Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy stopy procentowe kredytów za granicą są niższe?

Napisany przez ADMCI4
Dawniej w ogóle nie przyszłoby mi na myśl, czy można wziąć kredyt za granicą. Zawsze byłam pewna, że mieszkając w Niemczech, muszę prowadzić tutaj swoje bankowe transakcje. Jednakże, żyjemy w nowoczesnej Unii Europejskiej, w której wiele warunków życia ludzi zostało już dostosowanych do siebie, więc bankowość prawdopodobnie należy do oczywistych międzynarodowych możliwości w ramach UE. Czyli czy mam możliwość wzięcia kredytu w Holandii, jeśli tam oprocentowanie jest niższe niż tutaj? A przede wszystkim: czy jest tak w ogóle. Niemcy zajmują wysoką pozycję w UE, więc pieniądze są tu prawdopodobnie najdroższe. A jak sytuacja wygląda w sąsiednich krajach? Pozdrowienia, Kaka

Napisany przez Thunder
O ile mi wiadomo, bez względu na to, gdzie ubiegasz się o kredyt, musisz mieć zabezpieczenia.
Chyba w Holandii jest to tak samo jak w Niemczech.
Nie wiem, czy potrzebujesz dodatkowych warunków, takich jak mieszkanie tam czy praca tam.
Ale jeśli spełnisz wszystkie warunki, to powinieneś dostać kredyt, dlaczego nie?

Napisany przez Goegelein
Oferta reguluje popyt, tak samo jest w przypadku kredytów. Dodatkowo wysokość odsetek zależy od zdolności kredytowej. Innymi słowy: jeśli masz coś, to płacisz mniejsze odsetki!
Ryzyko związane z zagranicznym dostawcą kredytów, moim zdaniem, leży po stronie dostawcy. Musisz po prostu dokładnie przeczytać ofertę (umowę) i nie przeoczyć przy tym ukrytych opłat.
Jednakże mało prawdopodobne, że odsetki będą niższe, ponieważ egzekwowanie należności za granicą jest bardziej skomplikowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata