Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Pięć franków i bułka!

Napisany przez Karat
Interesujący produkt emitowany przez Swissanto (związek kantonów bankowych) oferuje coś ekstra: Swisscanto (LU) Capital Protect 2014 (Wycena: 2785872) Uruchomienie 7.2.2007 (Okres subskrypcji do 5.2.2007) Zawiera: Ochronę kapitału Udział w rynku akcji Zabezpieczenie zysków Produkt ten jest odpowiedni dla ostrożnych inwestorów, których najważniejszym celem jest ochrona kapitału, ale którzy chcą osiągnąć większy zwrot z inwestycji w akcje niż z obligacji lub lokat bankowych. Jest to fundusz thesaurierend (Tranche B), który reinwestuje zyski, jak już wspomniano. Tutaj można uzyskać więcej informacji, jeśli link działa. https://www.swisscanto.ch/swc/swc?XE7lhitk4AfoEKnwBVmbff5mnzxR2XNdJ80kG473nAwidN T 1AZkDUVG99ohdoxAkrWOEIvcaxhhhgulACheH3YQ7tdbwttmRL VELPdJ1kPpDZc6Hb Karat

Napisany przez 2cybercrash
https://www.swisscanto.ch/swc/swc?XE7...XVwcoWeprrTpyB Produkt jest źle opisany, gdzie i w co chcą inwestować? Stopa zwrotu niejasna. Black-Box. Nie, dziękuję. Wolę ryzykować i korzystać lub kupować CHF-Obli. Zły czas na emisję. Fundusze, które obserwowałem w 2006 roku, miały wyjątkowo słabe wyniki w porównaniu z rynkiem akcji, często gorsze niż CHF-Obli z 2,25% oprocentowania. Na przykład hołubiony UBS-Yield! Fundusze Migrosa są nieco bardziej akceptowalne.

Napisany przez richard100
Fundusze są dla mnie już martwe. :cry: Mało transparentne, maszyny do zarabiania pieniędzy dla banków. Najlepszym zarządcą swoich pieniędzy jest się zawsze samemu. Nie mam zaufania do tych 20-letnich bankierów z pompatycznymi włosami. :lol: Gdy wszystko idzie źle, czyli kurs zmierza w złym kierunku, doradca inwestycyjny zostaje przeniesiony. Bez urazy, mówię po prostu z doświadczenia, z trochę wściekłością w sobie. :wink: Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist
Swisscanto (LU) Capital Protect 2014 (Wartość: 2785872) Uruchomienie 7.2.2007 (Termin subskrypcji do 5.2.2007) z: Ochroną kapitału Udziałem w rynku akcji Zabezpieczeniem zysków Karat Teraz Karat to nałożysz. Mikry zysk tylko w dobrych latach giełdowych zostanie pożarty przez opłaty administracyjne i koszty rachunku. Kupuj samą akcje.

Napisany przez aktienfreund
richard100 pisze: Fundusze są dla mnie raz na zawsze martwe. :cry: Mało transparentne, maszyny do zarabiania pieniędzy dla banków. Najlepszym zarządcą swoich pieniędzy zawsze jest się samemu. Mam małe zaufanie do tych 20-letnich bankierów z pomadzanymi włosami. :lol: Gdy coś pójdzie nie tak, czyli kurs pójdzie w niewłaściwym kierunku, doradca zostanie przeniesiony. Nic osobistego, mówię po prostu na podstawie własnych doświadczeń, z odrobiną złości w żołądku. :wink: Pozdrowienia, Rich
Zgadzam się z Tobą w pełni, Rich. :!: Przez fundusze przede wszystkim oddaje się w ręce menadżerów funduszy. Ich interes nie jest głównie interesem inwestora. W przypadku funduszy bankowy klient nie ma wpływu na zakupy i sprzedaż, a opłaty nie są tanie. Za fundusze akcyjne według jednego badania pobierane są opłaty - znane jako hamulce stopy zwrotu akcji - w średnim rocznym tempie 1,59%. Wolę samodzielnie zarządzać portfelem. 8) Pozdrowienia, miłośnik akcji

Napisany przez Karat
CC, Rich, Inwestor Akcyjny, Globalista, .......... macie oczywiście rację ze swoimi uwagami. Jednak moim pierwszym priorytetem przy inwestycjach jest: Brak straty kapitału! Mniej chciwości, ale przyzwoity zwrot! Z opisanym produktem można to osiągnąć, jeśli mój plan się powiedzie. W pierwszym roku po emisji kupić dopiero wtedy, gdy w tym roku kalendarzowym (2. kwartał 07) oczekiwana korekta w dół (10%) już wystąpi i giełda odbije się przynajmniej o te 10% do końca roku. Z tego co wydarzy się w pozostałe 6 lat trwania, chciałbym brać udział w 80% wydarzeń pozytywnych. Zainwestowany kapitał byłby w każdym razie gwarantowany. Myślę, że karta informacyjna bardzo szczegółowo informuje, w co jest inwestowane. Top-akcje i top-obligacje. Oczywiście należy również patrzeć na ten produkt jako na to, co jest. To rodzaj obligacji z zmiennym dochodem! W tym świetle ten produkt wydaje mi się bardzo dobry i można spodziewać się średniego zwrotu od 5% do 10% rocznie. Gdyby tak nie było, nie zarabiałoby się również na akcjach w tym czasie. Karat

Napisany przez ADMCI4
Czy zauważyłeś, gdzie jest inwestowane? To wszystko są $wartości akcji, a dalej jest napisane, że ochrona kapitału jest gwarantowana tylko netto w pierwszym roku! i działa to do 2014 roku. Kto wie, co się wydarzy do 2014 roku! Może mamy już za sobą $upadek pod względem wzrostu podaży pieniądza i zadłużenia! Nie ma 100% ochrony kapitału. Inwestor musi sam aktywnie działać i chronić swoje majątki oraz inwestować, ale osobiście nie ufam konstrukcjom papierowym, tylko akcje i surowce w zależności od cykli. Fundusze już raz pozbawiły mnie 30% zysku, więc nigdy więcej! Chciałem jechać równolegle i zobaczyć, co się dzieje, ale opłaty zjadły wszystko. Nie będę rozdawać nawet centa inwestorom bankowym, którzy potem budują piękne domy i jachty za nasze pieniądze, podczas gdy inwestorzy zostają w tyle. Średnie jachty to też już niewystarczające! Z Swisscanto: Inwestorzy, którzy zainwestują w pierwszym roku, cieszą się pełną ochroną swojego netto zainwestowanego kapitału do końca okresu trwania.

Napisany przez Karat
Drogi Pretadorze, Proszę dokładnie przeczytaj ulotkę informacyjną, abyś mógł dokładnie zapoznać się z warunkami i nie wstawiał tutaj na forum fałszywych czy zniekształconych informacji. www.swisscanto.ch (następnie w polu wyszukiwania po prostu wpisz 2785872) Karat

Napisany przez ADMCI4
Już to przeczytałem, ale jeśli do 40% akcji należy pięć największych pozycji w $, to nie ufam tej sytuacji. Aktualnie mamy rekordowe wartości. Gdy czytam tekst, oznacza to, że nie cała kwota wraca, ale zależy od rynku (wartość nettoinwentarzowa) z różnymi warunkami. Jeśli coś przeoczyłem, to kolejny powód, dlaczego nie powinienem inwestować w takie produkty. Akcje i surowce są łatwiejsze. Jak już powiedziałem, to nie dla mnie.

Napisany przez 2cybercrash
Postanowiłem ponownie przejrzeć karty informacyjne. Znajdują się tam podstawowe informacje dotyczące największych akcji i obligacji, ale brak informacji o zyskach. W całym opisie nie ma szacunków zysków! Szanowny Karat, wspomniałeś o potencjalnie osiągalnych stopach zwrotu na poziomie 10% i więcej! Nic o tym nie jest wspomniane! Zamiast tego pokazany jest fikcyjny wykres z 14-letnim okresem trwania oraz wzrostem z 100 do 160 i gwarancją zwrotu w wysokości 140. Skoro tak, to albo 60:14 roczny zwrot w wysokości 4,2%, albo gwarancja w wysokości 40:14=2,8%. To są oczekiwania banku! Dla mnie kolejny argument przeciwko inwestowaniu w fundusze: w okresach spadkowych właściciele funduszy zgodnie z doniesieniami paniki natychmiast pędzą do swojego banku i jak najszybciej sprzedają swoje udziały. Często ceny funduszy spadają jeszcze bardziej niż ceny akcji, na których są oparte. Mimo wszystko dzięki za wskazówkę, może się zdarzyć, że zmienię zdanie?

Napisany przez Dany1
Ponownie poświęciłem trochę czasu, aby przejrzeć arkusze informacyjne. Przynajmniej kilka podstawowych informacji na temat największych akcji i obligacji bez podania rentowności. W całym opisie nie ma szacunków dotyczących rentowności! Teraz, szanowny Karat, wspominasz o osiągalnych, szybkich rentownościach rzekomo wynoszących 10 i więcej procent! Nic o tym nie ma! Zamiast tego pokazany jest fikcyjny wykres z 14-letnim okresem trwania i wzrostem od 100 do 160 z gwarancją zwrotu 140. Co oznacza, że albo 60:14 roczna stopa zwrotu 4,2%, albo gwarancja 40:14=2,8%. To są oczekiwania banku! Dla mnie kolejny argument przeciwko inwestowaniu w fundusze: W okresach spadkowych właściciele funduszy nagląco według panikarskich informacji z telewizji natychmiast biegną do swojego banku i natychmiastowo, najlepiej! sprzedają swoje udziały. Często ceny funduszy spadają jeszcze bardziej niż bazowe akcje. Dzięki jednak za wskazówkę, może się zdarzyć, że będę musiał zmienić zdanie? Po prostu poruszające, co tam ciągle jest wymyślane, aby przyciągnąć nowych inwestorów. Jeden raz, że bank zawsze korzysta. Opłata roczna wynosząca 1,5% dla banku jest jedynym pewnym elementem w tej ofercie. Bez ryzyka nie ma prawdziwej rentowności, w sumie to logiczne. Banki nie rozdają prezentów, zobaczcie bezczelne stopy zwrotu na kontach emerytalnych. @cybercrash każdego dnia jedz najlepszą tran wątrobowy, może za 500 lat zmienisz zdanie 8)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata