Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy emeryci potrzebują zabezpieczenia kredytu?

Napisany przez ADMCI4
"
Moi rodzice chcieliby zaciągnąć pożyczkę, ponieważ chcą umożliwić mojej córce pobyt za granicą. Oboje mają jednak już ponad 65 lat i oczywiście nie mają już dochodów, jedynie emerytury. W związku z tym niedawno usłyszałem, że emeryci nie mogą już zaciągać [url]kredytów[/url], ponieważ banki uważają, że ryzyko braku spłaty jest zbyt wysokie. Czy jest to teraz decyzja oparta na zasadach, czy też jest to po prostu kwestia dodatkowego zabezpieczenia ze strony emerytów dla banku? Na przykład biżuteria matki lub samochód ojca mogą posłużyć jako zabezpieczenie. Jak Ci idzie?

Re: Czy emeryci potrzebują zabezpieczenia kredytu?

Napisany przez Berlinerjung
Cześć PerleJan, tak, niestety w większości banków ryzyko niewypłacalności kredytu u emerytów jest zbyt wysokie. Zawsze dokładnie przyglądają się wiekowi wnioskodawcy, a emeryci z racji swojego względnie wysokiego wieku według mnie są niesłusznie dyskryminowani. Ale fajne jest to, że są banki, które udzielają kredytów osobom powyżej 65 roku życia. W Banku SWK maksymalny wiek to 69 lat, więc spróbuj tam. Można również spróbować w Barclays Bank w zaawansowanym wieku, tam również powinno się udać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata