Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: UBS

Napisany przez Springer

Termin dla wyników półrocznych nie jest tematem? Już opublikowane? Nie widziałeś?
Jeśli już tak wiele kurzu zostało ruszone, to chyba trzeba mieć dobrą widoczność do terminu? Powinno to być 14 sierpnia, jeśli się nie mylę.

Tak, 14.8. i wszystkie inne terminy można znaleźć pod następującym linkiem:

https://www.ubs.com/1/g/media_overvie...bs_events.html

Właśnie spadł poniżej 70.- na 69.85.- ostatnia cena, w moim portfelu nawet nieodpłatne, nie sądzę, że pobierane są opłaty za zakup, więc byłoby to dla mnie na pewno atrakcyjne, to byłby dla mnie rozważenia warte, ale jeszcze jakiś czas musi upłynąć do oczekiwanych dobrych wyników.

Napisany przez richard100
UBSN dzisiaj zysk dzienny..... jak dotąd....
Czy chciwość wraca? Idziemy dalej w kierunku 80 franków.
Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Springer
Dzisiaj znowu mocno poturbowany -1.79%, Wykres wygląda źle, ale tutaj nie skupiałbym się zbytnio na tym (następne wsparcie znajduje się około 60.-). Cena na poziomie KGV 2008 wynosząca 10-11 jest atrakcyjna, a dywidenda w okolicach 3% również przemawia za tym. Czy to zbyt nudne czy też musisz to w swoim portfelu??? UBS musi nadrobić wiele zaległości w stosunku do CS?

Dzisiaj znowu pod dużą presją -1.79%, Wykres wygląda źle, ale tutaj też nie warto przesadzać z wagą (następne wsparcie w okolicach 60zł). Podają, że są dostępne tanio z KGV 2008 wynoszącym 10-11, dywidenda wynosi około 3%, nudne czy musisz je mieć w swoim PF??? Ostatecznie UBS ma trochę do nadrobienia w stosunku do CS?

Trudno tutaj zachować orientację. Czy te różne zatrzymania na wakacjach zostały uruchomione? Raczej nie, bo cały rynek wygląda słabo. Realizacja zysków, jak po moto: uratować to, co się da? Raczej tak. Nie potrafię sobie po prostu wyobrazić krachu na giełdzie, przy dobrej sytuacji gospodarczej. :cry:
Przypomina mi się znowu to giełdowe powiedzenie: Nie łap w ruchomy nóż
Tylko kto mi powie, kiedy on dotknie dna.
Kupiłem po 70. Po 62 (minus 10% plus koszty) dokupię. Nóż w dół czy nie. :lol:
Pozdrowienia Rich

Napisany przez Jean-Pierre
Cześć na początku ode mnie, przypadkowo trafiłem tutaj na forum.

Przebieg nazwy UBS jest niezadowalający. Niedawno zainwestowałem trochę ponad 75, mając nadzieję przekroczyć wreszcie próg 80. Oczywiście, teraz jest lato! Wolatylność jest wysoka, wolumeny umiarkowane, a wahania w niektórych przypadkach przesadzone. Uważam (nadmiernie), że UBS jest tak bardzo pod presją z powodu amerykańskich historii subprime. Nie podoba mi się to, czy znowu ukrywają się za tym jakieś spekulacyjne fundusze hedgingowe? Zwykła korekta jest według mnie już potrzebna, ale jak dotąd się nie zdarzyła... (np. Börsenkurier)

Jeśli cena akcji dalej spadnie, powiedzmy poniżej 64-65, zamienię cały stan na opcje Call. Nawet jeśli doradca banku zalecił mi trzymanie się z dala od opcji (wariantów), to i tak to zrobię, ponieważ nazwa UBS nie będzie już dalej spadać (oby). Chyba że półroczne wyniki będą naprawdę złe. (Analitycy w końcu nigdy nie są zadowoleni i zawsze znajdą coś do zarzucenia). Akcje UBS zmniejszyły wynik mojego portfela, ale otoczenie jest korzystne, gospodarka rośnie. Mój doradca inwestycyjny powiedział tylko, że UBS nie jest tak (mocno) dotknięta przez amerykańskie rynki hipoteczne. Jednak do tej pory cena akcji nadal spada, no cóż, na pewno wróci!

Dźwignia pozwoli mi szybciej zrekompensować obecne straty, jednak w razie dalszego spadku ceny akcji opcje staną się szybko bezwartościowe! Bez ryzyka nie ma zabawy!

PS: Gdy patrzę teraz na wykres intraday akcji, akcje zamkną się poniżej 68. Szkoda!

Cześć Jean-Pierre Witaj w forum. Takie wpisy są mile widziane. :lol: Osobiście trzymam się z dala od opcji zakupu. Postanowiłem sobie, że będę trzymał się tego ścisłego. Wolę kupować dobre akcje z potencjałem i cierpliwie czekać, nawet jeśli trzeba będzie kilka lat. Mam akcje w portfelu od 2000 roku (nie UBSN). Nie mam obaw co do UBSN. Kto zaopatrzy się w okresie słabości, później prawie na pewno nie pożałuje. Problemem jest moment wejścia. Moim kolejnym punktem wejścia w UBSN będzie 62 franków. Z zasadą: jeśli nie, to nie. :wink: Jeśli kurs wzrośnie wcześniej, to też dobrze, będę wtedy wśród tych, którzy odnoszą zyski. Następnie mam na oku SLHN przy 300 frankach. Pozdrawiam, Rich

Napisany przez willi
Na razie unikałbym banków, pomimo znaczących strat na kursach. Z jednej strony ze względu na niewypłacalność kredytów hipotecznych w USA i problemy funduszy hedgingowych. Wierzę, że dotychczasowe doniesienia na temat tych problemów były zbyt łagodne. Jeśli giełda skoryguje się w najbliższym czasie, banki ucierpią najbardziej. W szczególności banki szwajcarskie, które głównie zarabiają na zarządzaniu majątkiem.

Napisany przez Jean-Pierre
Dzięki za Twoją odpowiedź Richardzie. :P

Ja również jestem jeszcze posiadaczem akcji z lat 2000! W przypadku Zürich czekam już dłużej, ponieważ mam nadzieję, że ta akcja ponownie przebije poziom 400. Prawdopodobnie mój debiut będzie miał miejsce w 08 roku... :roll:

Ale jak mówią, przyjdzie czas, przyjdą pieniądze,... przynajmniej mam taką nadzieję! Akcja UBS rzeczywiście ma potencjał. Mam zaufanie do trzech kluczowych czynników! Jednobankowy model pozostanie, a akcja będzie rosła. Marcel-Junior ma to, co potrzebne, aby poprowadzić statek UBS z powrotem na właściwy kurs! Ala Alinghi, najpierw wpadamy w tyle, a potem pokazujemy, na co nas stać!

Biorę obecną sytuację nieco mniej poważnie, UBS i Novartis obie stoczą walkę na minusie, jeśli jedna akcja odwróci się przy 60, druga też to zrobi. Przed nami ścigające się w wyścigu na finiszu. Kto pierwszy osiągnie 80, wygra! Banki powinny opracować nowy instrument pochodny, który dokładnie pokazuje tę zmianę kierunku tych akcji!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata