- wt lis 13, 2012 9:56 pm
Na pewno nie jestem jedyną osobą z tym pytaniem, ale być może wpadnie wam spontaniczny pomysł: Szukam alternatywy dla Santanderbank, ponieważ od przejęcia SEB, wcześniej BfG, robienie mi wielokrotnie problemów z przebudową bankowości online z kartą chipową. Jest tam naprawdę bałagan.
Moje wymagania:
-konto osobiste bezpłatne
-Karta Visa (minimalna wartość transakcji) i karta EC bezpłatna
-Darmowe wypłaty gotówki
-Dwie filie otwarte do 19:00, raz w tygodniu
-Infolinia i bankowość telefoniczna od poniedziałku do piątku (sobota?) od 10:00 do 20:00
Oprogramowanie: obecnie niezbyt funkcjonalne, irytujące
Obsługa: oczywiście zależy od ludzi.
*Gotówkę do zakupu trzeba zamówić co najmniej 1 1/2 dnia wcześniej (chyba że kwota wynosi do 10000€, wtedy dostanie się od razu)
*Zlecenie zagranicznej przelewu, który był dla mnie ważny, opóźnili o tydzień z powodu braku doświadczenia w danej dziedzinie.
Dużo pieniędzy leży bezużytecznie na koncie osobistym
Darmowe wypłaty gotówki w ramach Cash-Pool (praktyczna aplikacja do wyszukiwania, ale jest niewiele bankomatów).
Czy znacie bank, który oferuje lepszą obsługę, ma wiele bankomatów do wypłat gotówki i jest równie korzystny cenowo?
Bank mógłby skorzystać z dość wysokich kwot na koncie osobistym.
Dziękuję!
Moje wymagania:
-konto osobiste bezpłatne
-Karta Visa (minimalna wartość transakcji) i karta EC bezpłatna
-Darmowe wypłaty gotówki
-Dwie filie otwarte do 19:00, raz w tygodniu
-Infolinia i bankowość telefoniczna od poniedziałku do piątku (sobota?) od 10:00 do 20:00
Oprogramowanie: obecnie niezbyt funkcjonalne, irytujące
Obsługa: oczywiście zależy od ludzi.
*Gotówkę do zakupu trzeba zamówić co najmniej 1 1/2 dnia wcześniej (chyba że kwota wynosi do 10000€, wtedy dostanie się od razu)
*Zlecenie zagranicznej przelewu, który był dla mnie ważny, opóźnili o tydzień z powodu braku doświadczenia w danej dziedzinie.
Dużo pieniędzy leży bezużytecznie na koncie osobistym
Darmowe wypłaty gotówki w ramach Cash-Pool (praktyczna aplikacja do wyszukiwania, ale jest niewiele bankomatów).
Czy znacie bank, który oferuje lepszą obsługę, ma wiele bankomatów do wypłat gotówki i jest równie korzystny cenowo?
Bank mógłby skorzystać z dość wysokich kwot na koncie osobistym.
Dziękuję!