Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: kredyt edukacyjny wypowiedziany WHEN ?)

Napisany przez fivogel
Szanowna społeczności,

Mam dość poważny problem, który napawa mnie relatywnie dużym strachem. Jestem studentem i w celu finansowania moich studiów (opłaty, środki utrzymania) zaciągnąłem kredyt studencki. Po powrocie z urlopu i ponownym dokonaniu przelewów zauważyłem, że tym razem nie została wpłacona ustalona miesięczna rata na moje konto. Moje podejrzenie, że kredyt został natychmiast wypowiedziany, wynikało z faktu, że nieświadomie posiadałem jeszcze rachunek w banku ComDirect, niestety na debecie. Po pewnym czasie (upomnienia były kierowane do domu moich rodziców, gdzie nie byłem w stanie ich zauważyć) konto zostało zamknięte. Po rozwiązaniu konta wpłaciłem zaległą kwotę poprzez biuro windykacyjne, zakładam, że przez własną głupotę mam teraz pierwszy wpis w rejestrze dłużników.
Czy możliwe jest, że z powodu tego faktu kredyt studencki został wypowiedziany (nie udało mi się skontaktować z doradcami klientów dzisiaj)?
I przede wszystkim, co teraz? Znajduję się teraz w sytuacji, w której nie jestem w stanie utrzymać się (szczególnie płacić czynsz i opłaty za studia).

Mam nadzieję, że możecie mi pomóc, teraz jestem naprawdę w panice.

Pozdrowienia i dziękuję za Waszą pomoc

Re: kredyt edukacyjny wypowiedziany WHEN ?)

Napisany przez Henning_T
Gdzie masz swoje kredyty studenckie? W KfW? Ja tam mam swoje. Kiedyś (przez przypadek) omyłkowo nadal otrzymywałem pieniądze, chociaż byłem na urlopie (semestr za granicą). Dostałem wtedy list, że powinienem to zwrócić. Zadzwoniłem, wszystko zostało wyjaśnione, a oni byli dość nieskomplikowani. Teraz ustaliliśmy, że 2 niezasłużone wypłaty zostaną po prostu dodane na koniec sumy do zwrotu! Wiem, że to nie ten sam przypadek, ale powinieneś w każdym razie spróbować się z nimi skontaktować i to wyjaśnić. Nie wyobrażam sobie, że mogliby cię po prostu zwolnić z dnia na dzień bez ostrzeżenia! Czy w międzyczasie coś się już wyjaśniło? Pozdrowienia, Henning

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata