Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Ubezpiecz drugi samochód na 85%

Napisany przez ADMCI4
Cześć ludzie.....kiedy mój syn kupił samochód, zdecydowaliśmy, że zarejestrujemy go na mnie, aby mógł zostać sklasyfikowany jako drugi samochód. W ten sposób na początku musiał zapłacić tylko 140% składki. Teraz rozmawiałam z siostrą, która powiedziała mi, że chce zarejestrować samochód swojego wnuka na siebie, również jako drugi samochód. Jej ubezpieczyciel rzekomo zaoferował zarejestrowanie tego drugiego samochodu zaledwie za 85% składki. Uważam to za bardzo nietypowe i korzystne. Czy istnieją naprawdę tak duże różnice między ubezpieczycielami, czy to jest pojedynczy przypadek firmy ubezpieczeniowej Viktoria? Czy można się targować w dziedzinie ubezpieczeń? Dzięki, Piotr

Napisany przez Ravemaster84
Tutaj nie chodzi o procentową wartość, ale o klasę ryzyka SF. Ogólnie rzecz biorąc, istnieją tutaj różnice między różnymi ubezpieczeniami oraz między poszczególnymi klientami (kwestia uznania). Osobiście, również zawarłem kiedyś podobną umowę z Viktoria i dwa lata później zostałem oszukany, gdy chciałem przenieść rabat SF na swoje nazwisko. doradca zrobił rzekomo błąd przy przyznawaniu rabatu, a samo ubezpieczenie tego nie zauważyło. Szybko wróciłem do 140%, mimo że jeździłem przez 2 lata...

Napisany przez fvf-makler
W końcu nie ma to absolutnie znaczenia, czy 140% czy 85%, ponieważ bazy kalkulacyjne są różne dla wszystkich firm. Ostatecznie decyduje składka w €. I (prawie) każda klasyfikacja jako drugiego samochodu jest specjalną klasą, której nie potwierdzi się przy zmianie. Dlatego porównaj.

Napisany przez Ravemaster84

W rezultacie jest to całkowicie obojętne, czy 140% czy 85%, ponieważ podstawy kalkulacyjne w różnych towarzystwach są różne. Ostatecznie decyduje składka w €. I (prawie) każda klasyfikacja drugiego pojazdu jest klasyfikacją specjalną, której nie potwierdza się przy zmianie ubezpieczyciela. Dlatego należy porównywać.

FVF-Makler

Dokładnie to próbowałem wyrazić w moim poście, po prostu nie mogłem znaleźć odpowiednich słów. Dziękuję

Napisany przez fvf-makler
To, co zauważyłem po ponownym przeczytaniu pytania:

Wiele towarzystw ubezpieczeniowych ustala wyższe stawki dla drugiego samochodu, jeśli za kierownicą jest męski kierowca poniżej 23/25 roku życia (np. 125/140%), w porównaniu do kobiecych kierowców (zazwyczaj 85%).
Ponieważ od 21.12.2012 w ubezpieczeniach wprowadzone zostaną taryfy unisex, jestem ciekaw, czy to samo stanie się w ubezpieczeniu samochodu.

Pośrednik FVF

Napisany przez Hubo_S
Kiedy ubezpieczono samochód mojego syna, wynik wyniósł aż 140%, nawet gdy został zarejestrowany na mnie jako drugie auto. Osoby poniżej 23 roku życia zostały dodatkowo drogo ubezpieczone... To było w HUK

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata