Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Handel binarny i czarne owce

Napisany przez Kloetengott
Cześć wszystkim,

ostatnio zainteresowałem się tematem handlu binarnego i byłem początkowo zafascynowany prostym konceptem.
Oczywiście nie wskakuję na każdy trend, dlatego najpierw poszukałem opinii i często natknąłem się na ostrzeżenia, że różni dostawcy nie wypłacają zysków.

Chciałbym usłyszeć od osób, które handlowały binarnie, czy ich broker płynnie wypłacił zyski, czy też mieli już do czynienia z nieuczciwymi podmiotami, których należy unikać.

Napisany przez Kloetengott
Czy naprawdę nie ma nikogo, kto interesuje się tym tematem, czy ludzie, którzy padli ofiarą oszustwa, po prostu nie są gotowi ostrzegać innych?

To, że absolutnie nie ma żadnej odpowiedzi, trochę mnie dziwi.

Napisany przez susa23
Cześć,

Myślę, że może to być związane z tym, że handel binarny w Niemczech nie jest jeszcze tak znany.

Ale też mnie to interesuje, ponieważ chociaż można znaleźć wiele porównań w internecie, to jednak osobiście wolałbym polecanie. Z tego, co dotąd widziałem, większość dostawców pochodzi z Cypru, czy ktoś wie, dlaczego tak jest?

Wygląda na to, że jest to również prawdą na rynku Forex, jeśli dobrze pamiętam moje badania sprzed kilku miesięcy. Wtedy założyłem konto w Varengold, ponieważ był to jeden z nielicznych brokerów mających siedzibę w Niemczech. Być może to jest alternatywa dla Ciebie, ponieważ opcje binarne to tylko uproszczona forma handlu walutami.

Ale spróbuj także poszukać bezpośrednio w Google odpowiedniego brokera binarnego+doświadczenie, tam zazwyczaj znajdziesz wiele pomocnych informacji. Na co zwrócić szczególną uwagę, to na przykład to, czy ten broker jest nadzorowany przez BaFin. Jest kilka innych międzynarodowych, ale obecnie nie przychodzi mi na myśl ich nazwa.

Pozdrawiam
Susa

Napisany przez gruberclaudia
Hej wy dwaj. Tematyka ta jest dla mnie również dość nowa, myślę, że z pewnością znajdą się eksperci, którzy mogliby więcej na ten temat powiedzieć, ale mogę dodać następujące; Uważam, że negatywne opinie i ostrzeżenia nie są bezpodstawne i wynikają z faktu, że niestety istnieją też czarne owce. Brokerów, którzy nie posiadają regulacji ani certyfikacji, wystawionych przez kraj, w którym znajduje się siedziba firmy, należy unikać. Powinno to być podstawowym kryterium wyboru. Wiarygodni brokerzy są zatwierdzeni i posiadają zezwolenia u odpowiednich organów regulacyjnych. Mogę pomóc listą, która obejmuje tylko Cypr i jest ważna dla obszaru UE: Regulacja i certyfikacja opcji binarnych. Myślę, że te informacje jasno wskazują w konkretnym kierunku i mogą również prowadzić do wiarygodnych brokerów opcji binarnych i odpowiadających im transakcji. Pozdrawiam Claudia

Napisany przez benhuebner
Cześć, również handlujesz binarnie od jakiegoś czasu i początkowo trafiłeś na czarną owcę w postaci firmy Zoneo... Wypłacili pieniądze, ale manipulowali wartościami i wypłata zajęła naprawdę dużo czasu. Teraz handluję z dwoma innymi brokerami, z którymi jestem całkowicie zadowolony! Na pewno warto dobrze się zorientować wcześniej i w razie potrzeby rozłożyć pieniądze na 2-3 brokera. Oczywiście zaleca się wybór regulowanych brokerów!

Napisany przez gruberclaudia
Cześć

W takim razie Zoneo tylko o mały włos uniknąłeś kłopotów...
Dobrze wiedzieć, a przede wszystkim ponowne potwierdzenie, że ostrożność jest lepsza od poprawiania błędów... :-)

Napisany przez cb6443

Cześć,

handluję opcjami binarnymi od jakiegoś czasu i na początku również miałem do czynienia z Zoneo, która okazała się czarną owcą. Wypłacili pieniądze, ale manipulowali wartościami oraz wypłata trwała naprawdę długo. Teraz handluję z dwoma innymi brokerami, z którymi jestem całkowicie zadowolony! Warto dobrze się zorientować wcześniej i ewentualnie rozłożyć swoje pieniądze na 2-3 brokera. Zdecydowanie warto korzystać z regulowanych brokerów!

Dobry wieczór benhuebner,
czy moglibyśmy wiedzieć, o których dwóch innych brokerach mowa? Przeżyłem także bardzo złe doświadczenia z moim obecnym. Chodzi o fałszywe kursy, awarie strony internetowej, kursy fantazyjne, itp.
Chciałbym zmienić brokera
dziękuję z góry za Twoją odpowiedź

Napisany przez innam
Najsławniejszym brokerem w niemieckojęzycznym obszarze jest z pewnością Banc De Swiss. Jest licencjonowany przez CySec i ma nawet siedzibę we Frankfurcie. Kiedyś trochę tam handlowałem.
Poza tym uważam, że ważne jest również upewnienie się, że brokerzy posiadają licencję, ponieważ zazwyczaj ze względów podatkowych mają siedzibę na Cyprze, a odpowiednim organem jest CySec.

Zdecydowanie lepiej jest skorzystać z doświadczonego brokera niż z nowego. Na przykład iOption niedawno zbankrutował. Traderzy nie odzyskają już swoich pieniędzy.

Napisany przez Elmeo
Cześć kochana społeczności,

Mam pytanie. Przetestowałem już kilku brokerów opcji binarnych, ale takich odchyleń jeszcze nigdzie nie widziałem.

Czy takie duże różnice są normalne?! Czasami różnice są jeszcze większe. Zawsze tuż przed wygaśnięciem opcji kurs zmienia się gwałtownie. Gdy spojrzę na inne wykresy na tej stronie, są one przy zupełnie innych kursach.

Czy to normalne czy manipulacja?

Pozdrowienia,

PS: Niestety, jeszcze nie mogę wysyłać tutaj obrazów, dlatego tak:

(Adres skopiuj do paska adresu przeglądarki i po www wstaw kropkę)

www.bilder-upload.eu/show.php?file=f2e636-1387443672.jpg

www.bilder-upload.eu/show.php?file=621698-1387443844.jpg

Napisany przez Christoph
Cześć, chociaż mój wpis może nieco nie pasuje do głównego tematu, chciałbym krótko opowiedzieć o mojej 3-dniowej podróży w świat Opcji Binarnych. Do testów otworzyłem tylko konto demo u jednego z niewielu dostawców, którzy w ogóle oferują konto demo. Kapitał początkowy wynosił 500,00 euro. Obejrzałem już chyba wszystkie filmy na YouTube na ten temat i przeczytałem wiele na różnych stronach internetowych. W filmach cała ta sprawa jest zawsze przedstawiana bardzo prosto. Kurs wzrósł w ostatnich godzinach > idę za tym. Kurs spadł w ostatnich godzinach > nie idę za tym. Dziwne w tym wszystkim jest to, że ci faceci mają bardzo wysoką skuteczność i osiągają porządne zyski. Zarówno w handlu Call/Put, jak i w handlu 60-sekundowym. Czy wszystkie te filmy są oszustwem, czy po prostu jestem za głupi? Specjalnie zwróciłem uwagę, czy w filmach coś zostało sfałszowane, ale chyba nie jest to przypadkiem. W pierwszym dniu udało mi się osiągnąć kilka trafień zarówno w handlu Call/Put, jak i w handlu 60-sekundowym, ale mimo wszystko na koniec dnia kwota przebiła ledwie 500,00 euro. Drugiego dnia udało mi się na chwilę podskoczyć do 600,00 euro, ale ostatecznie spadłem do około 450,00 euro. Dzisiaj to było koniec i straciłem wszystko. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy w tej całej historii jest jakiś sztuczka, czy wszystkie te filmy są naprawdę jednym doskonale inspirowanym oszustwem? Czy ktoś z was faktycznie odnosi sukcesy tą metodą? Dziękuję z góry!

Cześć,

nawet jeśli mój post nie pasuje dokładnie do tematu, chciałbym krótko opisać moją 3-dniową podróż w świat opcji binarnych.
W celach testowych otworzyłem jedynie konto demo u jednego z niewielu dostawców oferujących takie konto. Kapitał początkowy wynosił 500,00 euro.
Do tej pory obejrzałem chyba wszystkie filmy na YouTube na ten temat i przeczytałem wiele na różnych stronach internetowych.
W filmach temat jest zawsze przedstawiany bardzo prostolinijnie.
Kurs wzrósł w ostatnich godzinach > idę w górę.
Kurs spadł w ostatnich godzinach > nie idę w dół.
Dziwne w tym wszystkim jest to, że ci faceci mają bardzo wysoki wskaźnik trafień i osiągają porządne zyski. Zarówno w handlu Call/Put, jak i w handlu 60-sekundowym. Czy wszystkie te filmy są fałszywe czy po prostu jestem za głupi? Specjalnie zwróciłem uwagę, czy w filmach coś było manipulowane, ale wydaje się, że nie.
Pierwszego dnia udało mi się osiągnąć kilka trafień zarówno w handlu Call/Put, jak i w handlu 60-sekundowym, jednak na koniec dnia pozostałem ledwie powyżej 500,00 euro. Drugiego dnia udało mi się chwilowo wzrosnąć do 600,00 euro, ale ostatecznie spadłem do około 450,00 euro. Dziś to koniec, straciłem wszystko.
Czy ktoś może mi powiedzieć, czy w tej całej historii istnieje jakiś trik, czy te wszystkie filmy są naprawdę tylko doskonale zainscenizowanym oszustwem?
Czy ktoś z was odnosi prawdziwy sukces tą metodą?

Z góry dziękuję!

Cześć, wydaje się, że po prostu na oko rozpoznałeś trend, sztuka polega na analizowaniu kursu bazowego za pomocą oprogramowania wykresowego i stosowaniu konkretnej strategii handlowej. To nie jest gwarancja wygranej, ale znacznie zwiększa szanse, oczywiście w zależności od strategii. Poza tym wielu ludzi nie odnosi sukcesu nie z powodu złej strategii, ale ze względu na potrzebną kontrolę emocjonalną, co jest często największym problemem (ale raczej w przypadku prawdziwych pieniędzy!).

Mam nadzieję, że to ci pomoże!

Napisany przez Christoph
Cześć,

bardzo dziękuję za szybką odpowiedź.

Wybrałem jedno z wymienionych przez Ciebie filmów. https://www.youtube.com/watch?v=J-9hQ6xB5fE
(Mam nadzieję, że mogę to tutaj udostępnić?)

W tych filmach dokonywane są transakcje tak, jak opisałem. Czy naprawdę posiadają oni takie doświadczenie lub tak dobry wzrok? Czy można naprawdę odnosić taki sukces stosując tę metodę?

Dla mnie jest jasne, że potrzebna jest odpowiednia strategia i klarowne wykresy, ale gdy widzę takie filmy, zastanawiam się naprawdę, co robię źle.

Dziękuję za wasze wsparcie!

Napisany przez Heinzi34
Słyszałem dotychczas tylko negatywne rzeczy na temat tych transakcji =(

Dzień dobry benhuebner,
czy byłbyś w stanie podać nazwy 2 innych brokerów? Też miałem bardzo złe doświadczenia z moim obecnym. Chodzi mi o niewłaściwe kursy, awarie strony internetowej, fałszywe kursy,... itp.
Chciałbym zmienić brokera.
Z góry dziękuję za odpowiedź.

Tak, oczywiście, w tej chwili korzystam z 24Option i ETX, razem z tą strategią: Jak skutecznie handlować opcjami binarnymi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata