Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy bank uwzględnia wysokość kredytu w oparciu o stałą pensję?

Napisany przez ADMCI4
Pracuję w terenie dla firmy ubezpieczeniowej i dlatego moje wynagrodzenie nie zawsze jest takie samo. Otrzymuję od firmy stałą pensję w wysokości 2000 euro brutto miesięcznie. W zależności od tego, jakie umowy udaje mi się zawrzeć miesięcznie, dostaję dodatkowo między 1000 a 1600 euro brutto. Ponieważ potrzebuję nowego samochodu, chciałbym zapytać w moim banku o kredyt. Informacje o mnie będą wszystkie w porządku i sądzę, że w zasadzie nie będzie problemu z uzyskaniem kredytu. Jednakże nie jestem pewny, na jaką kwotę się zdecyduje bank. Czy liczy się tylko wysokość stałego wynagrodzenia, czy też będą brane pod uwagę prowizje?

Re: Czy bank uwzględnia wysokość kredytu w oparciu o stałą pensję?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

to zależy od twojego doradcy klienta w banku.

W zasadzie kredyt jest obliczany na podstawie stałego wynagrodzenia... ale jeśli co miesiąc otrzymujesz co najmniej 1000 euro prowizji, to być może można to także uwzględnić... ale nie jest to konieczne.

Ale przy dochodzie 2000 euro miesięcznie nie martwiłbym się o kredyt samochodowy (jeśli oczywiście zdolność kredytowa / historia kredytowa jest w porządku).

Pozdrowienia, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata