Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą ubiegać się o kredyt jako osoba prywatna?

Napisany przez ADMCI4
Około pół roku temu otworzyłem sklep z odzieżą używaną. Nie jest to żyła złota, ale idzie całkiem nieźle. Ponieważ moje prywatne wypłaty są obecnie dość niskie, musiałbym w zasadzie wziąć kredyt prywatny, ponieważ chciałbym się przeprowadzić. Jak banki postępują, gdy osoba prowadząca działalność gospodarczą składa wniosek o kredyt prywatny? Jak bank ustala raty spłaty i jakie zabezpieczenia można mu zaoferować? Czy mogę ubiegać się o ten kredyt prywatny tylko w moim banku domowym, czy też można pójść tam, gdzie oprocentowanie jest ewentualnie bardziej korzystne?

Re: Czy osoby prowadzące działalność gospodarczą mogą ubiegać się o kredyt jako osoba prywatna?

Napisany przez Latinl
Cześć

jako samodzielny przedsiębiorca, jest bardzo trudno. Najlepiej zapytać w swoim banku.

A co z urzędem pracy? Oni udzielają dotacji początkowych, które nie trzeba spłacać.

Napisany przez VSFinance
Sprawdź mikrofinansowanie z Funduszu Mikrokredytowego w Niemczech. Może to być dla Ciebie bardzo interesujące. Mikrokredyty udzielane są tylko przedsiębiorcom i są skierowane przede wszystkim do przedsiębiorców, którzy potrzebują finansowania do 20.000€ i np. nie otrzymują kredytu w swoim banku.

Więcej informacji na temat mikrofinansowania znajdziesz na stronie mikrofinanzierung.org

Napisany przez Berlinerjung
Cześć Mogli,

oczywiście osoby samozatrudnione mogą również ubiegać się o kredyt jako osoba prywatna. Istnieje kilka banków, które udzielają kredytów także osobom samozatrudnionym.

kredyty dla przedsiębiorców samozatrudnionych można na przykład uzyskać w Barclays Bank, EasyCredit, Credit Europe Bank lub na przykład w Netbank. Więc jest to możliwe, trzeba tylko zwrócić uwagę na kilka rzeczy.

To, co musisz jeszcze wiedzieć, to następujące: kredyty online dla osób samozatrudnionych podlegają surowszym wymaganiom. Trzeba przedstawić dowód regularnych dochodów z działalności samozatrudnionej oraz to, że jest się już co najmniej trzy lata samozatrudnionym przedsiębiorcą.

W Credit Europe Bank na przykład w szczegółach oferty kredytowej można przeczytać, że tam także można ubiegać się o kredyt będąc osobą samozatrudnioną. (Źródło: Porównanie kredytów na stronie kredyt online beantragen - Kredite mit Sofortzusage)

Istnieje więc możliwość złożenia wniosku w banku lub skorzystania z usług pośrednika kredytowego. Jednakże w przypadku pośredników zapytanie nie powinno być obciążone opłatami.

Napisany przez Karin2202

Czy mogę ubiegać się o ten kredyt prywatny tylko w moim banku domowym, czy mogę także udać się tam, gdzie stopy procentowe mogą być niższe?

Ja osobiście zdecydowałbym się skonsultować z moim bankiem domowym, a następnie porównać oferty z internetu. Istnieje wiele darmowych porównywarek kredytów... ta wygląda całkiem dobrze, a także ta...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata