Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy można skorzystać z profesjonalistów?

Napisany przez Duesseldorf78
Cześć wszystkim, handluję na giełdzie od pewnego czasu i osiągnąłem całkiem niezłe wyniki, chociaż warto o nich nie wspominać. Głównie inwestuję ostrożnie i zdecydowanie jestem początkujący. To wszystko były decyzje oparte na przeczuciach. Teraz niespodziewanie otrzymałem sporą sumę pieniędzy, którą chciałbym aktywnie zainwestować. Czy według was ma sens poleganie na decyzjach inwestycyjnych z magazynu derAktionaer.de lub strony Trade-Barometer.de, i jeśli tak, kiedy ma to sens i jakie są zalety? Czekam na wasze odpowiedzi. Dominik

Napisany przez eichi
Ja osobiście kompletnie nie zwracam uwagi na tego rodzaju wiadomości. Jasne, że ktoś pisze artykuł sugerujący, że jakaś akcja to super okazja inwestycyjna, jeśli niedawno sam w nią zainwestował.
Kiedy wystarczająco dużo osób podniesie cenę, autor może pochwalić się swoim udanym występem. Ale to ty wtedy płacisz za to.

Zwłaszcza artykuły, które opierają się na analizie trendów cenowych, traktuję jak książkę ze skrótami. Kiedy trend wykonuje podwójny Rittberger, wskazując nieuchronnie, że teraz cena podąża za trajektorią krzywej bananowej, zawsze robi mi się wesoło

Możesz ewentualnie skorzystać z faktu, że inni dopiero po tobie wpadli na pomysł posłuchania tej wiadomości.

Jak to jest z proporcją między reklamą a rzeczywistymi poradami analitycznymi, musisz sam ocenić dla każdego artykułu. Myślę, że wysiłek jest w przybliżeniu taki sam, jak gdybyś samodzielnie rozważał o firmach.

tylko moje 50 centów

Napisany przez EuroPaule
Hej,

Zawsze powinieneś zastanowić się, kto realizuje jakikolwiek model biznesowy. Takie Biuletyny giełdowe żyją z nakładu. Dlatego starają się zrobić siebie jak najbardziej interesującymi.
Nie żyją z sukcesu akcji, których polecają. O ile nie manipulują inwestorami, tak jak to opisał eichi.

Jeśli już, to powinno się szukać profesjonalistów, którzy sami inwestują pieniądze. Niestety, oni zdradzają swoje decyzje znacznie rzadziej... .

Z mojego punktu widzenia istnieją dwie rzeczy, na które należy zwrócić uwagę:

1. Wszystkie modele wyceny, czy to analiza wykresów opisana przez eichi, analiza fundamentalna, śledzenie trendów itp., mają problem systemowy. Starają się opisać irracjonalne i często chaotyczne zachowanie giełdy za pomocą logicznych i racjonalnych reguł. Istnieją granice... .
Przeciwieństwem byłaby Finanse Behawioralne, ale to zawodzi, gdy rynki działają racjonalnie...

2. To duże ruchy generują rynki, a nie pojedyncze wartości. Gdy widzi się, jak trudno wielu prawdziwym profesjonalistom (menedżerom funduszy) jest pokonanie odpowiednich indeksów, pojawia się pytanie, czy to ma sens. Czy może lepiej jest grać na rynkach i zastanowić się nad sensownym ograniczeniem ryzyka.

Ponieważ najważniejsze jest zawsze ograniczanie znaczących strat. Jeśli jeszcze nie zastanowiłeś się nad tym tematem, ten artykuł na pewno będzie interesującą lekturą.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Timo87
Nie zapominaj, że ci ludzie wpływają na giełdę i nie prowadzą hazardu, tak jak wielu małych inwestorów. Mimo że małe inwestycje nie zawsze bezpośrednio przynoszą zyski małym inwestorom, służą jednak określonemu celowi. Jestem zdania, że powinieneś głęboko zastanowić się nad swoim własnym zdaniem i polegać na swojej wiedzy - więcej nie jesteś w stanie zrobić. Nie pozwól, aby media miały na Ciebie wpływ. Zinterpretuj to raczej! Powodzenia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata