Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy ubezpieczenie budynku mieszkalnego pokrywa uszkodzony balkon?

Napisany przez ADMCI4
Cześć wszystkim...

Mamy Dom z lat sześćdziesiątych, w którym stopniowo wszystko się psuje. Nasz balkon jest już stary i już nie jest w pełni szczelny. W ostatnich miesiącach intensywnych i częstych opadów deszczu woda regularnie przeciekała do obudowy, stopniowo ją niszcząc. Teraz regularnie spadają duże kawałki balkonu, a jego stabilność prawdopodobnie nie jest już zachowana. Zdecydowanie musi zostać odnowiony. Czy możemy zgłosić to naszemu ubezpieczeniu budynkowemu z powodu opadów deszczu?

Pozdrowienia
Grobian

Re: Czy ubezpieczenie budynku mieszkalnego pokrywa uszkodzony balkon?

Napisany przez s.marbach
Moim zdaniem nie, ponieważ w zasadzie ubezpieczone są tylko szkody powstałe w wyniku zalania wodą z sieci wodociągowej. Jeśli chodzi o Pański balkon, to jest to związane z normalnym zużyciem, za które odpowiada Pan. Sprawdź w swojej polisie ubezpieczeniowej w sekcji specjalne porozumienie, czy deszczówka jest objęta ochroną; jeśli tak, podaj mi nazwę towarzystwa ubezpieczeniowego oraz ofertę, a ja również tam przejdę. W ten sposób mogę pozwolić mojej własności na zniszczenie, a dobre stare ubezpieczenie oczywiście wszystko zrekompensuje. Krótko mówiąc, nie, Pańskie ubezpieczenie budynku mieszkalnego w tym przypadku nic nie wypłaci!!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata