Re: BHW stara umowa - jak zabezpieczyć się przed wyższym oprocentowaniem?
Napisany przez knoedelchen -
- pt gru 07, 2012 8:43 pm
Cześć,
mam stary kontrakt z firmą BHW, w ramach taryfy D3, zawarty we wrześniu 1993 r., kwota oszczędności budowlanych 20451 euro (dawniej 40 tys. marek niemieckich), zgromadzono ponad 12500 euro, więc jest gotowy do wypłaty.
Co chcę osiągnąć: wypłatę z rezygnacją z kredytu, ale z obiecująco wyższym oprocentowaniem zgodnie z §6 Warunków Ogólnych Umów.
Co powinienem zrobić i przede wszystkim, w jakiej kolejności?
Najpierw zmienić taryfę D3 na D4 (czy wystarczy zwykły list?)
Następnie złożyć wniosek o wypłatę z rezygnacją z kredytu? A jeśli te kroki muszą być rozdzielone czasowo, jak długo muszę czekać po zmianie taryfy, zanim otrzymam pieniądze?
Czy mogę jednocześnie powiedzieć - zmieńcie D3 na D4 i zrezygnuję z kredytu?
Dziękuję za pomoc
mam stary kontrakt z firmą BHW, w ramach taryfy D3, zawarty we wrześniu 1993 r., kwota oszczędności budowlanych 20451 euro (dawniej 40 tys. marek niemieckich), zgromadzono ponad 12500 euro, więc jest gotowy do wypłaty.
Co chcę osiągnąć: wypłatę z rezygnacją z kredytu, ale z obiecująco wyższym oprocentowaniem zgodnie z §6 Warunków Ogólnych Umów.
Co powinienem zrobić i przede wszystkim, w jakiej kolejności?
Najpierw zmienić taryfę D3 na D4 (czy wystarczy zwykły list?)
Następnie złożyć wniosek o wypłatę z rezygnacją z kredytu? A jeśli te kroki muszą być rozdzielone czasowo, jak długo muszę czekać po zmianie taryfy, zanim otrzymam pieniądze?
Czy mogę jednocześnie powiedzieć - zmieńcie D3 na D4 i zrezygnuję z kredytu?
Dziękuję za pomoc