Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy właściciel pojazdu i ubezpieczający mogą być różnymi osobami?

Napisany przez ADMCI4
Moja mama chciałaby mieć nowy samochód i najchętniej chciałaby to zrobić za moją sprawą, ponieważ pracuję w dużym koncernie samochodowym. Mogę zdobyć samochód taniej, ale oczywiście tylko wtedy, gdy zarejestruję go na swoje nazwisko. Jednak ubezpieczonym powinna być moja mama. Czy w takim przypadku jest to możliwe, czy muszą być tożsame osoby? Muszę pozostać właścicielem pojazdu, ponieważ w przeciwnym razie nasza firma nie będzie mogła otrzymać zniżek. Tylko wtedy taki zakup byłby atrakcyjny dla mojej mamy. Co możecie na to powiedzieć?

mfmg Reini

Napisany przez ERGO Direkt
Cześć Reini,

Większość ubezpieczeń oferuje możliwość zawarcia umowy ubezpieczenia pojazdu przez inne osoby niż właściciel i ubezpieczyciel. Zalecamy skontaktowanie się z Twoim ubezpieczeniem, aby sprawdzić, czy oferują taką możliwość.

Powodzenia w zakupie i pozdrowienia!

Napisany przez Janine72
Cześć,

to w ogóle żaden problem i jest często tak robione. Powszechna praktyka. Życzę dobrej podróży Twojej mamie.

Pozdrowienia

Napisany przez Dahut
Posiadający i ubezpieczający nie muszą być tym samym osobami. W przypadku matki i syna nie powinno to stanowić problemu, ale w innych przypadkach warto zachować ostrożność, ponieważ samochód zawsze należy do posiadacza, niezależnie od tego, kto go opłacał czy kto odpowiada za ubezpieczenie. Gdyby na przykład para się rozstała, choć jeden z nich zapłacił za samochód, to właścicielem będzie druga osoba.

Napisany przez Naseweis

U matki i syna nie powinno to być problemem, ale w przypadku innych konfiguracji byłbym ostrożny, ponieważ samochód zawsze należy do właściciela, niezależnie od tego, kto go opłacił lub kto ponosi koszty ubezpieczenia.

Masz na to jakieś źródło?

Według mojego zrozumienia prawnego jest to błędne!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata