Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: pożyczka budowlana Wüstenrot

Napisany przez martina2208
Cześć, oto kilka informacji. Chcielibyśmy zainstalować instalację fotowoltaiczną. Pan z firmy był u nas i umówił nas na spotkanie z firmą Wüstenrot. Teraz wypełniliśmy wniosek o oszczędności budowlane. Oszczędności budowlane wyniosą 13 000 euro i zostaną wypłacone wcześniej, aby zasilać rozwój instalacji. Mam pytanie lub raczej dwa pytania. Co to jest umowa o akceptację? Otrzymałam ją dzisiaj. I czy otrzymam kredyt pomimo 93,47% w Schufie?? I ile zazwyczaj trwa do wypłaty? Byłabym wdzięczna za odpowiedzi. Pozdrowienia, Martina

Napisany przez Nottle
Cześć Martina,

najpierw pytanie, dlaczego nie skonsultujesz się ze swoim doradcą?!?

Ale pewnie masz swoje powody, więc zaświadczenie o przyjęciu to potwierdzenie umowy. W tym przypadku jednak nie dotyczy ono wnioskowanego kredytu, lecz początkowo umowy na kredyt hipoteczny od BauSparkasse. Dopiero po przesłaniu umowy kredytowej dowiesz się, czy finansowanie zostało zatwierdzone przez Wüstenrot. Twój wynik w bazie Schufa można określić jako dobry. Jeszcze nie widziałem nikogo z wynikiem 100, ponieważ zależy to również od miejsca zamieszkania.

Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

Pozdrowienia z Berlina

Jörg Nottle

Specjalista od oszczędzania i finansowania budowy

Partner Wüstenrot w Commerzbank

certyfikowany ekspert ds. nieruchomości Wüstenrot BauSparkasse AG

Dystrybucja w Commerzbank

razem skuteczni - razem silni

Commerzbank AG

Oddział Neukölln

ul. Karl-Marx-Straße 76

12043 Berlin

Telefon: 030 61 39 35 22

Komórkowy: 0160 6132444

Fax: 07141 16-734723

Napisany przez Halfor
To, co mówi poprzedni mówca, jest prawdziwe, poza tym średni wynik w D wynosi około 91... więc jesteś znacznie powyżej średniej

Napisany przez martina2208
Cześć Wam obojgu!!

Dziękuję za odpowiedzi.
Zadzwoniłem już do mojego doradcy, ale był w podróży służbowej, dlatego nie udało mi się go osiągnąć.
Druga sprawa to to, że zawsze myślałem, że 93% w Schufa to bardzo słaby wynik. Z tego powodu byłem od razu zadowolony, że nie udało mi się go skontaktować.
Dzisiaj dzwoniłem do wüstenrot i pani powiedziała, że nadal czekają na aktualne wyrysy ksiąg wieczystych i powinno to ruszyć jeszcze w tym tygodniu (dział kredytowy).
Dziękuję jeszcze raz za pomocne odpowiedzi!!
Pozdrowienia, Martina

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata