pod kontrolą. Dlaczego tak wiele kapitału w dolarach znika w mgnieniu oka w postaci straty księgowej i nikt tego nie zauważa? Choć GE trochę ponad 36,5 dolarów, ale już ledwie poniżej 38 dolarów, to jednak absolutny koniec końców, w innym przypadku kapitał zagraniczny by odpłynął, a Najpotężniejsza Gospodarka na świecie nie byłaby w stanie dłużej utrzymać swojej polityki. Podsumowując, można nawet pozytywnie ocenić amerykańskie pogoń za kursami, przydatni Indianie ze Stanów Zjednoczonych pomogą nam poświęcić wartość inwestycji amerykańskich w postaci wspaniałych strat księgowych i wprowadzić je w strefę kurczenia kapitału? Może zaczniemy wreszcie widzieć początek nowych możliwości po kilku latach!

Dzisiaj dokupione. Ponownie użyłem moich dywidend, aby kupić więcej. Zaczynam czuć się jak w kasynie. Zrealizowany zysk znowu został zainwestowany. Mam nadzieję, że to nie zakończy się tak samo jak zazwyczaj w kasynie. Zysk, inwestycja, całkowita strata... :lol: Zakupione FRO po 31,84$ Pozdrowienia, Rich

Tut się coś po dłuższej przerwie. Nie rozumiem dokładnie, o co chodzi, ale kurs idzie w dobrą stronę. Pozdrowienia, Rich Frontline: Rozwój działalności FPSO HAMILTON, Bermuda, 1 lutego 2007 (PRIME NEWSWIRE) -- Zgodnie ze strategią podjętą przez Zarząd, Frontline Ltd. (Frontline lub Spółka) obecnie jest w trakcie tworzenia osobnej jednostki w celu rozwoju działalności produkcji na platformach pływających firmy. Frontline prowadzi rozmowy dotyczące sprzedaży wszystkich swoich działań związanych z produkcją na platformach pływających, w tym FPSO Front Puffin, obecnie poddawanego konwersji w stoczni Keppel w Singapurze oraz swojej organizacji zarządzania produkcją na platformach pływających spółce Sea Production Ltd. (Sea Production - spółka w trakcie zakładania). Zakładane jest, że konwersja Front Puffin zostanie zakończona w drugim kwartale 2007 roku. Sea Production zostanie utworzona jako osobna jednostka w celu rozwijania projektów produkcyjnych na platformach pływających (FPSO) i magazynowych (FSO). Dyrektorem generalnym i przewodniczącym zarządu spółki będzie pan Oscar Spieler, poprzedni dyrektor generalny Frontline Management AS. Sea Production dąży do stania się wiodącym wykonawcą FPSO, korzystając ze swojej floty odpowiednich jednostek pływających, istniejącej doświadczonej organizacji zarządzania oraz poprzez partnerstwa z strategicznymi podwykonawcami. Sea Production będzie obejmować FPSO Front Puffin. Ponadto Spółka prowadzi rozmowy z Greenwich Holdings w sprawie zakupu dwóch tankowców Double side Aframax odpowiednich do konwersji na FPSO oraz FPSO Crystal Ocean od Seadrill Limited. Ostateczne warunki tych transakcji są nadal omawiane. Frontline pracuje nad przyciągnięciem zewnętrznych inwestorów do Sea Production oraz finansowaniem spółki na zasadzie samodzielnego funkcjonowania. Zamierzeniem jest, że Keppel Shipyard, która była partnerem w projekcie Puffin, również będzie znaczącym udziałowcem w Sea Production. Keppel Shipyard i Frontline zamierzają wspólnie zasubskrybować minimum 33% nowego kapitału. Frontline spodziewa się, że ostateczne wyjaśnienie dotyczące finansowania Sea Production oraz ostateczne warunki sprzedaży zostaną przekazane na rynek w ciągu najbliższego tygodnia.

Przy całym dzisiejszym frustrującym dniu, wreszcie dobre wieści. FRO wypłaca atrakcyjną dywidendę w wysokości 2,05$ na akcję netto. Pozdrowienia, Rich Frontline zwiększa zysk netto w IV kwartale, przychody operacyjne spadają, deklaruje dywidendę - Aktualizacja Wczesnym wtorkiem Frontline Ltd. (FRO), zajmujący się posiadaniem i operowaniem tankowców naftowych, ogłosił wyniki IV kwartału, informując o niewielkim wzroście zysków netto w porównaniu z poprzednim rokiem, pomimo spadku całkowitych przychodów operacyjnych. Wyniki odzwierciedlają osłabienie rynku w IV kwartale. Spółka ogłosiła również wypłatę dywidendy. Zyski netto firmy z siedzibą w Hamilton na Bermudach wzrosły do 134,6 miliona dolarów lub 1,80 na akcję, w porównaniu do 133,78 miliona dolarów lub 1,79 na akcję w tym samym kwartale w ubiegłym roku. Średnio analitycy Wall Street oczekiwali zysku w wysokości 0,82 na akcję. Całkowite przychody operacyjne w kwartale spadły do 350,63 miliona dolarów z 430,37 miliona dolarów w odpowiadającym kwartale ubiegłego roku. Zysk operacyjny w kwartale spadł do 220,43 miliona dolarów z 236,88 miliona dolarów w roku poprzednim. Środki pieniężne i ich ekwiwalenty na koniec okresu wzrosły do 204,08 miliona dolarów z 100,53 miliona dolarów w odpowiadającym kwartale ubiegłego roku. Koszty operacyjne pozostały na wyższym niż zwykle poziomie, spowodowane faktem, że prace dokowania były obciążone w tym kwartale. Koszty operacyjne wyniosły 203,99 miliona dolarów w porównaniu do 191,59 miliona dolarów w roku poprzednim. Firma w styczniu 2007 r. sprzedała swój pojedynczy zbiornikowiec Suezmax Front Transporter za cenę sprzedaży brutto 38 milionów dolarów, z czego dostawa planowana jest na marzec 2007 roku. Po dostarczeniu statku nabywcom, długoletnia umowa czarteru między Frontline a Ship Finance zostanie rozwiązana, a ta druga wypłaci odszkodowanie w wysokości około 15 milionów dolarów dla Frontline za wcześniejsze zakończenie umowy czarteru, zaznaczyła firma. Rada Dyrektorów firmy ogłosiła wypłatę dywidendy w wysokości 2,05$ na akcję, która będzie wypłacona około 22 marca 2007 r. Rada podjęła również decyzję o podziale około 11% akcji Ship Finance wśród akcjonariuszy Frontline. Podział wynika z chęci zwiększenia płynności i ogólnego zainteresowania akcjami Ship Finance, powiedziała firma. Zgodnie z decyzją, każdy posiadacz akcji Frontline otrzyma trzy akcje Ship Finance za każde 28 akcji posiadanego Frontline, co stanowi 2,79$ na akcję Frontline na podstawie ceny akcji z 23 lutego 2007 r. w Ship Finance. Data ustalenia prawa do dywidendy i podziału to 8 marca 2007 r., a data ex dywidendy to 6 marca 2007 r.

Napisany przez speedskater
Cześć Richard, Ex Dividend jest 6.3. Datą zaksięgowania dywidendy i rozdziału akcji jest jednak 8.3. Czy dobrze rozumiem, że do 8.3. trzeba być zarejestrowanym jako akcjonariusz w Frontline, aby otrzymać dywidendę i akcje? Pozdrowienia, speedskater

speedskater pisze: Cześć Richard, Ex Dividend jest 6.3. Data rejestracji dla dywidendy, a dystrybucja udziałów jest jednak 8.3. Czy dobrze rozumiem, że do 8.3. musisz być zarejestrowany jako akcjonariusz Frontline, aby otrzymać dywidendę i udziały? Pozdrowienia, speedskater
Cześć speedskater, Dobre pytanie. Szczerze mówiąc, również nie jestem pewien. Myślę, że na pewno trzeba posiadać akcję w PF do 5.3. Zauważyłem w przeszłości, że nie zawsze można polegać na tych danych. Nagle kilka dni wcześniej kurs spada, a potem przy dokładnej kontroli jest już ex.Div. Najlepiej sprawdzić stronę internetową FRO wcześniej. Wczoraj zdziwiło mnie, że kurs spadł przy tych informacjach. Ale w końcu, co jest pewne w tej sytuacji na giełdzie. Zazwyczaj cena rośnie w miarę zbliżania się daty ex. Jeśli spojrzeć na wypłatę dywidendy w poprzednich latach, (na stronie głównej), inwestycja w FRO zawsze się opłacała. Ale zawsze jestem ostrożny z prognozami. :wink: Pozdrowienia, Rich

na stronie internetowej już patrzyłem. te same liczby. właściwie chciałem kupić, ale teraz są już o +2.7%. Zobaczymy, może uda mi się je jeszcze dostać. :wink:

Po tym, jak wczoraj nie udało się zamówić, dzisiaj zamówiono rundę dywidendową i rundę darmowych akcji za 34.54. Zobaczymy, czy zostanie to zrealizowane zgodnie z informacją prasową.

Dodatkowo zarezerwowałem również jedną frakcję za 25,07$. Pozdrowienia, Rich

richard100 pisze: Też właśnie zarezerwowałem sobie frakcję za 25,07$. Pozdrowienia Rich
Świetna transakcja, kto znajdzie błąd? :lol:

Czy to mogłoby być 35.07$? A może to nie błąd, tylko szczęśliwe trafienie?

cybercrash pisze: Czy to mogło być 35.07$? A może to nie błąd, a trafienie w dziesiątkę?
Przepraszam, starość.... Demencja??? A może jednak zgiełk giełdy? Oczywiście 35.07 ? Pozdrowienia, Rich

Dziś ciężki odpływ dywidend, ale kurs się odrabia. Na liście do obserwacji, nie chcę ryzykować zbyt dużo. Wygląda jednak interesująco.

Napisany przez ADMCI4
Ponieważ jestem nadal abstynentem w branży tankowców, kupiłem sobie porcję FRO za 30,89.

simon pisze: Ponieważ jestem nadal abstynentem w dziedzinie tankowania, postanowiłem nabyć porcję FRO za 30,89.
Witaj w klubie :lol: Pozdrowienia Rich https://www.frontline.bm./

Napisany przez ADMCI4
richard100 pisze: Witaj w klubie :lol:
Dziękuję! ...i dzięki za link. Pozdrowienia Simon

Komunikat prasowy od Frontline Ltd. 06.03.2007 Odnosimy się do raportu za czwarty kwartał opublikowanego 27 lutego 2007. Frontline Ltd. notuje się ex-dividend w postaci dywidendy w gotówce w wysokości 2,05 USD za udział oraz dystrybucji akcji w Ship Finance International Limited w proporcji trzy akcje za każde 28 udziałów posiadanego w Frontline Ltd. dzisiaj, 6 marca 2007. Data zarejestrowania udziałów do obu transakcji to 8 marca 2007, a obie zostaną wypłacone/rozdystrybuowane około 22 marca 2007. Dywidenda: 2,05$ Ship Finance International Limited: 26,09$ (7.03.07) 3*26,09/28=2,80$ Wartość ex-Dividend wynosi więc 4,85$. Co oznaczałoby, że wczorajszy kurs zamknięcia wynosiłby 35,70$. Wygląda bardzo dobrze. Jedynym minusem jest teraz to, że mam kilka udziałów SFL. Co z nimi zrobić? Sprzedaż nie ma sensu (opłaty), więc praktycznie należy się skłonić do dodatkowego zakupu akcji SFL. SFL również wypłaca dywidendę co kwartał, ale nie tak dużą jak FRO, mniej więcej 8%.

Speedskater pisze: [i] Jedynym minusem jest teraz to, że mam trochę akcji SFL. Co z nimi zrobić? Sprzedaż się nie opłaca (opłaty), więc praktycznie należy rozważyć zakup dodatkowych akcji SFL. SFL również wypłaca kwartalne dywidendy, ale nie tak wiele jak FRO, około 8%.
Poczekaj i wypij herbatę.. :lol: Jeśli te 8% są wypłacane netto (bez potrącenia podatku od zysków kapitałowych), to mogę z nimi żyć. Myślę o ewentualnym dokupieniu przy spadkach kursu. Teraz się okaże, czy akcjonariusze, którzy otrzymali akcje, będą je sprzedawać czy kupować.? Pozdrowienia, Rich https://www.shipfinance.bm/

Wygląda na to, że SFL już jest solidnie zabezpieczony. Pozdrawiam, Rich

To była również dobra akcja PR. :lol: Czy dobrze rozumiem, że SFL to holding obejmujący FRO i KNIGHTSBRIDGE oraz inne firmy?

Cześć Richard, Czy otrzymałeś również dywidendę? Co z akcjami Ship Finance? Nie ma ich na moim rachunku depozytowym. Kiedy przyjdą? Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez ADMCI4
Cześć Speed..... :roll: U mnie jest odwrotnie. Akcje SFL mam już w depozycie od 17 marca. Dywidenda (SQ) jednak jeszcze nie została mi naliczona. Na jakiej giełdzie inwestujesz? Czy u Was też tak jest, że cena akcji FRO wzrosła o około 2,9 $, bo dołączyły do niej akcje SFL. Pozdrowienia, Bellavista

Jestem na yellowtrade. Richard też, dlatego jego wiadomości powinny być identyczne z moimi. Cena wejścia w przypadku FRO nadal jest niezmieniona, ponieważ nie pojawiła się jeszcze żadna dodatkowa informacja o SFL. :wink:

Wczoraj otrzymałem zapis na Div. Brakuje jeszcze akcji SFL. Jestem w Yellowtrade. Poczekam do wtorku, a potem im poklepię po palcach... :wink: Pozdrowienia Rich Informacje dywidendowe Frontline Ltd. HAMILTON, Bermuda, 6 marca 2007 r. (PRIME NEWSWIRE) -- Odsyłamy do raportu za czwarty kwartał opublikowanego 27 lutego 2007 r. Firma Frontline Ltd. jest notowana ex wypłaty dywidendy w wysokości 2,05 USD za akcję oraz dystrybucji trzech akcji w Ship Finance International Limited za każde 28 posiadanych akcji w Frontline Ltd. dzisiaj, 6 marca 2007 r. Data ustalenia prawa do otrzymania dywidendy to 8 marca 2007 r., a oba zapisy będą wypłacone/rozdystrybuowane w dniu około 22 marca 2007 r. Przetłumaczyłem to na Abacho.... :lol: Wydaje mi się, że ważne jest słowo about czyli około. Rekordowa data dla obu to 8 marca 2007, a oba zostaną wypłacone/rozdystrybuowane na lub około 22 marca 2007 r.

Trzeba sobie uświadomić, że taka dystrybucja/transakcja zawsze wymaga pewnej logistycznej procedury. Być może istnieje więcej niż jedna lub dwie akcjonariuszki/akcjonariuszy. Cały proces może więc zajmować pewien czas. Także w przypadku wypłat dywidendy często odbywa się to alfabetycznie, niektórzy są obsługiwani szybciej niż ci na końcu alfabetu. Nie posiadam FRO, ale cieszę się z aktywnego raportowania i trzymam tę wartość wraz z VLCCF na krawędzi obserwacji.

Więc jeśli chodzi o teorię Cybercrash. Początkowa litera nazwiska: D A u was?

Współpracując z Yellowtrade, zawsze miałem dobre doświadczenia z otrzymywaniem dywidendy za amerykańskie spółki. Pieniądze zawsze były wypłacane punktualnie, między 20:00 a 22:00 w dniu płatności. Wydaje się, że wtedy pracuje jakaś nocna zmiana, która wprowadza tę transakcję. Tak samo było wczoraj z FRO. Natomiast nie mam doświadczenia z transferem akcji... to się nie zdarza tak często... :wink: Pozdrowienia, Rich

Tak więc dostanę je przed tobą 8) Oczywiście założenie jest, że Cybercrash ma rację:!: :lol:

Napisany przez ADMCI4
Więc nadal nie otrzymałem dywidendy na swoim koncie SQ. Po zapytaniu powiedziano mi, że czasami może to potrwać nawet do 5 dni, zanim dywidendy zostaną przelane na konto. Teraz minął jeszcze jeden weekend. Po mojej uwadze, że w Yellowtrade wszystko wydaje się być znacznie szybsze, pracownik biura poinformował mnie, że niektóre banki / brokerzy wypłacają dywidendę od razu po jej ustaleniu, nawet zanim sam bank otrzyma płatności dywidendy. Wydaje mi się to trochę nieprawdopodobne, że instytucja finansowa podejmowałaby takie ryzyko. Ale nigdy nie można być pewnym. Czekam więc z nadzieją kilka dni, a jeśli będzie tak powoli, ponownie zgłoszę się do SQ. Nazwisko zaczyna się na literę S, więc może dlatego jestem obsługiwany tak późno???? Ale sama akcja to wdzięczny papier. Samo wypłacanie dywidendy przynosi stopę zwrotu w okolicach 8 do 10% rocznie.

Napisany przez ADMCI4
Właściwie wziąłem ładunek FRO na pokład z myślą o stopie dywidendowej. Jednakże, ponieważ nasz super tankowiec ostatnio zmierzał na północ pełną prędkością, dziś wycofałem zakupione 06.03 udziały w cenie 30.98 $ za 35.5 $. Nie mogłem się oprzeć zrealizowaniu około 12% zysku po 3 tygodniach...

Napisany przez Dany1
... tej pokusie pewnie też nie dałbym rady oprzeć się po tak krótkim czasie, gratulacje. Ponieważ jestem z tym już od dłuższego czasu, czekam na 40.--. Olej na pewno nie stanie się tańszy w długoterminowej perspektywie, może tylko nieznacznie oscylować...a wtedy być może zaczną też oscylować tankowce... np. dla dokupienia.

Czy ktoś już otrzymał akcje SFL? U mnie jeszcze nic nie dotarło. Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata