Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kupiono Dom od ZV, bank żąda dziwnych informacji.

Napisany przez Egoist123
Cześć wszystkim !!!

W zeszłym roku, listopadzie 2011 roku, nabyłem Dom, który został w pełni sfinansowany przez Deutsche Bank. Teraz, po prawie roku, chcą ode mnie oświadczenie o wyrażeniu zgody na udzielenie informacji i dostęp do akt.

Wniosek o udzielenie informacji / dostęp do akt
rejestr zanieczyszczeń terenu
rejestr obciążeń budowlanych
teczkę budowlaną
księgę wieczystą
mapę katastralną

Zarówno moja partnerka, jak i ja jesteśmy wpisani w księdze wieczystej w proporcji 50:50%.

Teraz moje pytania: Czy jest to standardowe, że bank chce uzyskać dostęp, i czy mogę się temu sprzeciwić? Drugie pytanie brzmi, czy wystarczy, jeśli podpisze to tylko moja partnerka, a bank otrzyma już dostęp, ponieważ mnie nie pytają ani nie żądają ode mnie podpisu.

Wiem, że to nie są standardowe pytania, ale mam nadzieję, że możecie mi na ten temat udzielić odpowiedzi.

Z poważaniem
Sven

Re: Kupiono Dom od ZV, bank żąda dziwnych informacji.

Napisany przez Latinl
Cześć,

Zakładam, że Deutsche Bank ma wpisaną hipotekę na tę nieruchomość?

Krótko mówiąc, jeśli tak jest, wierzyciel może zażądać wglądu. (pożyczka jest zabezpieczona hipoteką)

Zastanawia mnie dlaczego dopiero teraz chcesz sprawdzić księgę wieczystą. Standardową procedurą jest wydruk z księgi wieczystej po wpisie hipoteki.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata