Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Oszczędzaj?

Napisany przez Rallek
Cześć wszystkim,
obecnie jestem nadal bezrobotny. Dlatego dużo czasu poświęcam na finanse, urząd pracy itp. Pisanie podań o pracę jest już codziennym programem. Podczas tego zużywa się wiele atramentu. Ponieważ nie mam wystarczająco dużo pieniędzy, aby zawsze kupować drogie z sklepu, postanowiłem poszukać w internecie. Znalazłem tutaj alternatywy dla mojego drukarki. Są one również znacznie tańsze niż w sklepie. Czy są jeszcze inne strony, na których mogę szukać? Będę wdzięczny za każdą wskazówkę! Każdy euro jest dla mnie ważny ...

Pozdrawiam

Napisany przez eichi
Na przykład, możesz sprawdzić, czy wydruki atramentowe są droższe niż wydrukowanie ich w punkcie ksero. W przeciwnym razie zastanów się nad zakupem używanego drukarki laserowej, koszt eksploatacji takiej drukarki jest zazwyczaj niższy dla tekstu.

Napisany przez 2Escorpio
Czy na takie wydatki nie zapłaci koszty uzyskania przychodu ze strony urzędu?

Napisany przez DagobertDuck
Myślę, że naprawdę powinieneś dostać zwrot kosztów, ale w przeciwnym razie czasami w znanym domu aukcyjnym można dostać drukarkę laserową SW za mniej niż 50 € (sam kupiłem jedną za 30 €); są one bardzo oszczędne, trwałe i cechują się dobrą jakością, ale hałas i rozmiar mogą ci przeszkadzać, ponadto niektóre starsze modele mogą być niekompatybilne z nowoczesnymi komputerami.

Napisany przez DT322
Zostało mi powiedziane podczas rozmowy integracyjnej w agencji na pytanie o zwrot kosztów związanych z ubieganiem się o pracę:
Patrząc na Państwa kwalifikacje zawodowe i wiek, oczekujemy co najmniej 15 własnych inicjatyw w formie aplikacji o pracę!
Jeśli w przeciwnym razie nic się nie wydarzyło, to poniesiemy dodatkowe koszty....itd...itd...

Napisany przez Arbitrage
Czy w dzisiejszych czasach listowne składanie podań o pracę pocztą w ogóle jest jeszcze tak powszechne? Oczywiście zdaję sobie sprawę, że zależy to od branży, ale wiele pracodawców, nawet z bardziej konserwatywnych branż, obecnie przyjmuje aplikacje głównie online. To nie tylko oszczędza czas i koszty po stronie osoby szukającej pracy, ale także po stronie pracodawcy.

Napisany przez susa23
Mogę się tu tylko zgodzić z arbitrażem. W mojej ostatniej pracy również prawie wyłącznie wysyłałem aplikacje online. W wielu firmach jest to czasami nawet preferowane. To również oszczędza im dużo czasu, ponieważ nie muszą już odsyłać teczek.

Powodzenia!

Pozdrawiam

Susa

To oczywiście także uzasadnienie, w moim ostatnim podaniu również żaden pracodawca nie wymagał listownego przesłania, co może jednak być związane z branżą. To oszczędza pieniądze i nerwy po obu stronach i powinno rozwiązać Twój problem, chyba że w ogłoszeniu o pracę wymagana jest wyraźnie tradycyjna aplikacja.

Napisany przez Henrik
Na Amazonie jest wiele tuszy innych firm, które kosztują tylko ułamek ceny oryginalnych. W mojej drukarce oryginalna tusz kosztuje 10 euro. Na Amazonie kupiłem 10 tuszy za 16 euro!

Na Amazonie jest wiele różnych tonerów firm trzecich, które kosztują tylko ułamek ceny oryginalnych. W mojej drukarce oryginalny toner kosztuje 10 euro. Na Amazonie kupiłem 10 tonerów za 16 euro!

Jednak z tonerami firm trzecich wiąże się problem, że nie zawsze są dostępne dla każdego producenta lub modelu i często są gorszej jakości, co może nie mieć znaczenia przy zwykłych wydrukach, jednak przy składaniu CV warto zapewnić pewną jakość, jeśli zamierzamy je dostarczyć w formie wydrukowanej.

Napisany przez Henning_T

Na Amazonie jest wiele wkładów od firm trzecich, które kosztują tylko ułamek ceny oryginałów. Oryginalny wkład dla mojej drukarki kosztuje 10 euro. Na Amazonie kupiłem 10 wkładów za 16 euro!

To brzmi naprawdę dobrze!! A czy jesteś zadowolony z urządzenia i jakości druku i tak dalej? Czy mogę zapytać, jaką drukarkę masz? Chcę wreszcie kupić swoją własną (mój współlokator już jest znudzony moim ciągłym pytaniem: ..mogę coś u ciebie wydrukować?^^)

Pozdrowienia i dzięki

Napisany przez Klinky

Przy zamiennikach oferowanych przez inne firmy istnieje jednak problem, że nie są one dostępne dla każdego producenta lub modelu i często są gorszej jakości, co może nie stanowić większego problemu przy zwykłym druku, ale przy składaniu podań o pracę, jeśli zamierzasz je złożyć w formie wydrukowanej, warto zapewnić pewną jakość.

Również się zgadzam - możesz to jednak odliczyć od podatku i prawdopodobnie otrzymasz także 5€ za każde złożone podanie o pracę.

Napisany przez 2Escorpio

możesz to jednak odliczyć od podatku

Ale najpierw trzeba je zapłacić

Napisany przez igor82
Spróbowałbym z zestawem do uzupełniania. Choć jest to trochę skomplikowane, to jednak naprawdę oszczędza sporo pieniędzy.

Spróbowałbym z zestawem do uzupełniania. To wszystko jest trochę uciążliwe, ale naprawdę oszczędza dużo pieniędzy.

Tak jak już mówiłem, moim doświadczeniem jest to, że jakość jest stosunkowo słaba, ale są tutaj również różnice, należy jednak pamiętać, że uzupełnianie nie jest tak proste, jak się wydaje. Często są jednak sklepy komputerowe, które oferują uzupełnianie tuszy w kartridżach jakościową tuszą: droższe niż samodzielne uzupełnianie, ale z gwarancją i zawsze tańsze niż kupowanie nowych kartridżów.

Napisany przez Andi25
Możesz także sprawdzić akcesoria do drukarek. Znajdziesz tam szeroki wybór oryginalnych tuszy oraz zamienników.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata