Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Polecam bank?

Napisany przez santanderfrust
Na pewno nie jestem jedyną osobą z tym pytaniem, ale być może wpadnie wam spontaniczny pomysł: Szukam alternatywy dla Santanderbank, ponieważ od przejęcia SEB, wcześniej BfG, robienie mi wielokrotnie problemów z przebudową bankowości online z kartą chipową. Jest tam naprawdę bałagan.

Moje wymagania:
-konto osobiste bezpłatne
-Karta Visa (minimalna wartość transakcji) i karta EC bezpłatna
-Darmowe wypłaty gotówki
-Dwie filie otwarte do 19:00, raz w tygodniu
-Infolinia i bankowość telefoniczna od poniedziałku do piątku (sobota?) od 10:00 do 20:00

Oprogramowanie: obecnie niezbyt funkcjonalne, irytujące
Obsługa: oczywiście zależy od ludzi.
*Gotówkę do zakupu trzeba zamówić co najmniej 1 1/2 dnia wcześniej (chyba że kwota wynosi do 10000€, wtedy dostanie się od razu)
*Zlecenie zagranicznej przelewu, który był dla mnie ważny, opóźnili o tydzień z powodu braku doświadczenia w danej dziedzinie.
Dużo pieniędzy leży bezużytecznie na koncie osobistym
Darmowe wypłaty gotówki w ramach Cash-Pool (praktyczna aplikacja do wyszukiwania, ale jest niewiele bankomatów).

Czy znacie bank, który oferuje lepszą obsługę, ma wiele bankomatów do wypłat gotówki i jest równie korzystny cenowo?
Bank mógłby skorzystać z dość wysokich kwot na koncie osobistym.

Dziękuję!

Napisany przez Latinl
Cześć

Mogę polecić Ci tylko Comdirect, DKB i ING-Diba.

Jednak wszystkie są bankami bez placówek (banki internetowe).

Wszędzie otrzymasz kartę Visa, dzięki której możesz bezpłatnie wypłacać pieniądze (w Niemczech i na całym świecie z niewielkimi opłatami).

Pozdrowienia

Szukam jednak banku z oddziałami.

Wczoraj rozejrzałem się: usługi Santanderbank są oczywiście bardzo dobre. Gdyby tylko poradzili sobie ze swoją informatyką.

Napisany przez 2Escorpio
Pytanie brzmi, do czego potrzebujesz oddziału?

Jeśli chodzi tylko o wpłacanie i wypłacanie pieniędzy, drukowanie wyciągów oraz samoobsługowe terminale... możesz na przykład założyć konto w Norisbank (bezpłatnie) i korzystać z wszystkich bankomatów w Deutsche Bank.

Jeśli potrzebujesz osoby kontaktowej, istnieje wiele modeli kont / banków oferujących bezpłatne konta osobiste przy określonym miesięcznym wpływie.

Postbank minimum 1000 euro / miesiąc
Commerzbank minimum 1200 euro / miesiąc
Targobank minimum 600 euro / miesiąc

W niektórych regionach dostępne są również bezpłatne konta internetowe Sparkasse... można z nich korzystać tylko online i usługach samoobsługowych, ale w oddziale jest nadal dostępna osoba kontaktowa / doradca klienta.

Jeśli chodzi o wypłatę gotówki w kwocie 10 000 euro... prawdopodobnie będzie to dotyczyć praktycznie każdego banku... w niektórych przypadkach kwota jest nawet mniejsza. Wiele banków ze względu na napady rabunkowe ma ograniczone ilości gotówki do dyspozycji.

btw: Gdy operujesz takimi kwotami, na pewno znajdziesz wiele banków oferujących Ci bezpłatne konto osobiste, nawet jeśli nie jest to oficjalnie komunikowane!

Pozdrowienia, esco

Myślę, że także jeśli chodzi o te kwoty, same zyski odsetkowe muszą się opłacać dla banków.

Po prostu zrobię sobie wycieczkę odwiedzając lokalne banki.

Napisany przez steff17
Mogę również polecić Ci Postbank. Mają one kilka placówek. Wystarczy wpisać kod pocztowy i zobaczyć, gdzie znajduje się najbliższa placówka. Być może byłoby to wykonalne.

Ponadto mogę Ci polecić netbank AG oraz comdirect bank. Niestety obie to tylko banki internetowe. Mają one jednak dobrze działające oprogramowanie. Mam oba konta i jestem nimi bardzo zadowolony.

Dodatkowo obecnie zarówno Postbank jak i netbank oferują również niewielki kapitał początkowy.

Powodzenia w wyborze odpowiedniego rozwiązania.

Napisany przez 2Escorpio

Das mit den Beträgen denke ich auch, allein durch deren Zinsgewinne müsste sich das für die Banken doch dicke lohnen.

Werde einfach mal eine Besuchstour bei den örtlichen Banken machen.

Tak, to byłoby najlepsze rozwiązanie. Sprawdź najpierw w internecie, czy spełnia to Twoje wymagania, a następnie możesz prowadzić negocjacje na miejscu dotyczące salda na Twoim koncie bieżącym.

Karta kredytowa, z której możesz bezpłatnie wypłacać gotówkę na całym świecie, będzie jednak trudna do znalezienia w bankach stacjonarnych. Nikt nie zobowiązuje Cię jednak do wybrania karty kredytowej tej samej banku, w którym masz konto bieżące.... więc możesz ponownie poszukać modelu umożliwiającego bezpłatne wypłaty gotówki gdzie indziej.

Jeśli często wypłacasz gotówkę powyżej 10 000 euro, to nie polecam Ci Postbank.... to złożony związek.

Jeśli regularnie wypłacasz gotówkę powyżej 10 000 euro, to nie polecam Ci Postbank... to skomplikowane stowarzyszenie.

Tak źle nie jest, to może tworzyć złe wrażenie. Ale zakup samochodu wymaga dokładnego planowania. I to właśnie interesuje mnie w twoim pisaniu. Skomplikowane stowarzyszenie - szukam raczej przeciwnego.

Napisany przez 2Escorpio

I dokładnie tego, o czym piszesz, chciałem się dowiedzieć. Skomplikowane stowarzyszenie - szukam raczej przeciwnego.

Zawsze zależy od tego, co ktoś używa w przypadku produktu bankowego / konta osobistego. Niektórzy nie potrzebują na przykład oddziałów banku, ty tak... niektórzy nie potrzebują karty kredytowej, inni tak.

Bank, które pasuje idealnie pod kątem oferty, obsługi, itp., i działa bezbłędnie w 100%, nie istnieje.

Napisany przez Ravemaster84
Może również warto zajrzeć na konto online HVB.
Są one zorganizowane w ramach grupy Cash Group (Postbank, Deutsche Bank, itp.).
Oczywiście tutaj są koszty związane z kartą kredytową.

Napisany przez Doso
Może Sparda-Bank również byłaby dla Ciebie odpowiednia, mają również darmowe konta osobiste.

Napisany przez Martin710
Mogę polecić Ci bank Sparda-Bank.

konto jest całkowicie darmowe. Karta debetowa, obsługa w okienku itp., nawet przelewy za pomocą formularza, są bez dodatkowych opłat.
Musisz zakupić udziały spółdzielcze na kwotę 50 €, które jednak otrzymasz z powrotem przy rozwiązaniu konta. Co roku otrzymasz także (niewielki) zwrot na konto.
Bank ma, przynajmniej w Monachium, wiele oddziałów. Oddział przy dworcu głównym jest czynny w dni robocze przez cały dzień. Nie jestem pewien, jak wygląda to w innych miejscach, ale myślę, że są to standardowe godziny pracy banków.
Osobiście nie spotkałem jeszcze nieprzyjaznego pracownika i wszyscy byli, o ile mogę to ocenić, dość kompetentni. Przynajmniej bardziej kompetentni niż pracownicy dobrej raiffeisenbank na wsi.
Sparda-Bank oferuje standardowe usługi bankowości internetowej i telefonicznej w dobrej jakości.
Ogólnie rzecz biorąc, bardzo solidna oferta i wszystko to jest darmowe, bez wymaganego minimalnego wynagrodzenia.

Napisany przez 2Escorpio

Osobiście nie miałem jeszcze okazji poznać żadnego niemiłego pracownika, a wszyscy, o ile mogę to ocenić, byli dość kompetentni. Przynajmniej bardziej kompetentni,

Tak jak reklamują się w kontekście rekrutacji nowych pracowników, muszą być dobrzy *uśmiecha się*

https://www.youtube.com/watch?featur...&v=ZSazzpSqljw

Jednak oczywiście nie należy teraz uzależniać swojego konta od nich!

Napisany przez Martin710

Oczywiście, nie powinno się teraz uzależniać konta od nich!

Nie, oczywiście, większość transakcji bankowych wykonujemy teraz online, chyba że jesteśmy osobami starszymi.

Jednak jeśli rzadko mamy osobisty kontakt z bankiem, nie jest miło, gdy te sporadyczne kontakty pozostawiają nieprzyjemne i niekompetentne wrażenie związk z bankiem.

Napisany przez 2Escorpio

Niemniej jednak, jeśli rzadko masz kontakt osobisty z bankiem, nie jest miło, jeśli te rzadkie kontakty pozostawiają nieprzyjazne i niekompetentne wrażenie na temat banku.

Zawsze chodzi o rezultaty. Jeśli dzięki niekompetencji łatwiej / lepiej uzyskujesz to, czego pragniesz... to może nie jest tak źle.

Ogólnie jednak naturalnie rozumiem, o co Ci chodzi i zgadzam się z Tobą!

Napisany przez Martin710
Ale nawet wtedy to miły, niekompetentny pracownik, a najlepiej miła, niekompetentna pracownica jest najlepsza

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata