Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy zawsze konieczna jest wpłata wstępna przy finansowaniu samochodów?

Napisany przez ADMCI4
Nie mogę się oprzeć, aby w najbliższym czasie nie zacząć szukać korzystnego finansowania samochodu. Dotychczas zawsze natrafiałem tylko na oferty, w których trzeba było wnosić stosunkowo wysoką zaliczkę. To jednak jest tak naprawdę bez sensu, ponieważ jeśli miałbym tyle pieniędzy, że mogę wpłacić zaliczkę, może w ogóle nie potrzebowałbym finansowania.
To, czego szukam, to finansowanie o stopie procentowej do maksymalnie 2,5% i comiesięcznej racie do maksymalnie 200 euro. Czy mam szansę na sfinansowanie nowego samochodu zgodnie z moimi wymaganiami?

Napisany przez 2Bolitho
To zależy od ceny samochodu. Oprocentowanie nie jest jednak możliwe, chyba że jest to sfinansowane przez producenta.

Wydaje się, że może nie stać cię na finansowanie. Ale nie jestem w stanie tego ocenić. Dziwne, że nie ma oszczędności na zaliczkę, z pewnością od jakiegoś czasu wiadomo, że samochód trzeba będzie wymienić.

Napisany przez Hubo_S
No cóż, w końcu finansowanie samochodu z niewielką ilością pieniędzy jest po prostu trudne... Kiedy kupiłem nowy samochód, musiałem skorzystać z wpłaty początkowej, co wtedy jednak wpłynęło pozytywnie na mnie. Brak możliwości negocjacji z sprzedawcą?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata