Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Szukam tańszego brokera do handlu papierami wartościowymi.

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim Szukam banku lub brokera oferującego korzystne warunki: prowizje, itp. Ponadto chciałbym mieć dostęp przez Internet, szybkie realizacje, ustawianie limitów Stop-Loss itp. Którego polecacie? Dzięki

Napisany przez svx_biker
Sprawdź następujące (w zależności od giełd, narzędzi analitycznych, itp.): - www.swissquote.ch - www.yellotrade.ch - www.tradejet.ch - www.migrosbank.ch

Napisany przez ADMCI4
https://www.tradingfloor.com Jestem tam od 2-3 miesięcy i jestem bardzo zadowolony.

Napisany przez ADMCI4
https://www.tradingfloor.com wygląda dobrze. Czy mógłbyś umieścić recenzję na temat obsługi bankowości internetowej itp.? Dziękuję

Napisany przez ADMCI4
Jeśli chodzi o obsługę oprogramowania, to jest to kwestia gustu. Osobiście wciąż bardziej zagłębiam się w informacje w Swissquote. Jednakże TradingFloor oferuje praktycznie wszystko, czego dusza zapragnie: usługi informacyjne, rekomendacje pojawiające się jako wyskakujące okna w programie, oraz naprawdę fajną opcję zapisywania różnych widoków, czyli tworzenia profili dla różnych potrzeb. Jedynym mi znanym minusem jest to, że przy bardzo małych zleceniach jest droższe niż w Swissquote, a nie można handlować opcjami, jednak dostępne są kontrakty CFD. Tutaj możesz to przetestować: https://www.tradingfloor.com/en/tradi.../download_demo Oto warunki: Forex Na TradingFloor oferowanych jest ponad 120 par walutowych. Typowe spready zaczynające się już od 3 pipsów dla głównych walut. Marża już od 1% dla głównych walut, od 4% dla egzotycznych. CFD Spready CFD zaczynające się od +/- 0,1% dla akcji. Od 1,5 punktu dla indeksów. Marża CFD od 5% dla indeksów i od 10% dla niskiego ryzyka do 100% dla ekstremalnego ryzyka. Kontrakty terminowe CHF 9 / EUR 5.50 / USD 6 Opłaty minimalne za transakcję: CHF 14 / EUR 10 / USD 10 Akcje Handel akcjami na 20 giełdach światowych. Akcje: Począwszy od 0,15%, brak opłat za przechowanie papierów wartościowych. Opłaty minimalne w wysokości CHF 18 / EUR 15 Akcje USA: 5 centów za akcję, brak opłat za przechowywanie papierów wartościowych. Akcje o cenie poniżej 5$: 0,1% od wartości nominalnej. Opłaty minimalne w wysokości USD 15 Obligacje 0,25%, minimalna transakcja o wartości nominalnej 100 000. Koszty Koszty konta Prowadzenie konta: bezpłatne Przechowywanie papierów wartościowych: bezpłatne Koszty płatności Wpłata środków: bezpłatna Przelew: CHF 20 / EUR 15 / USD 15 / GBP 10 / JPY 1500 Akcje zwykłe Akcje: bezpłatne Dostawa: CHF 50 / EUR 50 / USD 50 Działania korporacyjne: bezpłatne

Napisany przez speedskater
Sprawdźmy, czy dobrze to zrozumiałem. Dla akcji notowanych w Szwajcarii opłata wynosi 0,15% na tradingfloor, czyli minimum 18 CHF? To oznacza, że do kwoty 12000 CHF płacę 18 CHF (szybko policzone)? Dla akcji notowanych w USA płacę 5 centów za sztukę lub minimum 15 USD? Czy to się zgadza, Cupra? To naprawdę niesamowicie tanie! Jedyną wadą, którą mogę znaleźć, jest to, że na dywidendy również nakładane są odpowiednie opłaty. Jak jest z dostępnością? Pozdrowienia, speedskater

Napisany przez ADMCI4
łyżwiarz szybki, wygląda na to, że tak. Na tradingfloorze jeszcze nie handlowałem szwajcarskimi akcjami. Tylko kontraktami CFD, walutowymi i złotymi kontraktami terminowymi. Jednak stawki prowizji są dokładnie podane na stronie internetowej i są dość jasne. Uważam, że prowizje są odpowiednie i, jak już wspomniałem, zazwyczaj są tańsze, z wyjątkiem transakcji poniżej 500 franków, które kosztują tylko 10 franków w SQN i 18 franków w Synthesis. Trudno mi ocenić dostępność rynku szwajcarskiego, ponieważ zazwyczaj handluję wieczorem. Ameryka była niedostępna w ciągu 3 miesięcy, dwukrotnie przez około 1-2 godziny. Skąd masz informacje na temat dywidend? Mała wskazówka, jeśli ktoś nie zdaje sobie sprawy z ryzyka, powinien unikać kontraktów CFD (nic innego jak zakup akcji na kredyt)!

Cupra pisze: Skąd masz informacje o dywidendach?
https://www.sbtf.com/de/sbtf/produkte...itionen/aktien W sekcji Dotyczącej wypłaty dywidend.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli nie zależy ci na zaawansowanych platformach handlowych i grafice, ale chcesz zaoszczędzić dużo pieniędzy, to oferta PostFinance jest pewnie dla ciebie odpowiednia: https://www.postfinance.ch/pf/content...t.na_priv.html Przy przelewach do 500.- oni również zwracają opłaty za transfer... Pozdrowienia Felice

Napisany przez richard100
Felice pisze:Jeśli nie zależy ci na zaawansowanych platformach handlowych i grafikach, ale chcesz zaoszczędzić dużo pieniędzy, to oferta PostFinance na pewno Cię zadowoli: https://www.postfinance.ch/pf/content...t.na_priv.html Do 500.- zwrotu za opłaty transferowe ... Jestem bardzo zadowolony. Szczególnie brak opłat za prowadzenie konta.... a te mogą być naprawdę drogie (UBS CS) Pozdrowienia Rich

Napisany przez Springer
Felice pisze: Jeśli nie jesteś tak wymagający co do platform handlowych i grafik, ale chcesz zaoszczędzić dużo pieniędzy, z pewnością ten ofert od PostFinance będzie dla Ciebie odpowiedni: https://www.postfinance.ch/pf/content...t.na_priv.html Do 500.- zwrotu transferowych również ... Pozdrowienia Felice
Zamówiłem transfer mojego rachunku maklerskiego w Postfinance 19.01.07 (przechodzę do UBS). Dziś jest 29.01.07 i nadal czekam. Kilka razy dzwoniłem. Pierwszy raz powiedziano mi, że zostało to zapomniane! HALO! Zapomniane?! Byłem już lekko zaniepokojony, ale poszło dalej. 22.01. zadzwoniłem ponownie, miła pani z PostFinance powiedziała mi, że w banku maklerskim (Vaudoise) jest już tylko student na miejscu (około 17:00), który nie może udzielić informacji! HALO!? Trochę zirytowany, ale nadal uprzejmy zwróciłem uwagę, że nie mogę działać i tym samym nie mogę reagować na zyski/straty. Miła pani obiecała mi, że następnego dnia dostanę informację, ktoś się ze mną skontaktuje i powiadomi mnie o stanie rzeczy. Nikt się nie skontaktował! Zadzwoniłem ponownie. Przyjaciel na drugiej stronie linii poradził mi po prostu nadal składać zlecenia kupna/sprzedaży za pośrednictwem Yellowtrade, dopóki akcje nie zostaną dostarczone! HALO! Przecież musiałem kilka dni wcześniej anulować wszystkie zlecenia na polecenie Yellowtrade, aby umożliwić transfer. Minęł już kolejny tydzień, a akcje wciąż nie zostały dostarczone przez bank maklerski PostFinance. Powiedziano jednak, że zostały przynajmniej wyrejestrowane i są W trakcie. Ponadto zapomniano przelać moich środków pieniężnych, mimo że wszystko już zakończyłem i poinformowałem o tym na piśmie. Co zamierzali zrobić z moim saldem pieniężnym, sam nie mam pojęcia. Tak, jestem trochę zdenerwowany, przepraszam. Ale toż to skandal. Oczywiście, transfer nie może odbyć się błyskawicznie, ale tak... W sumie nie mam nic przeciwko Yellowtrade, ale w moim przypadku popełniono błąd, i cieszę się, że dokonałem zmiany. Kto nie chce płacić opłat za rachunek maklerski i jest zadowolony z ograniczonych miejsc na giełdzie, ten na pewno znajdzie dobrego rozwiązania w Yellowtrade. Poza moim odejściem zostałem zawsze dobrze obsłużony. To tyle moich doświadczeń z Postfinance, myślę, że warto o tym wspomnieć. Powodzenia z jakimkolwiek brokerem byś nie handlował :wink:

oni po prostu znają się tylko na dostawach tytułów! :lol:

Napisany przez richard100
Przy zmianie PF z jednego brokera na drugiego należy liczyć się z około 4 tygodniami, zanim ponownie będzie można korzystać z PF. To nie jest bułka z masłem.... :lol: Miałem już w tej sprawie swoje doświadczenia. Około 3 lata temu przeszedłem z CSGN do UBS, a następnie rok temu zlikwidowałem moje drugie konto w UBS na rzecz Yellowtrade. Również tutaj około 4 tygodnie. I na pewno nie leżało to w winie Yellowtrade. Nie mogę oszacować administracyjnego tła, ale wydaje się, że jest bardziej skomplikowane, niż może przypuszczać laik. Pozdrowienia, Rich

Napisany przez ADMCI4
@ springer: ... to właśnie miałem na myśli mówiąc nie być wymagającym: obsługa raczej słaba, ale naprawdę tania; niemniej jednak, zlecenia są wykonywane poprawnie ... Przeniosłem portfel z UBS do Yellowtrade. Musiałem kilka razy pytać w UBS, zanim papierki w końcu dotarły ... w dwóch transzach potem ... Wygląda na to, że taka zmiana zawsze jest Schtiftenbüez i jest niechętnie wykonywana ... taka usługa już nie istnieje. Felice

Napisany przez ADMCI4
Czy ktoś ma doświadczenie z Trade-Net.ch? https://www.trade-net.ch/de/index.htm Bardzo interesuje mnie BEKB. Być może ktoś ma coś negatywnego lub pozytywnego do przekazania. Pozdrowienia T.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata