Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Które banki nie oferują swoim klientom bankowości internetowej

Napisany przez ADMCI4
Po długim oporze w końcu zaczęłam się przekonywać do bankowości internetowej. Często z niej korzystam i nie mam żadnych obaw co do bezpieczeństwa. Jedynym problemem jest to, że mojemu bankowi brakuje konkurencyjności cenowej i od jakiegoś czasu zastanawiam się nad zmianą na innego dostawcę. Ale nie chcę rezygnować z bankowości internetowej, która teraz jest dla mnie absolutną koniecznością. Zanim podejmę decyzję, chciałabym się dowiedzieć, czy są jeszcze banki, które nie oferują swoim klientom tej możliwości. Tylko po to, żeby potem tam nie wylądować.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

nie znam żadnego banku, który nie oferuje bankowości internetowej. Przynajmniej jeśli chodzi o konto osobiste.

Pozdrawiam, esco

Napisany przez 2Bolitho
Spróbuj odwrotnie. Znajdź bankę i sprawdź opcję bankowości internetowej.
Jest to jednak już standard.

Napisany przez Berlinerjung
W Niemczech nie znalazłem banku, który nie oferuje bankowości internetowej. W przypadku takich krajów jak Belgia czy Austria sytuacja wygląda już zupełnie inaczej.

Napisany przez 2Escorpio
W Austrii mnie to nie dziwi

Napisany przez susa23
Więc w dzisiejszych czasach to naprawdę żaden problem.

Nie znam banku, który nie oferuje tego rozwiązania. Lepiej poszukaj banków, w których możesz prowadzić darmowe konto. Jeśli dobrze pamiętam, to np. netbank, dab, dkb. Ale lepiej sprawdź to samodzielnie.

Pozdrowienia
Susa

Napisany przez Doso
Może z wyjątkiem kilku małych banków prywatnych lub firmowych, każdy normalny bank oferuje bankowość internetową dla posiadaczy kont osobistych. Po części dlatego, że wszyscy to mają, a banki nie chcą tracić klientów. Ponadto dla banków jest to także oszczędniejsze, jeśli klienci obsługują się praktycznie sami.

Napisany przez Martin710

W Niemczech nie znam żadnego banku, który nie oferuje bankowości internetowej. W przypadku takich krajów jak Belgia czy Austria, sytuacja wygląda zupełnie inaczej.

Tak, tak, znowu ci Austriacy
Ale na austriackiej prowincji na pewno jest wiele oryginalnych mieszkańców, którzy niekoniecznie potrafią nic zrobić w internecie.

Natomiast w niemieckich dużych miastach z pewnością jest wiele ludzi, którzy nie potrafią odróżnić krowy od osła. Teraz trochę przesadzam

Napisany przez Henrik
Najlepiej po prostu zapytaj w banku, do którego chcesz się udać, albo sprawdź na ich stronie internetowej, czy oferują to. Nie znam większego banku, który by tego nie oferował.

Napisany przez schmiddileo
Naprawdę wszyscy to robią, ale jak to robią? Niektórzy używają przestarzałego systemu Tan, inni korzystają z kart iTan lub mTan, a niektórzy z czytników HBCI. Każdy bank używa innego systemu. Ale jedno powinieneś wiedzieć na pewno, NIE IDŹ DO TARGOBANK. Dziękuję za uwagę!

Napisany przez 2Escorpio

Wszyscy to z całą pewnością robią, ale jak? Niektórzy używają przestarzałego systemu Tan, inni kart iTan lub mTan lub czytników HBCI, każdy bank używa inny system. Ale jedno powinieneś wiedzieć na pewno - NA PEWNO NIE IDŹ DO TARGOBANKU Dziękuję za uwagę!

Większości ludziom tutaj na forum jest jasne, że nie powinno się iść do Targobanku.

Ale to nie jest część tego tematu, więc może lepiej będzie otworzyć nowy wątek dotyczący twojego problemu, zanim tutaj ktoś zacznie pytać.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata