Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualizacje i rozszerzenia w środowisku forum.

Re: Do Pappenheimerów w tym forum!

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

w ciągu ostatnich 5 dni musiałem usunąć niezliczone posty, zamknąć dyskusje i ostrzec użytkowników. Niestety występuje tutaj tendencja, że jacyś użytkownicy zadają pytania, a następnie ci sami użytkownicy demolują te posty, aby kłócić się ze sobą lub wręcz obrażać.

Jak długo takie zachowanie ma jeszcze trwać? Wszystkie te posty, które były polem do popisu dla waszych konfliktów, można już wyrzucić do kosza, ponieważ wśród tych ataków, obelg i aluzji trudno jest odnaleźć sens. Obecnie zdarza się nawet, że niezaangażowani użytkownicy skarżą się na zachowanie niektórych z was tutaj... tylko z wczorajszej nocy dostałem 5 zgłoszeń od różnych użytkowników na ten temat!

Na początku różnice zdań wraz z aluzjami były śmieszne, ale niestety szybko przerodziły się w obelgi i insynuacje, co kończy się tu zabawą. Dlatego wymyśliłem co następuje...

Za jakikolwiek przyszły przypadek obrażania, atakowania siebie nawzajem lub naruszania innych zasad forum, bez dalszych ostrzeżeń, zostaną podjęte następujące konsekwencje...

1. raz: Blokada konta na forum na 3 dni
2. raz: Blokada konta na forum na 1 tydzień
3. raz: Blokada konta na forum na 2 tygodnie
4. raz: Blokada konta na forum na 1 miesiąc
5. raz: Blokada konta na forum na 3 miesiące

Brzmi surowo, ale tak naprawdę... właśnie przez post Proszę o radę dotyczącą AMV VSP miałem ochotę zablokować niektórych natychmiast, ale spróbuję jeszcze raz inaczej!

Proszę traktujcie ten post jako ostrzeżenie dla was wszystkich, że należy przestrzegać zasad forum i nie obrażać ani dyskredytować innych użytkowników. Mam nadzieję, że ci, do których to jest skierowane, się zastanowią.

A zanim zapomnę... jeśli ktoś zdecyduje się na zmianę nazwy użytkownika po blokadzie i będzie kontynuować pisanie, kolejny punkt będzie automatycznie przypisany do wszystkich istniejących i przyszłych nazw użytkownika.

Pozdrowienia,
Escorpio

Zasady forum: viewtopic.php?t=477

Napisany przez tnt

Dla wszelkich przyszłych obraźliwości, ataków na siebie nawzajem lub innych naruszeń regulaminu forum, zostaną podjęte następujące konsekwencje bez dalszego uprzedzenia...

1. raz: blokada forum na 3 dni
2. raz: blokada forum na 1 tydzień
3. raz: blokada forum na 2 tygodnie
4. raz: blokada forum na 1 miesiąc
5. raz: blokada forum na 3 miesiące

Brzmi surowo, ale takie nie jest...

Nie, to jest zdecydowanie za łagodne. Twardo mogłoby być najwyżej dla ciebie - tzn. praca, którą musisz włożyć w to, mam na myśli. 5 ostrzeżeń i wciąż brak permanentnego zakazu - ryzykujesz, że niektórzy zrobią sobie z tego sport (konkurencja o punkty - i jak długo różne konta pozostaną niewykryte) ...

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=tnt">
Nie, to jest zbyt łagodne. Twardość może dotknąć jedynie ciebie - mam na myśli pracę, jaką wykonujesz. 5 ostrzeżeń i nadal brak blokady na stałe - oh ty, istnieje ryzyko, że niektórzy uczynią z tego sport (konkurencję o punkty za trafienia).
[/cytat]
Moim celem nie jest blokada nikogo tutaj. Chcę wprowadzić tu spokój, a jeśli niestety jedynym sposobem jest blokada, to tak właśnie musi być.

Napisany przez tnt
No cóż, spróbujmy. Znam tylko z innych for dyskusyjnych kilku takich sportowców - tutaj już przynajmniej jednego, którego tym samym wręcz do tego namawiasz (nie, nie podaję imienia, na pewno o kimś myślisz, patrz nasza korespondencja prywatna).

Napisany przez tequila
Uważam, że jest to sensowne uregulowanie. Po rozmowach z kilkoma innymi użytkownikami, co było bardzo pouczające, można jedynie dojść do wniosku, że nie ma sensu reagować na użytkowników, którzy od lat znani są z nieodpowiedniego zachowania na innych forach. Dlatego istnieje lista ignorowanych oraz zdrowa atmosfera forum – wszystko to za darmo.

Napisany przez tnt
Dziwne, ktoś się pewnie poczuł wywołany. Teraz musi tylko wyciągnąć z tego konsekwencje, a wtedy będzie tu wszystko w porządku.

Napisany przez Dahut
To moim zdaniem świetny pomysł. Osobiście również byłam atakowana tutaj, ale przyzwyczaiłam się do kompletnego ignorowania wszelkich osobistych ataków w internecie. Po prostu nie warto się nimi przejmować. Jednakże niektóre wątki tutaj były naprawdę trudne do czytania, ponieważ trzeba było wyłowić poważne odpowiedzi spomiędzy wszelkich osobistych dyskusji. Dlatego dziękuję bardzo! :-)

Napisany przez tequila
Teraz musiłby tylko wyciągnąć z tego konsekwencje, a wszystko byłoby w porządku.
Kiedy wreszcie nas opuścisz, Hartzmut?

Napisany przez tnt
Cześć Gutsterze, jeśli naprawdę masz coś sensownego do powiedzenia na ten temat, nie atakując innych (co może się zdarzyć), możemy kontynuować dyskusję tutaj:

viewtopic.php?p=63615

Napisany przez tequila
No cóż, Hartzmut, ja wychodzę stąd. Wolę zainwestować moje pieniądze w inny sposób niż pod linkiem, o którym wspomniałeś.

Napisany przez tnt
Wyraziłem siebie i usunąłem moją subskrypcję do tego tematu. Jak.

Napisany przez Latinl
Cześć

zgadzam się tutaj. Escorpio zrób sobie przysługę i zacznij już tutaj na forum. Tequilla znowu zaczyna szturchać tnt

Na końcu zawsze inni są zły

Dzięki

Napisany przez tnt
Dziękuję, ale to nie było konieczne.

Napisany przez Torian
W innym forum mogą członkowie forum publicznie przepraszać po wystąpieniach w forum, aby uniknąć zbanowania - nikt nie lubi tego robić wielokrotnie!

Napisany przez tnt

W innym forum mogą członkowie forum publicznie przepraszać po wybrykach w forum [...] nikt nie chce tego robić kilka razy!

Och, ja miałem to już kilka razy. Na przykład, publicznie przepraszałem wszystkie prostytutki, których obraziłem, używając przekleństwa.

Napisany przez LoeweTigerKatze

Och, miałem to już kilka razy. Na przykład publicznie przeprosiłem wszystkie prostytutki, których obraziłem, nazywając jedną z nich ***.

jestem tu nowy i nie sądzę, że do tego dojdzie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata