Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Które banki finansują cenę zakupu + koszty dodatkowe?

Napisany przez MH82
Cześć,

Czy istnieją obecnie banki, które finansują zarówno cenę zakupu nieruchomości, jak i koszty poboczne związane z zakupem?

Jeśli tak, to na ile wynosiłaby dodatkowa marża odsetkowa przy pożyczce hipotecznej przekraczającej 100% wartości nieruchomości? Czy w takim przypadku lepiej jest finansować koszty poboczne oddzielnie za pomocą kredytu prywatnego?

Z pozdrowieniami

Napisany przez eichi

Cześć,

Czy w dzisiejszych czasach istnieją jeszcze banki, które finansują zarówno cenę zakupu domu, jak i koszty dodatkowe związane z nabyciem?

Jeśli tak, to jak wysoki byłby około dodatkowy procent odsetek przy udzielaniu kredytu hipotecznego powyżej 100%? Czy w tym przypadku byłoby lepiej sfinansować koszty dodatkowe oddzielnie za pomocą kredytu prywatnego?

Pozdrawiam

Takie podejście szybko może prowadzić do pułapki zadłużenia. Ogólnie rzecz biorąc, moim zdaniem nie powinno się rozważać zakupu domu bez posiadania wkładu własnego.

Napisany przez Latinl
Cześć

w zasadzie zgadzam się z tobą, kto urodzony w 1982 roku nie zaoszczędził nawet 1 €, nie powinien myśleć o nieruchomościach.

Ale istnieją banki, które udzielają finansowania bez wkładu własnego

Napisany przez MH82
Mamy już wybrany Dom w określonym przedziale cenowym, więc miesięczne raty nie stanowiłyby dla nas problemu.

Ponadto posiadamy działkę budowlaną, która ma być sprzedana w przyszłym roku. Przewidywane dochody pokryłyby koszty dodatkowe oraz część ceny zakupu.

Ale na dzień dzisiejszy musielibyśmy sfinansować dodatkowe koszty z powodu braku środków pieniężnych. Dlatego moje pytanie brzmi, czy istnieją banki, które mogłyby zorganizować całe finansowanie w rozsądnych warunkach.

Czy lepiej byłoby podzielić pożyczkę i sfinansować koszty dodatkowe poprzez dodatkową pożyczkę prywatną? Być może hipoteczna pożyczka zabezpieczona na działce byłaby opcją.

Będziemy wdzięczni za fachowe porady...

Napisany przez Schlumpf
Istnieje kilka interesujących sposobów na finansowanie kosztów dodatkowych bez konieczności korzystania z drogich kredytów prywatnych. Z jakiego obszaru pochodzisz? Niestety, tego rodzaju programy są zwykle ograniczone do określonych regionów.

Napisany przez Latinl
Można by rozważyć krótkoterminowe zabezpieczenie stopy procentowej dla tego kredytu. Co mówi Pani/Pan bank?

W innym przypadku tutaj można skorzystać z doświadczonego użytkownika lub też z dobrej firmy pośrednictwa:

Finansowanie budowy, finansowanie nieruchomości & kredyty budowlane w Interhyp

Napisany przez MH82
Jesteśmy z Saarlandu. Jednak tutaj nie udało mi się znaleźć żadnych programów wsparcia, dla których spełnialibyśmy wymagania.

Nasze banku obecnie nas nie finansuje. Jednak prowadzimy już dobre negocjacje z pośrednikiem. Planujemy pokryć koszty dodatkowe albo krótkoterminowym finansowaniem pośrednim, albo poprzez kredyt prywatny.

Ale myślę, że banki, które finansują ponad 100%, i tak będą wymagały odpowiedniego dopłaty do oprocentowania, prawda?

Napisany przez Schlumpf
Jeśli masz ofertę przedstawioną, po prostu możesz opublikować tutaj proponowane stopy procentowe. W ten sposób na pewno łatwiej będzie Ci pomóc ocenić, czy ta oferta jest akceptowalna, czy lepiej poszukać innej.

Napisany przez NaTwoim13
Schlumpf, tak również bym zalecał. Narzut odsetkowy nie powinien i nie powinien być duży na całą pożyczkę, o wiele bardziej warto oddzielną finansować część poza zasięgiem, aby nie obciążać głównej części! Część pożyczki, która jest zabezpieczona przez nieruchomość może być również zabezpieczona jako zabezpieczenie zastępcze. Ile wart jest teren i jak wysokie są koszty dodatkowe, lub jaki jest udział poza zasięgiem? Określiłem to jako poza zasięgiem, ponieważ nie muszą to być tylko koszty dodatkowe, ale może to także pomóc trochę ograniczyć obciążenie zastawne, aby warunki dla głównej pożyczki plus KfW (obligacja dla KfW jest przejmującym bankiem, odpowiednio do wykorzystania zabezpieczeń, odpowiednio do warunków) były korzystne. Czy można opisać podstawowe dane swojego przedsięwzięcia?

Napisany przez MH82
Cześć,

początkowo mieliśmy plan na budowę nowego domu za kilka lat. W zeszłym lecie zakupiliśmy korzystną działkę budowlaną (cena zakupu 15.000,- €) i jako element późniejszego finansowania zawarliśmy umowę na oszczędności budowlane (BHW Wohn maXX) na kwotę 50.000,- €. Kilka chwil później jednak w naszym bezpośrednim sąsiedztwie pojawił się Dom na sprzedaż, który teraz wolimy wybrać zamiast budowy własnego.

Nasza oferta wygląda jak dotąd następująco:

Cena zakupu: 85.000,- €
Koszty poboczne: około 9.000,- €

Kredyt bankowy: 35.000,- € z oprocentowaniem 3,8% na 10 lat
KfW 124: 50.000,- € z oprocentowaniem 0,4% na 10 lat

Dodatkowo planujemy wziąć kredyt prywatny na pokrycie kosztów pobocznych, który później miałby zostać spłacony z dochodu ze sprzedaży działki. A czy tutaj możliwy byłby również kredyt hipoteczny zamiast kredytu prywatnego?

P.S. Podsumowując, dodaję tutaj jeszcze kwestię KfW 124...

Kwota oszczędności budowlanych (BSV) idealnie pasuje do planu zwrotnego kredytu KfW. Jednak na BSV do tej pory opłacone zostały tylko koszty założenia. Dlatego sądzę, że comiesięczna rata oszczędności, dodatkowo do rat oprocentowania i spłaty, byłaby dość wysoka.

Ponadto, musielibyśmy wpłacić co najmniej 20.000,- € na BSV w ciągu 8 lat, aby uzyskać kredyt bez zabezpieczenia

Napisany przez Latinl
Cześć

więc chcesz budować za kilka lat. W takim razie nie ma jeszcze obiektu do zastawienia i w rezultacie nie ma podstaw do obecnie zaciągnięcia pożyczki

Być może można by trochę wyjaśnić tę kwestię

Napisany przez MH82
Nie, pierwotnie mieliśmy zamiar zbudować. Ale wszystko jest już opisane w moim wcześniejszym poście...

Napisany przez NaTwoim13
Cześć MH82, Oferta od Ing.DiBa, która masz przed sobą, nie może być przedstawiona w ten sposób, oznacza to, że Ing.DiBa nie zaakceptuje finansowania w ten sposób. W przypadku Ing.DiBa koszty dodatkowe muszą pochodzić koniecznie z rzeczywistego kapitału własnego, ponieważ nie mogą być one przedstawione za pomocą kredytu prywatnego, to nie działa w ten sposób! Oczywiście istnieją proste rozwiązania, kredyt prywatny nie jest konieczny. Jak już wspomniałem, w oparciu o kryteria wydatków Ing.DiBa, planowane przez was działanie spowoduje odrzucenie.

Napisany przez MH82
Dziękuję za wskazówkę. Jak mogłoby wyglądać prostsze rozwiązanie, które uniknie konieczności skorzystania z prywatnego kredytu na koszty dodatkowe?

Jakie banki akceptują prywatny kredyt na koszty dodatkowe przy pełnym finansowaniu?

Napisany przez Trader60
Cześć MH82, możesz to sfinansować poprzez kredyt prywatny lub też poprzez bank, który sfinansuje cenę zakupu.
Zapytania proszę kierować na adres: info@sinnl-finanz.de

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Trader60,

Tutaj nie chodzi o ogólną możliwość, a o najbardziej sensowną, ponieważ najtańszą koncepcję.

Jeśli główny bank finansuje to, należy zwrócić uwagę na pewne kwestie, w przeciwnym razie, ponieważ koszty poboczne są finansowane, staje się to znowu zbyt drogie, lub konieczny jest osobny kredyt prywatny, co z kolei znowu jest zbyt drogie.

Proszę zrób propozycję!

Napisany przez Trader60
Kolego, propozycje znasz przecież tak dobrze jak ja.
Tutaj nie chodzi o stopę nominalną 0,25%, ale o wykonalność.
Na co klient ma czekać? Na dalszy spadek stóp procentowych? spadające ceny nieruchomości czy na co?

Jesteś doskonałym specjalistą, jak to mogę zauważyć, ale powinieneś spojrzeć na niektóre rzeczy trochę bardziej realistycznie.

Pozdrowienia z Bawarii

Napisany przez NaTwoim13
Trader60,

i właśnie dlatego, że patrzę na nie realistycznie, tu nie chodzi o 0,25%, raczej przy błędnym planie o około 1% gorsze oprocentowanie.

Kredyt prywatny sprawi, że mieszaną stopę procentową drastycznie podniesie, więc konieczny jest plan, jak uniknąć kredytu prywatnego, a także pełne sfinansowanie wraz z kosztami dodatkowymi, ponieważ w tym scenariuszu warunki są również znacznie wyższe, mówimy tu o około 1%.

Ostateczna wykonalność nie może być oceniona na podstawie dostępnych informacji, ponieważ zdolność kredytowa nie jest w ogóle znana, chodzi tutaj wyłącznie o koncepcję budowy składowych kredytowych, a także o sposób złożenia wniosku i przygotowania, aby zapewnić korzystne zakończenie oraz generowanie korzystnych warunków.

Tylko w przypadku Ing.DiBa odmówiłem bez znajomości zdolności kredytowej, ponieważ kryteria wypłaty nie pozwalają na sfinansowanie kosztów dodatkowych poprzez dodatkowy kredyt (jest to zatem pełne sfinansowanie). Na pewno można również to rozwiązanie zmodyfikować i osiągnąć aprobatę, ale jest tu coś istotnego do uwzględnienia, a jeśli tego się nie zrobi, to grozi odrzucenie.

Napisany przez MH82
Jak mogłoby wyglądać takie koncepcja, aby uniknąć dodatkowego kredytu prywatnego oraz pełnego sfinansowania wraz z kosztami dodatkowymi?

Napisany przez Trader60
muszę mieć podstawowe informacje
Cena zakupu
Koszty dodatkowe
Dochód
Bieżące kredyty?
Liczba dzieci
Stan cywilny, tak lub nie
proszę przesłać dane na adres info@sinnl-finanz.de

Następnie prześlę Ci ofertę

Napisany przez MH82
Teraz trochę się rozeznałem i najtańszymi opcjami finansowania kosztów dodatkowych powinny być kredyt hipoteczny na działkę budowlaną lub kredyt wtórny...

Jednak jako dostawcę kredytu wtórnego znalazłem dotąd tylko Hanseatic. Czy istnieją tu inne banki oferujące lepsze warunki?

Napisany przez Latinl
Cześć

dlaczego się tak stresujesz? Mamy kompetentnego użytkownika, pana Buhlmann. Skontaktuj się z nim, na pewno ci dobrze doradzi. Czy preferujesz telefon czy email, to już zależy od ciebie. Zrobiłem także wiele badań w Internecie

Powodzenia

Ps: Panie Buhlmann, Twój link pod nazwiskiem się nie otwiera

Napisany przez tequila
..............

Napisany przez NaTwoim13
Tequila, co teraz? Chciałbym, aby moje posty pomagały i zachęcały do konkretnych pytań, jeśli jest to konieczne.

Moim zdaniem takie bezsensowne i niepotrzebne oskarżenia nie spełniają celu tego forum, inaczej niż zdanie latinl!

Napisany przez tequila
Nie podważam Państwa wiedzy specjalistycznej ani zaangażowania. Jednakże powinno być oczywiste, w jakim celu zostawia się tutaj imię i pełne dane kontaktowe. Można udzielać pomocnych i weryfikowalnych wskazówek bez dodatków reklamowych.
Nie mam generalnych zastrzeżeń. Jednakże uważam, że takie komentarze są raczej wątpliwe na dłuższą metę.
Niemniej jednak, poprawiłem swój poprzedni post.

Napisany przez Trader60
MH62, oba pożyczki są zabezpieczone głównym długiem. Nie możesz oczekiwać, że otrzymasz tutaj najlepsze warunki - bądź tego świadomy. Sytuacja nie poprawi się również, jeśli zamieścisz tutaj więcej wątków.

Pozdrawiam

Napisany przez Latinl

Nie kwestionuję ani Twojej fachowej wiedzy, ani zaangażowania. Jednak każdemu powinno być jasne, w jakim celu zostawia się tutaj nazwisko i kompletne dane kontaktowe. Można udzielać pomocnych i sprawdzalnych wskazówek bez dodatków reklamowych.
Nie mam nic przeciwko ogólnie temu. Ale te komentarze uważam za długotrwałe i wątpliwe.
Niemniej jednak zmodyfikowałem swój poprzedni wpis.

Cześć,

Pan Buhmann prezentuje się tu bardzo fachowo. Myślę, że jest to wystarczająca autopromocja.

Chciałem jedynie dać autorowi wątku subtelne ostrzeżenie

Wybrał Dibę online i szuka teraz także online rozwiązania swojego problemu. Więc powinien być też zaznajomiony z e-mailem i telefonem

Ale może też spokojnie zorganizować swoje finansowanie online.

Jakie są dla niego minusy skontaktowania się z Panem Buhmannem? Żadne. Zazwyczaj to finansujący bank płaci prowizję. Tak samo jak przy innych zawieranych umowach.

Ma teraz 2 możliwości:

- zorganizować swoje finansowanie samodzielnie
- wreszcie skontaktować się z kompetentnym partnerem

Napisany przez tequila
Drogi trollu, po prostu przeczytaj moją wypowiedź dokładniej. Być może, jak zwykle, przeoczyłeś istotne szczegóły.
Co do wcześniej wspomnianej fachowej wiedzy: Dlaczego akurat ty masz sobie zastrzec prawo do jej oceniania?
A ja już wyjaśniłem, że nie podważam mojej (noelmaxim, natomiast Ty podważasz).

Poza tym, chętnie zacytuję dla Ciebie specjalnie z regulaminu forum:

Proszę nie zamieszczać postów służących wyłącznie promocji produktów, usług, stron internetowych i innych tego rodzaju rzeczy. Dotyczy to również sygnatur, które są ewidentnie służące reklamie.

Napisany przez MH82

Nasz bank domowy obecnie nie chciałby nam udzielić finansowania. Jednakże już prowadzimy dobre negocjacje z pośrednikiem. Tutaj dodatkowe koszty mają być pokryte albo poprzez krótkoterminowe pośrednictwo finansowe, albo poprzez kredyt prywatny.

Tak wiele na temat samodzielnej robótki na drutach

Chodziło mi głównie o pozyskanie innych opinii, jak najlepiej rozwiązać problem z dodatkowymi kosztami...

Napisany przez NaTwoim13
Drogi MH82,

Twój bank nie chce Cię sfinansować, a teraz masz pośrednika. Zastanawia mnie, dlaczego nadal są jakieś pytania otwarte? Czy pośrednik nie może ich wyjaśnić?

Nie potrzebujesz kredytu prywatnego! Ani długu subordynowanego, dostaniesz też dobre warunki, jakie pytanie teraz pozostaje bez odpowiedzi?

Jaki koncept pośrednik zaproponował Ci z jakimi warunkami?????

Napisany przez Latinl

Szanowny Trollu, po prostu przeczytaj moją wypowiedź dokładniej. Być może znowu, jak zwykle, przeoczyłeś istotne szczegóły.
W odniesieniu do już wspomnianej fachowej kompetencji: Dlaczego, akurat Ty, miałbyś pretensje do tego, że możesz ją oceniać?
A ja już wyjaśniłem, że ja nie kwestionuję tej kompetencji (odnośnie noelmaxima, twojej za to już tak).

Poza tym chętnie zacytuję, specjalnie dla Ciebie, z regulaminu forum:

Ojej, mały praktykant znowu jest gotów do walki.

Hmm, dlaczego właśnie ja? Może pan Buhlmann czyta się tak płynnie.

@Escorpio

Proszę wybaczyć małemu praktykantowi.

Pozdrawiam
Troll

Napisany przez Latinl

Tyle na temat łącznego dzierżenia

Miałem nadzieję uzyskać inne opinie, jak najlepiej rozwiązać problem z opłatami dodatkowymi...

Zrób sobie przysługę i porozmawiaj z panem Buhlmannem.

Ma rację, że nie ma potrzeby korzystania z prywatnego kredytu ani drogich pożyczek pozabankowych.

Napisany przez tequila
@Troll: Twój towarzysz nazywa się Buhmann, nie Buhlmann. Czy jesteś z tym sam sobie nie dajesz rady?

Napisany przez Latinl

@Troll: Twój Companero ma na imię Buhmann, a nie Buhlmann. Czy jesteś z tym sam sobie nie radzisz?

chciałem tylko cię, młody człowieku, przetestować, czy również uważnie czytasz. Piszesz o mnie książkę?

I nie, nie jestem ani spokrewniony, ani powinowaty panem Buhmannem, ani nie dorastałem w tym samym pubie.

Napisany przez tequila
Mam nawet tytuł: Przewodnik po trwałym demonstracji własnej nieudolności. Tak naprawdę jednak nie będzie to książka, a raczej zbiór Twoich smutnych postów tutaj. Ale skoro demonstrujesz swoją niekompetencję tylko w tym subforum z imponującą konsekwencją, to nie będę się tym bardziej przejmować.

Napisany przez Latinl

Mam nawet tytuł: Przewodnik po trwałym demonstracji własnej niekompetencji. Ścisłe rzecz biorąc nie będzie to jednak książka, a zbiór Twoich smutnych wypowiedzi tutaj.
Ale dopóki swoją niekompetencję demonstrujesz wytrwale tylko na tym forum, to nie będę się tym zbytnio przejmować.

Przemyślałem cię nawet w przodzie w przypisie i poświęciłem ci małą kapitalę na końcu:

Okrzykiwanie na uczniów branży ubezpieczeniowej z łatwością na żywym przykładzie

Napisany przez Trader60
Myślę, że teraz wystarczy, wymiana waszej inteligencji nie ma już nic wspólnego z samą sprawą, prawda?
To zaczyna być tylko czystą neurozą profilu.

Śpij dobrze

Napisany przez tequila
Myślę, że teraz wystarczy. Wymiana Waszej inteligencji nie ma już nic wspólnego z samą sprawą, prawda? To staje się czystą neurozą profilową. Zdefiniuję profilową neurozę. Czy spełnia to Państwa specjalny profil wymagań, jeśli muszą szukać klientów w najtańszy sposób na forum? O, jeśli byłaby cisza!!! Osobiście wolę być kozłem ofiarnym. W przeciwieństwie do Ciebie, przynajmniej on wyraźnie wie, o czym mówi!

Napisany przez Latinl
Zdefiniuj nerwicę profilową. Czy spełnia to państwa specjalne wymagania, jeśli muszą państwo łowić klientów w najtańszy możliwy sposób na forum internetowym? O, gdybyś milczał!!! Ja wolę zdecydowanie być kozłem ofiarnym. W przeciwieństwie do Ciebie, on wyraźnie wie, o czym mówi! jakoś cierpisz na paranoję, młody człowieku

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata