Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Karta kredytowa Platinum Services na firstgold.eu.

Napisany przez dragan1971
Cześć!!!

Otrzymałem złotą kartę prepaid Mastercard na firstgold.eu z kredytem od DSL BANK. Ten kredyt został mi przyznany bez sprawdzania w schufa, czyli nie zostanie wpisany do schufa.
Podpisałem pełnomocnictwo dla usług platinum services, a oni załatwili mi ten kredyt w DSL Bank.
Skoro kredyt nie jest wpisany do schufa, co się stanie, jeśli nie został spłacony? Czyli schufa nie może zostać uszkodzona, prawda?
Niestety przeoczyłem, że pobierają ode mnie 13,8% odsetek i to podpisałem. Uważam, że to bardzo dużo. Czy ktoś ma doświadczenie, co się stanie, jeśli nie spłacę im kredytu?

Re: Karta kredytowa Platinum Services na firstgold.eu.

Napisany przez 2Escorpio
Tylko dlatego, że kredyt/umowa nie sprawdza Schufy ani nie wpisuje go, nie oznacza to wcale, że agencje windykacyjne nie zrobią tego w przypadku braku spłaty. Co się wtedy stanie? 1. Ponieważ to jest bank, prawdopodobnie otrzymasz wpis do Schufy. 2. Z pewnością musiałeś podać swoje miejsce pracy przy kredycie bez Schufy - w takim przypadku grozi zajęcie wynagrodzenia. 3. Bank zna twój numer konta? - Jeśli tak, może dojść do zajęcia konta. 4. Musisz przygotować się na zarzuty dotyczące oszustwa. Ponadto tego typu banki często współpracują z bardziej agresywnymi firmami windykacyjnymi... nazywane są także windykacją moskiewską, które mogą/lubią wywierać spory nacisk. Oczywiście nie zawsze jest to sytuacja w bankach oferujących kredyty bez Schufy. I pomijając konsekwencje... dlaczego bank lub inni mieliby cierpieć z powodu tego, że zaniedbujesz JEDEN Z NAJWAŻNIEJSZYCH punktów wniosku kredytowego @ OPROCENTOWANIE???? *opuszcza post, potrząsając głową*

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata