Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Wa?ne! Prosz? o pomoc.

Napisany przez whatever123
Cześć,
zaciągnąłem spore długi (łącznie około 700€) i chciałbym zapytać, czy mam teraz możliwość otrzymania kredytu od mojego banku (Commerzbank)? Grożono mi już sądem nakazowym... I to nie tylko za jedno rachunek, ale za trzy różne sprawy.

Dodatkowe informacje: mam 19 lat, chodzę do szkoły, mogę ubiegać się o BaFöG (zamierzam to zrobić), pracuję dodatkowo na zasadzie 400€!

Napisany przez 2Bolitho
To z kredytem będzie trudne. Najlepiej zapytać przyjaciół/rodzinę o pożyczkę i ustalić spłatę w ratach. Alternatywnie możesz skontaktować się ze swoimi wierzycielami i uzgodnić spłatę ratami. Ważne jest, aby pracować nad rozwiązaniem i płacić przynajmniej tyle, ile jesteś w stanie.

Napisany przez whatever123
Dziękuję za szybką odpowiedź! Problem polega na tym, że już wcześniej ustaliłem raty lub moja matka wszystko za mnie załatwiła, napisała przelewy itp.
Teraz coś poszło nie tak, o czym dowiedziałem się pocztą.. i teraz jestem trochę zdezorientowany.

Napisany przez 2Bolitho
Ważne jest: działanie! Nawiąż kontakt samodzielnie i ureguluj sytuację. Czekanie i picie herbaty nie pomogą Ci dalej. Tylko pogorszą sprawę. Nie otwieranie listów też nie pomoże.... ;-)
Po prostu wyobraź sobie, że pożyczyłeś komuś pieniądze, a teraz nie spłaca długu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata