Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Czy dwucyfrowe stopy zwrotu są utopijne?

Napisany przez Herr Richter
Witajcie wszystkim,
ponieważ szukam inwestycji z możliwie wysokim zwrotem, nie byłem zaskoczony, gdy kilka dni temu dostałem reklamę drogą mailową, oczywiście chciałbym Wam jej nie zatajać.

Nowy rok – nowe projekty

Jak wszyscy wiemy, stary rok niedługo dobiega końca, mamy nadzieję, że każdy miał udany rok. Wciąż jednak wiemy, że w nowym roku powinno być tak samo udanie, być może z nowymi projektami, z rozszerzeniem interesu czy czymś podobnym. Jednak zdajemy sobie sprawę, że nie można tego osiągnąć bez rozsądnej finansowania, dlaczego więc nie bazować na sukcesie z poprzedniego roku i mądrze wykorzystać wypracowany zysk.
Przy tym bezpieczeństwo kapitału powinno być najważniejsze, niech idą się paść wszyscy przekupni, którzy bezustannie traktują swoich szanownych klientów jak bydło, wrzucając kapitał inwestorów w ręce jakichś zarządców, często podejrzanych prawników, a mimo to pieniądze często znikają w próżni i żaden z tak zwanych mądrych magików finansowych nie ponosi za to odpowiedzialności.
Dlatego bezpieczeństwo zainwestowanego kapitału powinno być na pierwszym miejscu, osiągnie się to tylko przez to, że inwestowany kapitał zostaje na koncie właściciela i nie jest zastawiany, przenoszony jako zabezpieczenie ani przenoszony.
Drugim niezbędnym punktem jest fakt, że żadne prowizje, które inwestor często musi zapłacić z góry pośrednikowi czy komuś podobnemu, najczęściej zanim transakcja zostanie sfinalizowana, nie będą pobierane. Akceptowana jest jedynie premia w przypadku sukcesu i nic więcej, bez żadnego "ale"!
Oto kilka punktów, jak wygląda taka inwestycja/finansowanie projektów:
· Wypełnienie dokumentów/dowód posiadania kapitału
· Spotkanie z inicjatorem i dostęp do kompetentnej konsultacji fachowej
· Podpisanie umowy i otwarcie konta. Inwestor otrzymuje własne konto w renomowanym banku, na którym tylko on sam ma pełne prawo dysponowania.
· Rozpoczęcie programu inwestycyjnego z wypłatami co tydzień/miesiąc.
Zacznijmy nowy rok tak samo udanie, jak zakończył się poprzedni!
******************************************** MAMY WSZYSTKO, CZEGO POTRZEBUJESZ. A TEGO, CZEGO NIE MAMY, TY TAKŻE NIE POTRZEBUJESZ!
TEGO, CZEGO NA PEWNO NIE POTRZEBUJESZ, TO POMOC PRZY ODMIĘKNIĘCIU TWOJEJ MONETARNEJ NADWAGI – BĄDŹCIE OSTROŻNI ZE SWOICH WSIADÓW W ZAKRESIE NIEETYCZNEGO POŚREDNICTWA FINANSOWEGO.

Teraz również skontaktowałem się z nimi drogą mailową, zostawiłem moje dane kontaktowe i oto odpowiedź nadeszła. Ale to, co dostałem później, kompletnie mnie zszokowało, słyszałem już o zwrotach na poziomie 15% miesięcznie, ale ten zwrot jest nie do wiary, zwrot ponad 80% miesięcznie. Chciałbym zostawić to tak, być wdzięcznym za każdą myśl, jaką mi przekażecie, co sądzicie o całej tej sprawie.
Nie chcę też naciskać, ale czas nieco mi doskwiera.

Pan Richter

Napisany przez Ravemaster84
Tylko 80% z niewielkim ryzykiem? Słaba oferta... już były lepsze maile reklamowe...
Przepraszam za sarkazm, ale jeśli ten post jest naprawdę poważny, trzymaj się z daleka. Jeśli nie był poważny, proszę @mod natychmiast zamknąć, usunąć, zbanować albo zrobić cokolwiek innego.

Napisany przez CFO
To chyba znowu ktoś szuka naiwniaka.

Jeśli to na ciebie pasuje, nie trać czasu i zainwestuj od razu - 100% straty są gwarantowane!

Pozdrowienia, CFO

Napisany przez sportfels
O czym właściwie wszyscy tu rozmawiacie? Znacie tę ofertę? Sprawdziliście ją? Czy nigdy nie słyszeliście o wysokich stopach procentowych? Nie każdy ma do nich dostęp. Ale jeśli można skorzystać, to się człowiek cieszy. Dyskusje powinny być trochę bardziej na poziomie. Mail reklamowy to porażka. Ale w rzetelnej ofercie zawsze jest podany nadawca. Wyraźnie go tam zabrakło. Kiedy widzę własne konto, zastanawiam się, dlaczego oferta nie została sprawdzona. Co można stracić? Chętnie pomogę w pośrednictwie w bezpiecznej, solidnej i rentownej inwestycji.

Dyskusje powinny być nieco bardziej na poziomie.

Dlaczego prowadzić dyskusję na poziomie, skoro temat sam w sobie nie jest na poziomie? Zachwalać zwrot w dwucyfrowym zakresie procentowym z wysokim bezpieczeństwem, to bzdura!

Napisany przez CFO
Wygląda na to, że wielu inwestorów wciąż nie przebyło etapu dotykania gorącej płyty. Oznacza to, że aby sprawdzić, czy płyta jest gorąca, po prostu kładziemy na niej palce. Jeśli jest gorąca, może to być bardzo bolesne. Ten etap zazwyczaj mija się do 4. lub 5. roku życia. Podobnie jest z gorącymi ofertami, bezpiecznymi i dochodowymi inwestycjami. Można zainwestować pieniądze, doświadczenie z tego zazwyczaj jest bolesne. Oparzenie palców można porównać do całkowitej straty zainwestowanego kapitału. Więc jeśli ktoś chce sobie dosłownie oparzyć palce, inwestuje w oferty o wysokim zapewnionym dochodzie. Pozdrawiam CFO PS: Zwroty w dwucyfrowych stopniach nie są nierealistyczne, ale zawsze obarczone ryzykiem. Nadal obowiązuje: Wysoki dochód = wysokie ryzyko.

Napisany przez sportfels
Ostatnie dwie wpisy są, jak to nazywacie, bzdurami. Zauważam, że macie tyle samo pojęcia co wielu ludzi. Nawet zwykły człowiek może podgryzać duży placek. I to bez ryzyka. Jestem żywym dowodem na to, że to możliwe. Moi przyjaciele i klienci są bardziej niż zadowoleni. Nawet 80% nie jest żadną utopią.

Napisany przez 1cent
No cóż, można by powiedzieć, że nawet do 20 promili jest możliwe, z oczywistym ryzykiem, oczywiście!

Ale 80 nigdy.........

A jeśli tak. Z przyjemnością się to umożliwi.

Nawet mały człowiek może przegryźć kawałek dużej ciasteczka. I to bez ryzyka. Jestem żywym dowodem na to, że to możliwe. Moi przyjaciele i klienci są bardziej niż zadowoleni. Nawet 80% nie jest utopią.

Dobrze. Fakty na stół. Proszę o ofertę. Liczę na to, że to jest inwestycja o niskim ryzyku z zyskiem powyżej 10%. Jeśli ryzyko jest wyższe niż na koncie oszczędnościowym w banku z siedzibą w Niemczech i przystąpieniem do funduszu gwarancyjnego, to kwalifikujesz się klasycznie do tytułu Pompa powietrzna miesiąca listopad 2012!

Napisany przez CFO
@sportowi
80% to naprawdę żadna utopia - przynajmniej jako procentowa zawartość alkoholu w austriackiej rumie Stroh.

Trzeba było chyba sporo wypić, żeby wierzyć w pewne dwucyfrowe stopy zwrotu. Jak już wcześniej wspomniano tutaj: Madoffowi udało się to udawać przez kilka lat. Dziś siedzi za szwedzkimi zasłonami.

Pozdrawiam, CFO

PS: Proszę skontaktować się z greckim rządem, byliby zadowoleni z pewnych 80% zwrotu, aby sfinansować Państwa 12% obligacje skarbowe. Przynajmniej wakacje za pieniądze publiczne są Wam gwarantowane.

Napisany przez bund2012
Dwucyfrowe stopy zwrotu roczne są długotrwałe. Ale miesięcznie praktycznie niemożliwe. Jak w przypadku każdej firmy, funduszu, itp., występują wahania. Nie jest możliwe utrzymanie stałego zysku. Jeśli dostawca osiąga 80% miesięcznie, dlaczego nie pozwala mu to się rozwijać i męczy się z krytycznymi klientami? Przy 1000 euro po 12 miesiącach mogłoby z tego wyniknąć około 357,000 euro. Przy 3000 euro stałby się milionerem po 12 miesiącach.

Napisany przez CFO
@bund2012
Dobra uwaga i nikt nie sprzeciwia się dwucyfrowym stopom zwrotu z inwestycji. Niemniej jednak chcę po raz kolejny zwrócić uwagę na drobny druk dotyczący inwestycji o wysokich stopach zwrotu (tym razem napisany nieco większą czcionką, ponieważ w prospektach inwestycyjnych zawsze jest drukowany bardzo małym drukiem i zazwyczaj formułowany w zdaniach złożonych rodem z Tomasza Manna):

Wysoki zwrot = Wysokie ryzyko = możliwa całkowita utrata środków zainwestowanych

Tak proste to jest. Wszyscy, którzy obiecują zabezpieczone inwestycje i dwucyfrowe stopy zwrotu rocznego i starają się je promować drogą prywatną wiadomością, przynależą do krainy baśniopisarzy.

Pozdrowienia
CFO

Napisany przez EuroPaule

Tak to proste. Wszyscy ci, którzy przedstawiają zabezpieczone inwestycje i dwucyfrowe roczne stopy zwrotu i reklamują je na PW, należą do krainy baśniopowiadaczy.

Cześć CFO,

Już napisałeś wiele rzeczy, które w tym forum spotkały się z zdecydowanym sprzeciwem. Zazwyczaj masz całkowitą rację w swoich wypowiedziach.
Ale tym razem naprawdę przelałeś czarę goryczy z grubej szyi!!

Co do diabła zrobili Ci baśniopowiadacze tego świata, że tak ich zniesławiasz?

Na przypomnienie:
Baśnie ZAWSZE kończą się dobrze!
Ożywiają naszą wyobraźnię, zabierają nas do cudownego świata księżniczek, wróżek i fantastycznych istot. Złe wilki i czarownice są odławiane, a na końcu wszyscy żyją długo i szczęśliwie, póki im to jest dane.... .
Peter Maffay i Andrew Lloyd Webber to współcześni muzyczni baśniopowiadacze, którzy również sprawiają, że oczy dorosłych błyszczą!

A wszyscy rodzice są baśniopowiadaczami - i z pewnością nie robią tego, aby oszukać swoje dzieci.

Prawidłowe byłoby to:
Wszyscy ci, którzy przedstawiają zabezpieczone inwestycje i dwucyfrowe roczne stopy zwrotu i reklamują je na PW, należą do krainy postaci z baśni, które na końcu zostają odławione przez Czerwonego Kapturka, pięknego księcia lub kogoś innego.

CFO, bądź honorowym człowiekiem i przeproś baśniopowiadaczy tego świata!

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez CFO
@EuroPaule
Oczywiście, masz w pełni rację. Przepraszam, jeśli porównałem opowiadaczy bajek do oszustów z Dividium i innych firm. Z tą wypowiedzią mam się do Ciebie - przepraszam bez zastrzeżeń.

Jestem w pełni z Tobą, jeśli chodzi o prawdziwych i dobrych opowiadaczy baśni. Przekazują historie wzbogacone o dużo wyobraźni. Niestety oszuści przejmują część wyobraźni, ale nigdy nie biorą dobra końcowego. Wręcz przeciwnie: zabawiając się wyobraźnią, oszuści sprawiają wiele osobistego cierpienia.

Prawdziwi opowiadacze bajek sprawiają mi wiele radości.

MFG CFO

Napisany przez 2Escorpio
Skoro wszyscy (wyjątki potwierdzają regułę) wiemy, że zwroty w wysokości 80% bez ryzyka na pewno nie są możliwe, a jedyny użytkownik, który miał inne zdanie, nie pisze już nic więcej, więc zamykam ten post.

Nie chcę, żeby EuroPaule i CFO musieli wymyślać bajki z złą końcówką na siłę.

Ach tak, jeśli jednak się da... proszę o wiadomość prywatną do mnie (nie na forum), a jeśli nagle zniknę, to leżę na Hawajach na słońcu.

Pozdrawiam, escorpio

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata