Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Pokój rozmów!

Napisany przez Karat
Czy ktoś z was korzystał już z pokoju czatu? Wątpię. Może jednak czat mógłby być wartościowym uzupełnieniem! Można by ustalić stałą porę, w której wszyscy zainteresowani zgromadziliby się w pokoju czatu, aby omówić pewne kwestie. Które dni byłyby najlepsze? Proszę o propozycje! Co o tym sądzicie? Pozdrawiam, Karat

Napisany przez beat
Nie jestem zbyt zainteresowany czatami. Może to dlatego, że ogólnie rzecz biorąc, nie jestem osobą lubiącą czaty i może dlatego nie rozumiem tematu? Być może można mnie zachęcić do korzystania z czata, wymieniając zalety? To, co mogłoby mi się wydawać sensowne w dalekiej perspektywie, to na przykład konferencja wideo na weekendowym brunchu w uroczej, ekskluzywnej i kameralnej atmosferze. Jednak nie miałoby to bezpośredniego związku z forum, ponieważ byłoby to mocno ograniczone. W zasadzie mówiąc, byłoby to off-topic.

Napisany przez richard100
beat pisze:Nie przepadam za czatami. Być może mam niewystarczającą wiedzę na ten temat, bo ogólnie nie jestem osobą lubiącą czaty. Mam to samo. Moje wcześniejsze próby na tym forum i na innych zakończyły się fiaskiem. Pozdrawiam Rich

Napisany przez 2cybercrash
Rozmowy w chatroomie są usuwane, a to, co tutaj jest interesujące, to protokoły wskazówek i ocen. Forum jest praktycznie w czasie rzeczywistym, całkowicie idealne dla naszych celów, nie widzę nic lepszego. Narzędzie do czatu jest w zasadzie zbędne, jeśli zajmuje zasoby? Nikomu jednak nie chcę zabierać zabawki.

Napisany przez Springer
Tak samo jest u mnie, czaty są moim zdaniem tylko rozrywką. Czy można je wykorzystać w sposób produktywny, pozostawiam otwarte pytanie. Niestety, wady polegają na tym, że nie zawsze użytkownicy, z którymi chcesz się skontaktować, są dostępni w czacie. Z z góry ustalonymi godzinami blokowania stajesz się mniej elastyczny. Forum naprawdę oferuje wszystko, aktualizacje/informacje/widoki są udostępniane kilka razy dziennie.

Napisany przez svx_biker
Ja również jeszcze nigdy nie korzystałem z czatu (choć byłem tam na chwilę). W większości forów czaty są rzadko odwiedzane, ponieważ moim zdaniem dwie światy (czat + forum) się nieco różnią. - Czat jest raczej używany do pogaduszek i zabawy (synchronicznie) - Na forum możesz komunikować się asynchronicznie. Tutaj mogę śledzić tematy, nie będąc jednocześnie online.

Napisany przez Globalist
U mnie to nie działa! Pojawia się okienko z pokojami i liczbą wpisów? Klikam na nie, pojawia się kolejne okienko, które jest puste. Czy tak ma być? Czy to dlatego, że nikt jeszcze nic nie napisał?

Napisany przez svx_biker
Jeśli jest pusto, prawdopodobnie byłeś jedyną osobą, która akurat była na czacie w tym momencie. W przeciwieństwie do forum, jest tam bardzo rzadko ktoś obecny, a gdy ktoś się pojawi, to praktycznie zbieg okoliczności, że jest to w tym samym czasie.

Napisany przez webmaster
Globalist pisze: U mnie to nie działa! Pojawia się okienko z pokojami i liczbą postów? Gdy na to klikam, otwiera się kolejne okno i jest puste. Czy tak ma być? Czy dzieje się tak dlatego, że jeszcze nikt nic nie napisał?
Zobacz tutaj: https://www.boersenportal.ch/forum/viewtopic.php?p=3492#3492 Salamander

Napisany przez Globalist
Ahh! Teraz wszystko jest ok. Najpierw nie wiedziałem, gdzie coś wpisać. Ale teraz z instrukcją, wszystko jasne!

Napisany przez speedskater
svx_biker pisze: Jeśli było puste, byłbyś prawdopodobnie jedyną osobą obecną na czacie w tym momencie. W przeciwieństwie do forum, tam bardzo rzadko ktoś jest obecny, a to jeszcze w tym samym czasie jest już niemal przypadkiem
Niewiedza nie uchroni przed karą! Pewnie nie byłeś online w ciągu ostatnich dwóch dni, co? :lol:

Cześć Salamander Mam pytanie dotyczące pokoju czatowego. U mnie w przeglądarce Firefox okno nie aktywuje się, gdy ktoś pisze post. W przeglądarce Internet Explorer działa. Czy muszę coś ustawić w Firefoxie, czy ta funkcja nie jest obsługiwana? Dzięki i pozdrowienia speedskater

Napisany przez webmaster
Cześć, panczenisto, korzystam z przeglądarki Firefox 2.0.0.8 (bez dodatkowych dodatków) i Flash Playera 2.9 i wszystko działa bez zarzutu. Spróbuj wyczyścić pamięć podręczną Flash: https://www.boersenportal.ch/forums/showthread.php?tid=1359&pid=18102#pid18102 Załączam bilet zgłoszenia problemu tutaj: https://forum.tufat.com/archive//t-6210.html Salamander

Cześć Salamander Pamięć podręczna Flash została wyczyszczona. Bilet jest już dość stary, a wersja firefoksa, której używam, jest znacznie nowsza. Co jeszcze zauważyłem, to że gdy włączę dźwięk, sygnał dźwiękowy jest odtwarzany przy każdej napisanej wiadomości. Jednak okno nie aktywuje się. Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez webmaster
speedskater pisze: Flash-Cache jest wyczyszczony. Bilet jest dosyć stary, a wersja Firefoksa, której używam, jest dużo nowsza.
Nowsza wersja publiczna niż 2.0.0.8 (nie beta)! Którą wersję masz na myśli? Cytat od speedskater Zauważyłem także, że gdy włączę dźwięk, sygnał zawsze słychać przy każdej napisanej wiadomości. Jednak okno nie aktywuje się. Czy może być możliwe, że zmieniłeś ustawienia podstawowe czatu, tak aby wpisy były wyświetlane w kolorze tła, który jest ustawiony? Jeśli działa w Internet Explorerze, a nie w Firefoxie, to musi faktycznie być coś związane z Firefoxem. Sprawdź, czy w Narzędzia -> Opcje -> Prywatność są akceptowane Ciasteczka? W przeciwnym razie zainstaluj ponownie Firefoksa (jeśli to możliwe), aby wykluczyć, czy coś się poplątało. Salamander

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata