Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: maksymalny czas trwania finansowania samochodu

Napisany przez ADMCI4
Tak jak już kilka razy zauważyłem, finansowanie samochodu pod względem warunków wydaje się być tańsze niż zwykłe finansowanie. Jednak standardowe okresy spłaty wydają się tu znacznie krótsze niż w przypadku innych kredytów. Być może istotne jest również, czy samochód jest finansowany w banku czy w salonie samochodowym. Interesuje mnie, jaki jest maksymalny możliwy okres spłaty w obu przypadkach i w którym banku można wybrać najdłuższy okres spłaty.
Dziękuję

Napisany przez 2Bolitho
Długi okres kredytowania = niskie raty = ogólnie więcej odsetek.

Najpierw sprawdź, czy stać cię na samochód I kredyt. Dochód - wydatki - oszczędności = nadwyżka. Wiele pytań o długi okres kredytowania pochodzi od osób, które nie są w stanie sfinansować zakupu. Dochód - wydatki zazwyczaj pasują. Ale często zapominane są oszczędności. Więc na nowy samochód, który już za x lat będzie wymieniony, na naprawy, na wakacje i na inne wydatki, które mogą cię spotkać.

Napisany przez Latinl
Oczywiście. Mogę tylko ostrzec przed niskimi ratami wizualnie.

6 lat później (czyli starsze auto) i nadal irytuje konieczność spłacania starej furmanki.

Zawsze wybrałbym bank, w którym mogę dokonać dodatkowej spłaty bez dodatkowych kosztów.

Proszę bez ubezpieczenia od utraty zdolności kredytowej!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata