Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie domu - zbyt wysokie zabezpieczenia?

Napisany przez Shadowblues
Mamy obecnie wnioski o kredyt hipoteczny w różnych bankach. Jedno z instytutów stawia dla mnie - w mojej ocenie - dziwne wymagania dotyczące zabezpieczenia.

Dane ogólne:
Cena domu: 300.000
Kwota kredytu: 160.000

Bank chce teraz trzech zabezpieczeń, jeśli chcemy 10-letniego okresu wiązania się z oprocentowaniem:

1. Dom
2. Drugi dłużnik
3. konto, na którym bank może zablokować 160 000 euro.

Czy takie zabezpieczenia są normalne, gdy ma się ponad 80 lat/w czasie trwania kredytu?

Pozdrowienia
Roger

Napisany przez Latinl

Obecnie prowadzimy zapytania o kredyt hipoteczny w różnych bankach. Jedno z instytutów ma, moim zdaniem, dziwne wymagania dotyczące zabezpieczeń.

Dane:
Cena domu: 300 000 euro
Kwota kredytu: 160 000 euro

Teraz bank chce trzech zabezpieczeń, jeśli chcemy 10-letniego okresu wiążącego:

1. Dom
2. Drugi dłużnik
3. konto, na którym bank może zablokować 160 000 euro.

Czy takie zabezpieczenia są normalne, gdy ktoś ma powyżej 80 lat / w trakcie trwania kredytu?

Pozdrowienia
Roger

No, nie ma pan/i jeszcze 80 lat. Tak, co to jest normalne. Bank może zabezpieczyć tak, jak uważa za stosowne. Osobiście nie wybrałbym takiego instytutu. Nawet jeśli jest o 0,2% lepszy (przecież nie ma ryzyka).

Napisany przez finanzer33
Moja rekomendacja to skorzystanie z oferty finansowania w ING-Diba. W przeszłości sukcesywnie udzielaliśmy kredytów nawet osobom na emeryturze i rencistom, oferując do 80% zabezpieczenia kredytu. Warunki oferty w ING-Diba również nie należą do najgorszych.
Jako partner Gold ING-Diba, chętnie mogę polecić Ci osobistego opiekuna, który pomoże Ci na miejscu.

Napisany przez baufibemu
Cześć,

to, czego bank chce, a to, co dostaje, to dwie różne pary butów.
Na przykład drugiego wnioskodawcę.
Punkt 3 nie do końca rozumiem.
Tak, DiBa udziela finansowania także starszym osobom. Ale robią to także inne banki. I prawdopodobnie przy wyższym wskaźniku obciążenia też taniej.
To zależy od wysokości kredytu.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata