Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy warto ustawić hasło dla karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
W ostatnim czasie w gazetach znowu często czyta się o tym, że płatność kartami kredytowymi może nie być taka bezpieczna, zwłaszcza po ostatnich przypadkach kradzieży danych w sklepach Rewe. Tam można przecież płacić kartą kredytową.

Czy można się przed takimi atakami chronić, ustalając hasło dla karty kredytowej? Jeśli tak, to gdzie mogę to zrobić?

Czy odpowiedzialny jest bank, z którego mam kartę, czy też muszę skontaktować się z instytutem kart kredytowych?

Napisany przez eichi
Złamane karty kredytowe: Przemysł i jego niebezpieczne kody zabezpieczające | Filmy i manuskrypty | report MÜNCHEN | Das Erste | Telewizja | BR.de

Napisany przez Arbitrage
Od pewnego czasu dwie duże firmy kart kredytowych, VISA i Mastercard, oferują dodatkową ochronę poprzez dodatkowe, wybieralne hasło do zakupów online, o ile bank wydający kartę wspiera to funkcję. VISA nazwała to Verified by VISA, a MasterCard SecureCode.

Bezpieczne zakupy online dzięki Verified by Visa

MasterCard SecureCode | MasterCard w Niemczech | MasterCard w Niemczech

Ale jak już wspomniano, tylko do transakcji internetowych. W razie zainteresowania najlepiej skontaktować się z bankiem wydającym kartę i zarejestrować się do odpowiedniej funkcji.

Napisany przez eichi

Obaj główni dostawcy kart kredytowych VISA i Mastercard od pewnego czasu oferują dodatkową ochronę poprzez dodatkowe, wybierane przez siebie hasło do zakupów online, pod warunkiem, że bank emitent karty obsługuje daną funkcję. VISA nazywa to Verified by VISA, a Mastercard SecureCode.

Bezpieczne zakupy online z Verified by Visa

MasterCard SecureCode | MasterCard w Niemczech| MasterCard w Niemczech

Ale jak już wspomniano, tylko dla transakcji online. W przypadku zainteresowania najlepiej skonsultować się z bankiem emitującym kartę i zarejestrować się w odpowiedniej funkcji.

Jednakże, warto wcześniej zapoznać się z zaletami i wadami tego sposobu płatności. Na przykład, w niektórych przypadkach w przypadku oszustwa z kartą kredytową to teraz klient może ponosić odpowiedzialność, a nie już bank.
Więcej informacji na temat zalet i wad można znaleźć na https://de.wikipedia.org/wiki/3-D_Secure

Napisany przez Arbitrage
Jak można przeczytać w powiązanej z Wikipedią artykule, niemiecka branża bankowa zobowiązała się świadczyć klientom korzystającym z SecureCode / Verified by VISA taką samą ochronę w przypadku nadużycia, jak klientom niekorzystającym z tego dodatkowego zabezpieczenia. Jednakże w zasadzie masz rację, że zawsze warto gruntownie się informować i rozważać, kiedy chodzi o produkty finansowe. Osobiście miałem dotąd sytuację, w której, chociaż nie padłem ofiarą phishingu, zamówienie w internecie zabezpieczone przez MasterCard SecureCode nie zostało dostarczone. Telefon do banku, który nota bene nawet nie ma siedziby w Niemczech, skutkował bezproblemowym zwrotem transakcji.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata