Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Serono

Napisany przez Simona
I tak się porusza... https://www.newratings.com/analyst_news/article_1128530.html Zobaczymy :idea: :?: Pozdrowienia, Simona

Napisany przez richard100
Cześć Simono, Życzę ci, abyś niedługo osiągnęła punkt rentowności i warto było czekać. :lol: Mam nadzieję, że moje SCMN również wkrótce się realizuje, ale to nie wygląda na to, ponieważ chcą być przejęte, a nie przejmować. :cry: W gazecie mówiono o strategii Hunter. Brzmi to dla mnie złowieszczo.. Hop Serono.. :lol: Pozdrowienia Rich

Napisany przez Dany1
Serono, dokąd płyniesz? Przez 1000? Czy naprawdę znajdziesz kogoś głupiego, kto zapłaci tyle forsy? Gdzie jest twój punkt krytyczny, Simona?

Napisany przez Simona
Granica bólu? Sprawa stała się już trochę bezuczuciowa. Chciałbym przynajmniej 1200.- :!: :!: Może ktoś się znajdzie na polu golfowym? 8)

Napisany przez Simona
Znaleziono: https://de.today.reuters.com/news/newsArticle.aspx?type=companiesNews&storyID=2005-12-02T185518Z_01_HUM268108_RTRDEOC_0_SCHWEIZ-FIRMEN-SERONO.xml A co powiesz na Medtronic? Na przykład w FuW z 3.11.05 na stronie 33 jest ogromny artykuł o tej firmie. Wydaje się, że są dość chętni do zakupów w różnych aspektach. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Mała informacja z innej strony: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2005-12/artikel-5728568.asp Zobaczymy... Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Mała informacja:

Napisany przez 2cybercrash
Novartis zdaje się całkowicie skoncentrować na Serono po odwróceniu się od Bernabioblech. Dziś po raz pierwszy osiągnęła 1100. Kto mógłby być zainteresowany jako współuczestnik i ile Serono jest wart dla oferentów? Goldman Sack jest aktywny w pośrednictwie, oni również zechcą odciąć sobie kawałek z kuchenka kursów, wiedzą, jak napędzać kurs. Wszystkie dotychczasowe rekordowe ceny Serono były prawie 2000.

Napisany przez Simona
To naprawdę by mnie bardzo zaskoczyło, gdyby to był fakt, i naprawdę bym się pomylił. Raczej myślałem o zamożnej amerykańskiej firmie. - Tak, pamiętam czasy, kiedy akcje Serono były warty prawie 2000. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Tak więc Bear Stearns: W dniu 8 listopada 2005 r. Serono potwierdziło w komunikacie prasowym, że zatrudnili Goldman Sachs do zbadania opcji strategicznych. Akcje wzrosły o 27% od tego dnia, ponieważ rynek zakłada, że firma jest na sprzedaż. Novartis jest uważany za najbardziej prawdopodobnego nabywcę ze względu na strategiczne zainteresowanie Novartisu stwardnieniem rozsianym. Zwracamy uwagę na kilka kwestii dotyczących tego konwencjonalnego rozumowania. Kwestia nr 1: WAĄTPLIWE DOPASOWANIE STRATEGICZNE. Nie zgadzamy się z oceną rynku, że Serono stanowi dobry strategiczny wybór ze względu na zainteresowanie Novartisu SM-ą. Nasza analiza trendów na rynku SM wskazuje, że Novartis zamierza stać się najpoważniejszym konkurentem Serono w zakresie SM. FTC może wymagać zbycia Mylinax lub FTY720, co może znacznie zmniejszyć wartość połączonych franczyz SM. Kwestia nr 2: TRANSAKCJA KAPITAŁOWA NIEKORZYSTNA DLA NOVARTIS. Zyskowność hipotetycznej transakcji jest lepsza, im mniej kapitału jest zaangażowane w transakcji. Przy wczorajszej cenie zamknięcia transakcja stałaby się dilutacyjna dla EPS - nawet przy 50% oszczędności kosztów - jeśli składowa pieniężna spadnie poniżej 30%. Jednak dla rodziny Bertarelli, kapitał może być preferowany. Kwestia nr 3: POTENCJAŁ WZROSTU W SEOZ BEARER JEST OGRANICZONY. Analiza wskazuje, że elastyczność zwiększenia oferty jest bardziej ograniczona, niż początkowo sądziliśmy (absolutne maksimum, chociaż niezwykle mało prawdopodobne, wydaje się wynosić 1 300 franków Szwajcarskich). Dla rodziny wypchnięcie maksymalnej wartości, nabywca lepiej strukturując transakcję, oferując premię za zarejestrowane akcje, co wydaje się możliwe zgodnie z Szwajcarskim Zarządzeniem w Sprawie Przejęć. KUPUJ NOVARTIS, ŚCIĄŃ SERONO. Novartis może być mniej prawdopodobnym nabywcą, niż się powszechnie sądzi. Zauważ, że firma ma historię przeprowadzania due diligence w odniesieniu do celów i rezygnuje, jeśli transakcja nie jest odpowiednia. Bylibyśmy nabywcami Novartisu, ponieważ mamy pewność, że firma nie dokona transakcji niszczącej wartość. Rozważalibyśmy realizację zysków ze sprzedaży Serono. Podsumowanie Wnioskujemy, że Novartis może być mniej prawdopodobnym nabywcą, niż ogólna opinia zakłada. Zauważ, że firma ma historię przeprowadzania due diligence w odniesieniu do celów, a następnie rezygnuje, jeśli transakcja nie jest odpowiednia. Powody, dla których przejęcie Serono może nie być właściwe dla Novartisu, mogą obejmować: Franczyza SM Serono może być warta więcej dla innej strony, która nie musi sprzedawać Mylinax. Novartis może nie być gotowy zapłacić tyle, ile wynosi obecna wartość rynkowa Serono, gdyż taniej może być organiczne budowanie obecności w obszarze SM. Papier Novartisu nie jest wyceniany na tyle wysoko, aby przeprowadzić zyskowną transakcję na zasadzie kapitałowej, jeśli rodzina Bertarellichce przeprowadzić transakcję kapitałową. Aby osiągnąć znaczną akretywność zysków na podstawie raportowanego EPS, Novartis musi agresywnie ciąć koszty. Takie agresywne cięcia kosztów mogą nie być możliwe bez narażania na szwank dwie kluczowe franczyzy Serono, tj. SM i leczenie niepłodności. Te analizy nie wykluczają zdecydowanie przejęcia Serono przez Novartis. Jednak nasza analiza wskazuje, że zarówno racjonalność strategiczna, jak i elastyczność finansowa mogą być węższe, niż zakłada to rynek. Na podstawie doświadczenia Novartisu jesteśmy pewni, że firma nie dokona transakcji niszczącej wartość. Nie możemy wykluczyć możliwości złożenia oferty na Serono powyżej obecnej ceny akcji (1 088 franków Szwajcarskich); jednak nasza analiza wrażliwości wskazuje, że potencjał akretywności zysków (który używamy jako miernika tworzenia wartości) ponad obecną cenę akcji jest ograniczony, zwłaszcza jeśli obejmuje papier wyceniony na niższym P/E niż papier Serono. Nawet w przypadku, gdy nabywca byłby gotów zapłacić znacznie więcej od obecnego poziomu; jest taniej dla takiego nabywcy, jeśli spróbuje skonstruować transakcję obejmującą zapłatę premii dla rodziny, co pozwoliłoby na uzyskanie większości zysków w rękach rodziny. Bylibyśmy nabywcami Novartisu i rozważylibyśmy realizację zysków ze sprzedaży Serono. Lancelot

Napisany przez ADMCI4
Również brytyjski koncern farmaceutyczny GlaxoSmithKline, jak informuje Financial Times Deutschland (wydanie czwartkowe), rozważa przejęcie firmy biotechnologicznej Serono SA. Z otoczenia Novartisu wczoraj jedynie usłyszano, że nie ma pewności, czy rzeczywiście zostanie złożona oferta. Przejęcie nie zapewniłoby krótkoterminowych korzyści. Z Cash dzisiaj rano: Temat: Chemin des Mines, Genewa (1 z 1), przeczytano 3 razy Od: Bordeaux Data: Czwartek, 12 stycznia 2006, 10:57:51 Bardzo ważne posiedzenie początkiem popołudnia... Pozdrowienia Bordeaux Lancelot

Zaczyna się powoli wyraźniej układać, gdzie sprawcy spisku Goldman Sack tkają swoje intrygi: Novartis, Pfizer, J&J, Glaxo!, Merck?, ....

Napisany przez Simona
Jeśli zbliżyłby się koniec miesiąca i stałoby się konkretniejsze, jak myślisz, jakie oferty zostałyby skierowane do akcjonariuszy? Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Być może ostatecznie nikt nie złoży oferty, a Król Żagli będzie musiał sprzedać swoje akcje na giełdzie. Jak dotąd nie mogłem znaleźć żadnego raportu sugerującego na oprócz Rebif-ego możliwego przeboju. Dlaczego więc płacić tak wiele za lek, który od 2007 roku będzie narażony na bardzo silną konkurencję?

Napisany przez Simona
Serono: I to w samą porę, idealnie pasujące do trwających negocjacji sprzedażowych. :?: Przebiegle przygotowany zamach, aby w odpowiednim momencie obniżyć kursy i wypchnąć akcjonariuszy w celu obniżenia ceny sprzedaży samej spółki :?: :evil: Czy po prostu bańka, aby teraz jeszcze trochę zaszpanować? W każdym razie ci trzej panowie sprzedali zbyt wcześnie w związku z kursami (moje zdanie).

Napisany przez Simona
Wiadomości, człowiek się rozciąga... https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-01/artikel-5894122.asp Pozdrowienia, Simona

Cześć Simona, Znalazłem to dzisiaj. Mam nadzieję, że nie wpłynie to na kurs. Pozdrawiam Rich https://moneycab.presscab.com/de/templates/?a=12931&z=2

Napisany przez Simona
Muszę uznać siebie za twardą profesjonalistkę. Tacy urwisie nie wyrzucą mnie stąd. Takie rzeczy można było się spodziewać po zeszłotygodniowym raporcie sprzedaży akcji trzech panów i zarządzonej kontroli SWX. :evil: 8) Pozostanie opanowanym jest konieczne :!: Nie w ten sposób, moi drodzy. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Serono (SEO): Według FT Johnson & Johnson (JNJ) rozważa złożenie oferty przejęcia SEO po nieudanym próbie przejęcia Guidant (GDT). Chociaż SEO działa w zupełnie innej dziedzinie biznesu, to teza ta była niemal oczywista (ponadto Merck również poinformował wczoraj, że w obszarze biotechnologii poszukuje większych celów przejęć). Niemniej jednak JNJ również prawdopodobnie nie będzie skłonny zapłacić horrendalnej ceny za SEO. Przy okazji: W odniesieniu do trwających plotek o Novartis/Serono CEO NOVN Vasella chciałby, aby regulacje zbadały jakiekolwiek związki między funduszami hedgingowymi a światem mediów (manipulację rynkową)....

Napisany przez Simona
Pozwólmy im jeszcze trochę pouczyć. 6 lutego SEO musi przedstawić dane za 2005 rok. Poza tym nigdy nie wierzyłem w NOVN jako potencjalnego nabywcę, dla mnie to była czysta plotkara. Może nagle pojawi się wielka niewiadoma na horyzoncie? Nie wykluczam tu żadnych niespodzianek. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Worek złota po prostu nie chce być uznany za przegranego i teraz desperacko szuka kupca. Mimo nadziei na dodatkową prowizję kurs został sztucznie podniesiony. A teraz nikt nie chce być postrzegany jako nieudacznik. Teraz konieczne jest znalezienie kupującego za wszelką cenę. A propos, co drugie przejęcie firmy okazuje się później błędną inwestycją.

Napisany przez Simona
peitschi pisze: złoczyńcy po prostu nie chcą być postrzegani jako przegrani i teraz desperacko szukają kupca. Licząc na wysoką prowizję, kurs został sztucznie podwyższony. Teraz nikt nie chce zostać uznany za porażkę. Teraz musi więc przyjść kupiec za wszelką cenę. Nawiasem mówiąc, co drugie przejęcie firmy okazuje się później błędną inwestycją.
MUSI :?: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/serono.asp Who knows... 8) :evil:

Tak, wydaje się, że znaleziono kolejnego kupującego. Ale jakoś dwuznaczna informacja.. Pozdrowienia Rich https://www.manager-magazin.de/geld/artikel/0,2828,398013,00.html Glaxo nadal zainteresowany zakupem Serono Genewa. baz. Największa europejska firma farmaceutyczna GlaxoSmithKline ponownie podjęła rozmowy dotyczące zakupu przedsiębiorstwa biotechnologicznego Serono. Glaxo chce przejąć największe europejskie przedsiębiorstwo biotechnologiczne po nieudanej aukcji teraz za niższą cenę, powiedzieli źródła związane z sytuacją w niedzielę. Do zakończenia terminu 20 stycznia Serono nie otrzymało żadnych ofert w cenie 15 mld dolarów, żądanej przez rodzinę założycieli Bertarelli.

Napisany przez Simona
A tutaj jeszcze: https://www.wienerzeitung.at/DesktopDefault.aspx?TabID=3926&Alias=wzo&cob=21691 0 Od kiedy mamy być tani, Panie Bertarelli? 8)

Napisany przez Dany1
Simona pisze: A tutaj jeszcze: https://www.wienerzeitung.at/DesktopDefault.aspx?TabID=3926&Alias=wzo&cob=21691 0 Odkąd to ma być tanie, Panie Bertarelli? 8)
Cześć Simona Czy nadal masz swoje Serono? Na takie wiadomości robi mi się niedobrze: Szef Serono, Ernesto Bertarelli, jest pod presją czasu, ponieważ chce sfinalizować transakcję jeszcze w tym tygodniu, aby móc zaprezentować wyniki na konferencji bilansowej 6 lutego. Jeśli sprawa wymaga szybkiego załatwienia, to niech ten gość wystawi swoją firmę na eBay. 1-10 dni i po problemie. Pracownicy na pewno są już przerażeni...

Napisany przez ADMCI4
WSJ donosi, że rodzina mogłaby zaakceptować niższą cenę, aby w ogóle dokonać transakcji (z GSK). Według WSJ niższa cena oznacza cenę niższą niż średnia cena z ostatnich 30 dni, co byłoby minimalną ofertą zgodnie z regulaminem SWX. Szybko policzyłem, że średnia ta musiałaby wynosić około 1040 franków Szwajcarskich. Nieźle dla Simony, chociaż Ernesto prawdopodobnie ma przewagę pod względem wolumenu. To, że kontrolująca rodzina mogłaby zaakceptować niższą cenę niż zwykli akcjonariusze, oczywiście mnie zszokowało :? Lancelot

Napisany przez Simona
Ja Dany, mam je jeszcze i będę trzymać. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
@Lancelot. Prawdopodobnie ilościowo tak. Dwóch szejków naftowych siedziało razem przy kawie, mówi jeden: Teraz jestem tak bogaty, że mogę kupić cały świat. Drugi: Tak - ale ja nic nie sprzedaję. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Simona pisze: Drugi: Tak - ale ja nic nie sprzedaję. A ty? Komentarz dzisiaj od Bear Stearns: 6 lutego 2006 roku Wyniki Serono za 4 kwartał 2005 r. Przewyższają prognozy, ale spodziewać się spadku kursu dzisiaj Wyniki Serono za 4 kwartał 2005 r. zostały wydane dziś rano. · Przychody były poniżej oczekiwań, wynosząc 670 milionów dolarów w porównaniu do naszej prognozy 703 miliony dolarów dla czwartego kwartału Ważne jest jednak to, że sprzedaż leku Rebif była silna, o 2% powyżej oczekiwań Słabe wyniki pochodziły z produktów Gonal F i produktów końcowych · Przychody za cały rok wynoszące 2 586 milionów dolarów oznaczają roczny wzrost o zaledwie 7%, co sugeruje spowolnienie wzrostu przychodów. · Słabe wyniki na szczycie zostały skompensowane znaczącymi poprawami w marży brutto i wydatkach na badania i rozwój. · Niektórzy mogą twierdzić, że są to malejące jakościowo zyski, ale my sądzimy, że obniżone koszty COGS odzwierciedlają zrównoważone udoskonalenia w produkcji i opłaty związane z badaniami i rozwojem powinny być niskie, ponieważ liczba programów fazy III jest ograniczona · Ogólnie liczby sugerują, że jest to teraz dojrzały biznes: Główne przychody rosną powoli Produkcja wydaje się być na maksymalnej wydajności Innowacji w toku jest ograniczona · Prognozy na rok 2006 zakładają wzrost w wysokości pojedynczych cyfr w górę dla przychodów i wzrost EPS w przedziale 9-11%, co wyprzedza nasze aktualne prognozy konsensusowe, prawdopodobnie odzwierciedlające poprawę w kosztach COGS i opłatach związanych z badaniami i rozwojem. · Serono oświadczył również, że nadal rozważa alternatywne strategie dla firmy, ale nie ma pewności, że dojdzie do transakcji. · Fakt, że jest to dojrzewający biznes i że groźba powrotu Tysabri na rynek jest coraz bardziej realna (Komitet Doradczy FDA ds. Tysabri odbędzie się 7 marca 2006 r.), sugeruje, że ewentualny nabywca jest mało prawdopodobny, aby zapłacić premię za biznes. · Oczekujemy, że dzisiaj kurs spadnie na podstawie tych liczb i braku informacji o potencjalnym nabywcy. Lancelot

Napisany przez Simona
Ja, jeszcze nic nie sprzedaję - poczekaj. :idea: :?: Pozdrowienia, Simona

Oczywiście szybkie manewry Goldman Sachs odstraszyły chętnych kupujących Serono Pharmafresser. Glaxo był wymieniany jako kandydat, to są Anglicy i nie mają kasy, gdy przychodzi do kupowania. Teraz szybko wykazali stratę, choć tylko 150 $, co nie jest dużo, bo trzeba było szybko zapłacić również karę w wysokości około 700 milionów dolarów w sądzie amerykańskim. Z obecnie nijakimi i nudnymi operacjami można łatwo zarobić około 500 milionów dolarów, co odpowiadałoby wskaźnikowi PE nieco poniżej 20. Problemem jest mistrz świata w żeglarstwie, który tak naprawdę nie ma pojęcia o farmacji i biznesie, a już na pewno nie o badaniach i rozwoju! Dlatego pożegnałem się raz na zawsze z królem żeglarstwa przy 1050, niech żegluje do piekła, ale bez mnie, stratę już zaksięgowałem.

Napisany przez ADMCI4
Ciekawe jest natomiast dzisiaj, że analitycy spodziewali się lepszych wyników, niż te zaprezentowane. Czy ci guru nie czytali raportu sprzedaży lub go nie zrozumieli, czy faktycznie nie mają pojęcia o takich sprawach? Dlaczego w innym przypadku można by wyjaśnić, że w dokumencie, w którym powinny być zawarte prognozy na rok 2005, teraz pojawiają się takie niespodzianki?

Napisany przez Simona
Rewindy z PONADPRZEDZIERŃCA i jeśli nie mają nic nowego do plotkowania, zaczynają znowu od epoki kamienia: https://www.espace.ch/artikel_176687.html Pozdrowienia, Simona PS. Wiosną 2002 kurs wahał się jeszcze między 1200.-/1400.-

Jedno znikający aktor-jachta jest po prostu ciężkim obciążeniem dla koncernu farmaceutycznego, który stara się globalnie działać, ale ma słabe zdolności badawcze. Na pewno nie mogę sobie na to pozwolić, wyrzucam to za burtę raz na zawsze!

Napisany przez Simona
Wiem, że tak; przecież nie chodzi o to, żeby kupić Króla Żagli. Firma potrzebuje tylko topowego zarządu. Więc gdzie on jest? Firmy z czerwonymi liczbami mają potencjał do odrobienia zaległości. (Szczególnie, jeśli jest to pierwszy raz). Potrzebujemy pomysłów. ? Można się ubiegać u Pana Bertarelli albo u headhuntera. Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Po prostu potrzebny jest kapitan gospodarczy, a nie pedałujący żeglarz. Rok temu wyrzuciłem ten tytuł! Trochę za wcześnie, niestety.

Napisany przez ADMCI4
Dzisiejsza opinia Bear Stearns: Serono (SEOZ.VX-SFr947,SRA-$18.3) - Peer Perform Wartość sprawiedliwa samodzielnego wzrosła do SFr900 na podstawie zarządzania kosztami Serono osiągnęło silny czwarty kwartał, 4,7% powyżej górnego zakresu prognozowanej skorygowanej zysk netto na cały rok. Jednak przychody były słabe, o 5% poniżej naszych szacunków, ale jak w trzecim kwartale, kluczowymi czynnikami wydajności zysków były poprawy marży brutto i znaczne redukcje wydatków na badania i rozwój, które naszym zdaniem są zrównoważone. Ważne jest, że sprzedaż Rebif wydaje się wracać na właściwe tory, +16% rdr. Słabość przychodów wynikała z słabej wydajności Raptivy & Gonal-F, ten drugi nadal doświadcza presji konkurencyjnej w USA. Serono oświadczyło, że strategiczne partnerstwo z Priority Healthcare pokazuje oznaki przeciwdziałania zagrożeniu konkurencyjnemu, i spodziewamy się ponownego wzrostu Gonal-F w 2006 roku - przewidujemy brak zmian w Gonal-F w 06. Serono przewiduje, że wydatki na badania i rozwój prawdopodobnie pozostaną na obecnym poziomie 22%-23%, a każdy wzrost popytu na produkty przechodzące do fazy III będzie wynikał z realizacji efektywności na wcześniejszych etapach. Podobnie oczekuje się, że marża brutto pozostanie na poziomie 88%-89%. Jednak firma uważa, że w najbliższym czasie nadal istnieje możliwość pewnej poprawy wydatków na sprzedaż, gdyż zbliża się zakończenie wprowadzenia Raptivy na rynek. Prognoza na rok 2006 zakłada wzrost sprzedaży produktów w wysokich jednocyfrowych oraz zysk na akcję na posiadacza w wysokości $42.0-$43.4. Na podstawie prognozy stałych kosztów Serono uważamy, że ten cel wydaje się łatwo osiągalny. Dokonane zmiany w naszym modelu skutkują wzrostem zysków na akcję o 2,9%, 4,4% i 4,0% do odpowiednio $43.4, $51.4 i $56.4 dla lat 2006, 2007 i 2008. Najważniejsze wnioski z rozmowy z dnia 6 lutego: Firma lepiej zarządza stałymi kosztami niż oczekiwano, co prowadzi do zwiększenia naszych szacunków i wartości samodzielnej oceny. Wzrost zysków i potencjał w pipeline sugeruje wartość sprawiedliwą 13,5x 2007R EPS lub SFr900 (z 15% znikiem w stosunku do sektora), co wyklucza jakiekolwiek premie za akwizycję i stanowi naszym zdaniem wartość bazową. Kolejnym kamieniem milowym będzie zebranie komitetu doradczego FDA w sprawie Tysabri 7 marca 06. Lancelot

Napisany przez Dany1
Czy coś się dzieje? Czy to tylko zwykłe sprzeczki byłych partnerów? Zurych (AWP) - Badacze Instytutu Weizmanna w Tel Awiwie, dawni partnerzy firmy Serono SA, obecnie toczą spór sądowy z genewskim koncernem biotechnologicznym o prawa do własności intelektualnej. Chodzi o patenty w Izraelu i w USA, jak wynika z badań przeprowadzonych przez gazetę Cash (wstępna wersja z 23.02.). Ponadto, jak czytamy w artykule, w Ameryce firma Israel Bio-Engineering Project Limited Partnership występuje przeciwko Serono. Firma ta otrzymała licencję od Serono, za co płaci opłaty licencyjne. Serono powiedział gazecie Cash, że postępowanie jest wciąż w toku. Obecnie nie możemy udzielić dalszych informacji na temat tego przypadku, ponieważ toczy się aktualny spór sądowy - tak brzmi komunikat Serono w artykule. Raport Serono dla amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd SEC sugeruje, że nie możemy wykluczyć, że sąd uzna nasze patenty za nieważne i nie do egzekwowania. Według Cash, dochody z licencji grupy są zagrożone, a główny produkt, Rebif, także.

Napisany przez Simona
O tego jeszcze nie wiedziałam. Ale na pewno się temu przyjrzę - a jeśli to prawda - tak, Panie Bertarelli, to będą potrzebować trochę drobniaków. Big Eddie jest drogi. 8) Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
To nie jest już wielka korporacja. To, że Izraelczycy atakują Serono, to stara historia. Serono zawsze zakłada ośrodki badawcze w miejscach, gdzie obecnie udziela się najwięcej dotacji. Ledwo lokalne władze zamkną kran z pieniędzmi, Serono natychmiast znika z mapy. Izraelczycy są wściekli od czasu odejścia Serono i kilkakrotnie próbowali uzyskać prawa do leków na płodność i stwardnienie rozsiane. Bertarelli to po prostu król żagli i jest prawdopodobnie w siódmym niebie, gdy tylko zacznie wiejąć wiatr.

Napisany przez Simona
Tutaj jeszcze jedno wyjaśnienie z dnia 23.02.06: :idea: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/serono.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Tutaj pracujemy, Wiadomości: 8) https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-2006-02/artikel-6057418.asp Pozdrowienia Simona

Napisany przez Simona
Und noch etwas: AstraZeneca Bid For Serono Could Make Sense Tuesday, February 28, 2006 5:30:28 AM ET Dow Jones Newswires 0913 GMT [Dow Jones] AstraZeneca (AZN) potencjalnie ubiegająca się o przejęcie Serono (SRA) mogłaby mieć sens, twierdzi analityk Aurel Leven, Jerome Berton. Mógłby to generować synergii, ponieważ AstraZeneca jest sprawna w ograniczaniu kosztów, nie wymagałoby to większych sprzedaży aktywów, a pozwoliłoby brytyjskiej spółce nabyć wzrost od teraz do końca dekady, aż jej potencjał inwestycyjny będzie gotowy. (EXB) Skontaktuj się z nami w Londynie. +44-20-7842-9464 Markettalk.eu@dowjones.com Prawa autorskie (c) 2006 Dow Jones & Company, Inc. Serono | szczegółowa wycena - wykres - wszystkie nagłówki - dodaj do listy obserwowanych poprzedni 02/16/06 Serono dotknięte wiadomościami z badań klinicznych dotyczącymi Tysabri 02/14/06 Serono wagi równe Lehman Brothers 02/14/06 Spadek udziałów rynkowych w leku Rebif firmy Serono Pozdrowienia, Simona

Napisany przez Simona
Ostatnie wiadomości z dzisiaj: https://www.finanznachrichten.de/nachrichten-aktien/serono.asp Pozdrowienia, Simona

Napisany przez ADMCI4
Dziś rano od Bear Stearns: · Komitet doradczy FDA jednogłośnie zalecił Tysabri na stwardnienie rozsiane (sponsorzy: Biogen Idec/Elan) aby powrócił na rynek z zaskakująco niewielkimi ograniczeniami. Jednak Komitet zagłosował przeciwko stosowaniu Tysabri w połączeniu z innymi lekami, nawet w ustawieniu badania klinicznego. Ta notatka stanowi odniesienie dla niektórych naszych europejskich akcji. · Serono: Nasza wartość samodzielnej wyceny wynosi 900 franków Szwajcarskich za udział, co zakłada wzrost na poziomie środkowych lat swojego rozwoju dla Rebif w USA do 2008 roku, a następnie spadek od 2009 roku na podstawie konkurencji nowych leków. Uważamy, że nasze prognozy wciąż wydają się osiągalne przy powrocie Tysabri na rynek i dlatego widzimy ograniczony spadek z tego poziomu, chociaż opcja fuzji i przejęć zdaje się być ograniczona ze względu na zwiększone ryzyko. Lancelot

Napisany przez Simona
I jeszcze ostatnie wiadomości z dzisiaj: (AFX UK Focus) 2006-03-09 14:13 GMT: CORRECTION Serono nadal jest pewny, że lek na stwardnienie rozsiane Rebif zdobędzie przywództwo na rynku Układ artykułu: surowy (poprawienie w akapicie 4, że prognoza dotyczy sprzedaży produktów grupy, a nie tylko sprzedaży Rebif) ZURYCH (AFX) - Serono SA oświadczył, że nadal jest pewny osiągnięcia przywództwa na rynku za pomocą swojego kluczowego leczenia stwardnienia rozsianego Rebif, pomimo wczorajszej decyzji komitetu doradczego FDA, pozwalającej firmie Elan Corp PLC i Biogen Idec Inc. na ponowne wprowadzenie na rynek wcześniej wycofanego konkurencyjnego leku Tysabri. Dane dotyczące długoterminowej skuteczności Tysabri nadal są brakujące, więc lek ten powinien być traktowany głównie jako leczenie drugiej linii, oświadczyła rzeczniczka Serono. W przeciwieństwie do tego, profil bezpieczeństwa Rebif firmy Serono jest dobrze ugruntowany, a firma Serono ma dziesięcioletnie doświadczenie w leczeniu pacjentów, powiedziała rzeczniczka. Obecnie Serono prognozuje jednocyfrowy wzrost sprzedaży produktów w tym roku. W środę panel ekspertów FDA jednogłośnie zagłosował za zaleceniem ponownego wprowadzenia na rynek Tysabri w celu leczenia pacjentów cierpiących na nawracającą postać stwardnienia rozsianego, czyli SM. Mimo że FDA nie jest związana decyzją, zwykle podąża za zaleceniami swoich ekspertów. Akcje Biogen i Elan gwałtownie wzrosły po tej wiadomości, podczas gdy akcje Serono spadły o około 3%. Kurs akcji Serono od tego czasu wzrósł, notując wzrost o 9,50 sfr lub 1% do poziomu 916,50. afx.zurich@afxnews.com at/jlw/scs/ma PRAWA AUTORSKIE Copyright AFX News Limited 2005. Wszelkie prawa zastrzeżone. Kopiowanie, publikacja lub rozpowszechnianie treści AFX News, włącznie z ramek lub podobnych środków, jest wyraźnie zabronione bez wcześniejszej pisemnej zgody AFX News. AFX News i Logo AFX Financial News są zarejestrowanymi znakami towarowymi AFX News Limited ************************************************** *********** Pozdrowienia, Simona

Panna Młoda jest zawsze dostępna taniej. Na koniec nikt jej już nie chce..? Pozdrowienia Rich Historia: PRASA/Glaxo już nie zainteresowane przejęciem Serono LONDYN (AWP International) - Firma GlaxoSmithKline plc, z siedzibą w Londynie, rzekomo nie jest już zainteresowana przejęciem firmy Serono SA z Genewy. Jak podaje The Business, Glaxo chciało przejąć szwajcarski koncern po korzystnej cenie, po tym jak samodzielna próba sprzedaży Serono spełzła na niczym. Serono domagało się 15 miliardów USD. Glaxo najpierw dało znać, że chce zapłacić 11 miliardów USD za Serono, ale następnie zrezygnowało z ewentualnego przejęcia po tym, jak dyrektor generalny i główny akcjonariusz Serono, Ernesto Bertarelli, odrzucił cenę zakupu jako zbyt niską. Glaxo nie była początkowo dostępna do komentarza.

Napisany przez ADMCI4
Rynek znajdzie już wkrótce sprawiedliwą wartość, być może do tego czasu król żagli również będzie bardziej ustępliwy.

Napisany przez Simona
Liczby Q1 prawdopodobnie również będą mieć wpływ, zobaczymy dalej - być może nagle stanie się znowu atrakcyjne... Pozdrowienia, Simona

Cześć Simona, Popyt nadchodzi z innej strony.. Wartość na otwarciu rynku jest dodatnia. Pozdrowienia, Rich Informacja: Serono/Biomarin z pozytywnymi wynikami badania nad Phenoptin Novato/Genewa (AWP) - Firma Biomarin Pharmaceutical Inc osiągnęła pozytywne wyniki w fazie III badania leku Phenoptin w celu leczenia choroby genetycznej zwaną fenyloketonurią (PKU). Firmy Biomarin i Serono SA poinformowały wspólnie w środowy wieczór, że wszystkie zdefiniowane główne i wtórne punkty końcowe zostały osiągnięte. Serono zawarło w zeszłym roku umowę z Biomarin na rozwój i wprowadzenie na rynek Phenoptin. Osiągnięte wyniki stanowią ważny kamień milowy - powiedział dyrektor generalny Biomarin Jean-Jacques Bienaime podczas zwołanej na krótko konferencji telefonicznej. Obie firmy zakładają, że wnioski o zezwolenie na wprowadzenie Phenoptin do leczenia PKU w USA i Europie zostaną złożone w 2007 roku. Serono ma prawa marketingowe do Phenoptin poza USA i Japonią.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata