Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy karta kredytowa Easy jest dobrą ofertą dla wszystkich klientów?

Napisany przez ADMCI4
Jakiś czas temu zauważyłem ofertę karty Easy Credit Card.
Ponieważ sam miałem kiedyś kredyt w Easy Credit i miałem z nim dobre doświadczenia, zainteresowało mnie to bardzo.
W ofercie mowa była o tym, że kartę można używać zarówno jako kartę kredytową, jak i do uzyskania zwykłego kredytu.

Moje pytanie teraz brzmi, czy trzeba już mieć u Easy Credit jakieś produkty, aby skorzystać z tej oferty, czy może mogą z niej korzystać wszyscy klienci.

Znam podobną kartę od Santander, ale tam trzeba już mieć kredyt w banku, zanim dostanie się taką kartę.

Napisany przez Arbitrage
Menu można używać przez każdego (nowego) klienta, nawet jeśli nie korzysta jeszcze z produktu Banku EasyCredit.

EasyCredit Karta kredytowa to nowy/innowacyjny produkt na niemieckim rynku, który łączy kredyt kartowy z długoterminowym kredytem ratalnym. To ostatnie jest podstawową działalnością EasyCredit, więc z perspektywy banku ten produkt wydaje się sensowny. Dla klienta korzyścią jest uniknięcie płacenia horrendalnych stóp procentowych kart z odnawialnym kredytem, które mogą wynosić 20% rocznie i więcej, w zależności od dostawcy. Stopa procentowa kredytu ratalnego EasyCredit jest zazwyczaj znacznie korzystniejsza.

Na pierwszy rzut oka wadą produktu jest trochę brak przejrzystości. EasyCredit informuje, że stopy procentowe zależą od zdolności kredytowej, co oznacza, że nie ma jednolitych zasad dotyczących odsetek, na jakie klient może liczyć. Dlatego porównywanie z innymi produktami jest trudne. Ponadto, inne usługi oferowane przez kartę są raczej przeciętne - pobierane są opłaty za wypłaty gotówki (2% lub co najmniej 5 EUR), naliczane są opłaty za transakcje poza strefą euro (1,50%), nie ma oprocentowania od salda dodatniego, a roczna opłata wynosi 19,90 EUR. Jedynym plusem może być program lojalnościowy, ale z braku informacji nie można go ocenić.

Podsumowanie: Dla osób, które chcą/potrzebują dokonywać częściowych spłat rachunków kart kredytowych, stanowi to dobrą alternatywę. W przeciwnym razie na niemieckim rynku są lepsze produkty o korzystniejszych warunkach.

Napisany przez Vicky
Zachowaj ostrożność przed EasyKredit i bankami ludowymi. Banki ludowe pobierają sowite prowizje w wysokości 40% za pośrednictwo w przypadku EasyKredit, a każdy pracownik w placówkach dodatkowo otrzymuje premie, jeśli wyrusza na łowy klientów dla EasyKredit, aby móc wyłudzić jak najwięcej prowizji. Na życzenie mogę podać 2 linki, które są instrukcjami użytkowania wewnętrznymi między EasyKredit a bankami ludowymi. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc i będę wdzięczny, jeśli inni podzielą się ze mną swoimi doświadczeniami.

Napisany przez 2Escorpio

Trzymaj się z dala od EasyKredit i banków spółdzielczych. Banki spółdzielcze pobierają sowite prowizje w wysokości 40% za pośrednictwo w przypadku EasyKredit, a każdy pracownik w oddziałach otrzymuje dodatkowe premie, gdy werbuje klientów dla EasyKredit, aby móc zarobić jak najwięcej prowizji. Na życzenie mogę podać 2 linki, jest to wewnętrzna instrukcja obsługi między EasyKredit a bankami spółdzielczymi. Mam nadzieję, że mogłam ci pomóc i będę wdzięczna za podzielenie się doświadczeniami przez inne osoby.

To nie dotyczy tylko banków spółdzielczych.

Klient powinien zwracać uwagę na to, co jest dla niego najkorzystniejsze (oprocentowanie, wysokość rat)... to, co jest wypłacane jako prowizja w tle, może być klientowi zupełnie obojętne, pod warunkiem, że nie musi jej płacić w formie jakichkolwiek opłat.

Napisany przez Vicky
O wy nieświadomi, gdy skorzystacie z kalkulatora odsetek dostępnego w internecie do przeliczenia umów, szybko dowiecie się, że rzeczywista stopa procentowa jest o wiele wyższa, niż podano. Banki znają wiele sztuczek, aby wszystko wyglądało dobrze z przodu. Jest np. ubezpieczenie spłaty kredytu (RSV), które jest zapisane jako dobrowolne w umowie i dlatego, zgodnie z lukią prawną, nie musi być uwzględnione w rzeczywistej stopie rocznej. Jednak gdy uwzględni się to w kalkulatorze odsetek, można szybko dojść do ustalenia, że kredyt jest niemoralnie wysoki. Dzięki temu prowizje są finansowane, co w końcu płaci klient.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata