Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Schufa, kilka pytań odnośnie mojej sytuacji.

Napisany przez Audimax23
Cześć,

jestem tutaj nowy i mam kilka pytań dotyczących mojej sytuacji finansowej.

Jak dotąd miałem około 5-6 pozytywnych wpisów w Schufa.

Kilka kart kredytowych, które zostały przekształcone w kredyty oraz przynajmniej 1 telewizor, który został sfinansowany i opłacony.

Teraz dostałem właśnie pismo od mojego banku, że zostali poinformowani przez Schufa o pewnej sprawie.

Chodzi o umowę z Sky, która została rozwiązana i nie jest opłacona, oraz o umowę z Telekomem z tymi samymi problemami.

Czy są to już negatywne wpisy w Schufa czy tylko uwagi?

Martwię się teraz o kredyt samochodowy, który chcę wziąć w przyszłym roku.

Czy te negatywne wpisy stanowią problem przy decyzji o kredycie? Czy istnieją jakieś możliwe tolerancje? Czy można usunąć te wpisy, jeśli faktycznie takie są?

Będę bardzo wdzięczny za odpowiedzi i mam nadzieję, że wszystko zostało zrozumiane.

Dziękuję bardzo

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

nie ma również negatywnych Uwag. Jeśli zostanie wprowadzony negatywny wpis do rejestru Schufa, naturalnie mogą pojawić się problemy podczas starania się o nowy kredyt... często limit debetowy i karta kredytowa są również anulowane.

Co można zrobić w takiej sytuacji? hm... po prostu spłacić zaległe zobowiązanie! Wpis negatywny pozostanie jednak przez 3 lata, ale zostanie oznaczony jako opłacony.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Audimax23
Powiedzmy, że mam 2 negatywne wpisy, które jednak zostały prawie natychmiast spłacone.
Czy ma to wpływ na decyzję kredytową, czy banki zobaczą: Aha, to była tylko mała suma, która została natychmiast spłacona, a jako zabezpieczenie ma on również dobre miesięczne dochody?

Napisany przez 2Escorpio
Więc zakładam, że masz tylko wpis od firmy Telekom... Sky nie współpracuje z firmą Schufa... jednak nie chcę stawiać swojej ręki w ogniu, ponieważ sytuacje mogą się zmieniać!

Myślę, że mała kwota jest gorsza niż duża... Jak ktoś ma spłacić kredyt, jeśli nie jest w stanie nawet zapłacić 200 euro?

Faktem jest, że jeśli teraz zapłacisz, będziesz miała co najmniej 1 negatywny wpis w Schufa... oczywiście negatywny wpis w Schufa jest dużo gorszy dla zdolności kredytowej niż załatwiony negatywny wpis.

Generalnie jest możliwe otrzymanie finansowania od banku mając jeden/dwa załatwione wpisy w Schufa, ale zawsze będzie trudniej niż w przypadku ich braku... wpłynie to na wysokość oprocentowania i na pewno będą banki, które nie zaakceptują finansowania z powodu posiadania jednego/dwóch załatwionych wpisów. Niemożliwe to jednak nie jest.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata