- czw paź 04, 2012 11:59 am
Cześć,
jestem tutaj nowy i mam kilka pytań dotyczących mojej sytuacji finansowej.
Jak dotąd miałem około 5-6 pozytywnych wpisów w Schufa.
Kilka kart kredytowych, które zostały przekształcone w kredyty oraz przynajmniej 1 telewizor, który został sfinansowany i opłacony.
Teraz dostałem właśnie pismo od mojego banku, że zostali poinformowani przez Schufa o pewnej sprawie.
Chodzi o umowę z Sky, która została rozwiązana i nie jest opłacona, oraz o umowę z Telekomem z tymi samymi problemami.
Czy są to już negatywne wpisy w Schufa czy tylko uwagi?
Martwię się teraz o kredyt samochodowy, który chcę wziąć w przyszłym roku.
Czy te negatywne wpisy stanowią problem przy decyzji o kredycie? Czy istnieją jakieś możliwe tolerancje? Czy można usunąć te wpisy, jeśli faktycznie takie są?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i mam nadzieję, że wszystko zostało zrozumiane.
Dziękuję bardzo
jestem tutaj nowy i mam kilka pytań dotyczących mojej sytuacji finansowej.
Jak dotąd miałem około 5-6 pozytywnych wpisów w Schufa.
Kilka kart kredytowych, które zostały przekształcone w kredyty oraz przynajmniej 1 telewizor, który został sfinansowany i opłacony.
Teraz dostałem właśnie pismo od mojego banku, że zostali poinformowani przez Schufa o pewnej sprawie.
Chodzi o umowę z Sky, która została rozwiązana i nie jest opłacona, oraz o umowę z Telekomem z tymi samymi problemami.
Czy są to już negatywne wpisy w Schufa czy tylko uwagi?
Martwię się teraz o kredyt samochodowy, który chcę wziąć w przyszłym roku.
Czy te negatywne wpisy stanowią problem przy decyzji o kredycie? Czy istnieją jakieś możliwe tolerancje? Czy można usunąć te wpisy, jeśli faktycznie takie są?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i mam nadzieję, że wszystko zostało zrozumiane.
Dziękuję bardzo