Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Tematy podatkowe, takie jak podatek od zysków kapitałowych, podatek dochodowy od kapitału, podatek od nieruchomości i wiele innych.

Re: zlecenie zwolnienia z podatku

Napisany przez Brockhoff
Cześć!
Jestem prawie amatorem w dziedzinie deklaracji podatkowej.
Teraz dostałem pismo od urzędu skarbowego, że w roku 2007 ( ! ) wydaje się, że uzyskałem większe dochody z kapitału, niż podałem.
Teraz mam złożyć pewne dokumenty, których już nie mam.
Co mam zrobić? W tamtym czasie sam zrobiłem zeznanie podatkowe i złożyłem wszystko, co dostałem od banków dla urzędu skarbowego.
Jestem urzędnikiem i nie mam zamiaru oszukiwać państwa.
Dziękuję za pomoc

HB

Napisany przez isabs
Skomunikuj się z nimi, aby dowiedzieć się, skąd wzięła się ta informacja o większych dochodach z kapitału. Następnie pozyskaj niezbędne dokumenty potwierdzające te informacje.

Napisany przez Andi25
Na czym dokładnie opiera się urząd skarbowy, aby dojść do tego wyniku? Urząd skarbowy może żądać informacji od podatnika i osób trzecich oraz wymagać od podatnika przedstawienia dowodów.

Napisany przez Gardener
Czy miałeś w roku 2007 dyspozycję zwolnienia z podatku? Być może to ma związek?

Napisany przez Dahut
Tak naprawdę na koniec roku finansowe instytucje wysyłają również zaświadczenie podatkowe odnośnie do dyspensy. Być może przegapiłeś to zaświadczenie, ponieważ było dostępne tylko online? Czasami można je wydrukować, zamiast otrzymać pocztą. Jednakże w bankach takie dokumenty powinny na pewno być nadal dostępne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata