Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: SUNTECH POWER HOLDINGS WHEN STP) --> SUNTECH POWER HOLDINGS WHEN STP)

Napisany przez beat
SUNTECH POWER HOLDINGS (STP) https://www.suntech-power.com/ Postanowiłem zainwestować trochę w Chinach. STP jest największym chińskim sklepem z energią słoneczną i jednym z najlepszych na świecie. 75% obrotu generowane jest poza Chinami (głównie w Europie i USA). Obecnie intensywnie się rozwijają i realizują kilka prestiżowych projektów w Chinach na potrzeby Olimpiady. Szanse są ogromne. Głównym ryzykiem, które dostrzegam, jest możliwość utraty technologicznego przewagi.

Napisany przez beat
Suntech przynosi liczby. Zysk lekko przewyższa oczekiwania, przychody są nieznacznie poniżej. Prognozy średnie. Przychody za IV kwartał +144,8% (w porównaniu z IV kwartał 05) Zysk za IV kwartał +101,4% (w porównaniu z IV kwartał 05) Roczne przychody $598,9 miliona +165,0% Roczny zysk $106 milionów +275,6% https://www.rttnews.com/sp/breakingnews.aspx?date=02/14/2007&item=41 A także kilka refleksji od MotleyFool: https://www.fool.com/investing/high-growth/2007/02/14/suntech-power-hits-the-mark.aspx?npu=y&bounce=y Suntech podnosi prognozy na 2007 rok dla mocy z 390 do 420MW (koniec 05=150MW, koniec 06=270MW), oraz produkcji z 250 do 280MW (06=160MW). Perspektywy na I kwartał 62MW (w porównaniu do 26,8MW I kwartał 06), przychody $220 do $228 milionów Pracują na granicy zdolności produkcyjnych i rosną wraz z nowo utworzonymi zwiększeniami mocy. Popyt jest wysoki. Udało im się osiągnąć wyższą cenę za wat w 2006 roku. Znak zapytania: Zapasy i zaległe należności wzrosły. Marże są ciągle nieznacznie mniejsze. Przyrost rocznych przychodów (moim oszacowaniem) 07 +75%, 08 +66% Przyrost rocznego zysku (moim oszacowaniem) 07 +60%, 08 +50% Kurs zysku do ceny jest stosunkowo wysoki. Jednak bardzo zdrowy wskaźnik PEG wynoszący od 0,5 do 0,6 Na rynku energii słonecznej nastąpi jeszcze konsolidacja. STP ma dobre szanse jako dostawca o niskich cenach. Ponadto są dobrze ustawieni, jeśli Chiny same zaczęłyby w większym stopniu korzystać z energii słonecznej, co nie jest niemożliwe. Nadal jestem nieco niezdecydowany co do moich średniookresowych planów. Długoterminowo wszystko przemawia za tym. https://www.fool.com/investing/high-growth/2007/02/14/suntech-power-hits-the-mark.aspx?npu=y&bounce=y

Napisany przez beat
Prezes Suntech udzielił wywiadu w weekend, który spodobał się amerykańskim inwestorom. Podzielam ich zdanie. Branża ma potencjał. Trzeba po prostu wyłuskać właściwe konie z grupy, aby osiągnąć optymalne wyniki. Z trochę praktyki zawsze wychodzi to lepiej... https://www.signonsandiego.com/news/b...larpower-.html

Napisany przez beta
Również jestem w to zaangażowany/a. Miałem/miałam ostatnio kilka $ do dyspozycji. Dotychczas nie miałem/miałam do czynienia z tym kierunkiem.... zobaczymy, dokąd to prowadzi i jak długo. Dziękuję za informacje zwrotne. Nawiasem mówiąc, konie nie tworzą stad, ale stada! Zapytaj Dani, on się na tym zna. Nie wiem jednak, czy ciągle trzyma je w stajni....? Pozdrowienia

Napisany przez beat
beta pisze: Nawiasem mówiąc, konie tworzą stada, a nie grupy! Zapytaj Danyego, on się na tym zna. Nie jestem jednak pewny, czy nadal trzyma je w stajni...?
Można się tutaj wiele nauczyć na przyszłość... Całkiem spontanicznie zgodziłabym się z tobą. Mimo to szybko sprawdźmy jeszcze w Wiki: Słowo rudel oznacza * w zoologii i w języku myśliwych grupę ssaków, która jest mniejsza niż stado: zobacz Rudel (polowanie) Dany, ekspert w tej dziedzinie, wyjaśni nam to. Obie tezy brzmią przekonująco. P.S.: co do interesów :wink: Suntech też wymaga obserwacji. Na krótką metę, by otworzyć oczy, na długą przyszłość pewnie będą trzy duże gracze, z czego Suntech na papierze ma bardzo dobre szanse być jednym z nich. Ale chyba ty nie będziesz tam już wtedy... Teraz nadejdzie czas na owoce.

Napisany przez beat
Suntech przyniósł Q1. Chińczycy pracują pilnie... https://phoenix.corporate-ir.net/phoe...409&highlight= Trochę niższe marże, ponieważ część materiałów musiała zostać zakupiona na rynku spotowym ze względu na duże zapotrzebowanie i problemy z dostawami od długoterminowego dostawcy (MEMC). Ma się to zmienić w pozostałej części roku. Podniesione prognozy. Rozwój zdolności produkcyjnych i produkcja cienkowarstwowa ponad plan. Produkcja na 07 jest już zarezerwowana. Akcje solaryczne są w dobrej formie. QCE prawdopodobnie trzeba będzie wkrótce zbierać, jeśli się popędza, ponieważ w ciągu ostatnich dwóch tygodni wzrosła już o ponad 20%. Jendak fundamentalnie nadal jest nisko wyceniona według najnowszych danych. Dlatego znowu patrzę na to raczej przez okulary inwestorów. Sprzedaż wydaje się wskazana dopiero w przypadku (krótkoterminowej) przesady (około 65–?). SWV z - raczej nierealistycznymi - plotkami o przejęciu. Podział jeszcze przed nami. Fabryka, którą za mały grosz zakupiono w USA, jest teraz gotowana prawie wyłącznie dzięki amerykańskim dotacjom. SWV może teraz trochę zrabować amerykańskich ludzi. Nieco słabsze fundamenty, ale za to świetne sentymenty. W przypadku D5I (Dyesol) czekam nadal na 0.56 lub na 0.52 w przypadku słabości pod koniec czerwca. Następnie zostanie podniesiony przez D-Pusher. Być może rzeczywiście zacznie się produkcja przemysłowa. Pozostaje wysokie ryzyko. MBTN nadal pozwala na ładne akcje zbiorowe. W ciągu roku usłyszymy jeszcze wiele. Może kolejna akcja rybna do 120.– przy słabości na rynku. Byłoby świetnie. Ale mamy już i bierzemy to, co jest oferowane. Na rynku wiatrowym też jest burzliwie. W przypadku niedawnej słabości nieco zwiększyłem GUR. Długoterminowo to nie jest zła myśl.

Napisany przez 2cybercrash
Tytuł jest również krótko komentowany przez Wegelina. Miło, że Chińczycy zarabiają pieniądze na energii słonecznej. PE wynosi jednak około imponujących 40. W związku z tym trzeba również pamiętać o duchach zielonych szparagów w Chinach. Dobre komentarze pod tym wątkiem. Dodaję ten tytuł do listy do obejrzenia.

Napisany przez beta
Dziękuję za wskazówkę. Jestem z powrotem... 17% w ciągu 2,5 miesiąca. To jest godne uwagi. Od kilku dni cena akcji STP rośnie bez specjalnych wiadomości. Teraz muszą zejść u mnie... na listę obserwowanych. Na pewno jeszcze kiedyś wejdę... dzięki. Pozdrawiam

Napisany przez Karat
Do ekologii i bije mnie. https://www.godmode-trader.de/front/?p=profil&id=122522&intv=145152000#kurse Interesuje mnie Wasze zdanie na temat powyższego certyfikatu i akcji zawartych w certyfikacie. Akcje solaryjne faktycznie mocno ucierpiały. W średnim i dłuższym okresie jednak nadal widzę duże szanse. Nie chciałbym jednak inwestować bezpośrednio w pojedyncze tytuły. Jendak umieszczę teraz Suntech Power na liście obserwowanych. Widzę tam duży potencjał, także w samej Chinach. Bardzo interesują mnie opinie ekspertów od energii słonecznej. Karat

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata