Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czy zlecenie sprzedaży akcji musi być złożone na piśmie?

Napisany przez ADMCI4
Wiele lat temu odziedziczyłem od wujka akcje, które kiedyś nabył jako akcje uprzywilejowane swojej firmy. Zawsze leżały ładnie na rachunku papierów wartościowych i nie przejmowałem się nimi dalej. Teraz jednak pilnie potrzebuję pieniędzy i chcę teraz sprzedać te akcje. Ponieważ konto papierów wartościowych nie jest prowadzone w moim banku i dotąd nie miałem z nim żadnego kontaktu, nie wiem, co jest konieczne, aby zlecić sprzedaż akcji. Czy wystarczy, jeśli zadzwonię i zlecę sprzedaż, czy muszę to załatwić pisemnie i jakoś się zatwierdzić w banku? Kto może mi pomóc???

Napisany przez 2Bolitho
Zadzwoń do banku prowadzącego konto maklerskie! Skontaktuj się z nimi. W zasadzie można to zrobić osobiście lub na piśmie. Można także załatwić to online lub telefonicznie, ale zależy to od banku i sposobu, w jaki się tam zidentyfikowałeś.

Napisany przez DagobertDuck
Na pewno musisz skontaktować się z bankiem. Jeśli od momentu odziedziczenia nie zajmowałeś się tym, to lepiej byłoby udać się tam osobiście. To zawsze robi lepsze wrażenie i możesz dostać poradę co do tego, co zrobić najlepiej z akcjami.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata