Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Udogodnienia dla noworodka

Napisany przez Recki13
Cześć, właśnie zostałem ojcem i chciałbym teraz coś załatwić dla naszego małego chłopca, aby miał trochę oszczędności na przyszłość, na prawo jazdy, studia itp. Myślałem o około 50€ miesięcznie. W bankach raczej nie ma zbyt wiele do oczekiwania. Firmy ubezpieczeniowe reklamują się nawet do 3% (Cosmos direct). A może lepiej stary dobry książeczka oszczędnościowa. Pozdrowienia

Napisany przez Matthew Pryor
Cześć,
przy długim okresie trwania może być opłacalny kontrakt oszczędnościowy z bonusem odsetkowym za rezygnację z pożyczki.
Obecnie Debeka oferuje akceptowalne warunki, między innymi eliminuje uciążliwą opłatę za prowadzenie konta.
Pamiętaj jednak, aby w miarę możliwości na początku wpłacić wyższą kwotę jednorazową, aby od razu uzyskać efekt składkowy, ponieważ naliczana jest również opłata za zawarcie umowy.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,

Gratulacje z okazji narodzin syna!
Życzę dużo spokojnego snu w nadchodzących miesiącach.....
Kiedy będzie ciężko, pamiętaj: to wszystko tylko chwilowe trudności.

Co do tematu:
Nie jesteś pierwszą osobą, która zadaje sobie to pytanie. Oto moim zdaniem bardzo pouczający artykuł na ten temat:
Formy inwestowania w środki dla dzieci. Stopa zwrotu, ryzyko, elastyczność | finanzdeutsch

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez petethefarmer
Istnieje również kilka banków, które pozwalają na inwestycje dla niepełnoletnich. Obecnie znam głównie RaboDirect (krewni z powodzeniem przebrnęli przez bałagan administracyjny banku dla swojej córki). Tutaj możesz między innymi skonfigurować plany oszczędnościowe i każdego miesiąca automatycznie pobierać 50 EUR ze swojego konta bieżącego. Jak już wspomniano, reputacja banku nie jest obecnie zbyt dobra, ponieważ jest całkowicie przytłoczona falą klientów. Jeśli poszukasz w Internecie, znajdziesz kilka nieprzyjemnych doświadczeń. Ja osobiście nie mogę narzekać na obsługę, ale nie miałem też większych problemów czy zapytań. Bank wydaje się być stosunkowo bezpieczny.

Napisany przez Recki13
Dziękuję za szybkie odpowiedzi.
Mam jutro spotkanie w banku.
Jestem ciekawy, co tam oferują.
W każdym razie zamierzam otworzyć książeczkę oszczędnościową.
To nic nie kosztuje.
Będę Was informować na bieżąco.
LG

Napisany przez Ravemaster84
Podaj również produkty, których nie możesz pośredniczyć lub przy których nie odniesiesz korzyści?

Napisany przez Matthew Pryor
W odpowiedzi na okres świąteczny jestem hojny i dodatkowo umieszczam przecinki oraz wielkie i małe litery.

Napisany przez Recki13

Podaj również produkty, których nie możesz pośredniczyć lub nie wyciągniesz z nich żadnych korzyści?

Nie rozumiem.

Napisany przez Recki13

Pasujące do czasu świątecznego, jestem hojny i dodaję jeszcze przecinki oraz wielkie i małe litery.

Zawsze znajdą się .... w każdym forum.

Napisany przez Recki13
Rachunek oszczędnościowy otwarty z oprocentowaniem 0,5%.
Naprawdę śmieszne, co się dostaje.
Ale jednocześnie podnoszą debet do 17,25%

Nie rozumiem.

Tu działał teraz usunięty użytkownik, który wykorzystał forum do promowania prywatnej, wysoko oprocentowanej i jednocześnie całkowicie bezpiecznej inwestycji. Dlatego mój komentarz. Jednakże post został już usunięty.

Napisany przez sw23456
Cześć Recki13, dobre stare książeczki oszczędnościowe jeszcze istnieją. Sprawdź 1892.de Email-Banking. To proste i bezpieczne rozwiązanie, oprocentowanie jest lepsze niż w lokalnych bankach oszczędnościowych lub bankach spółdzielczych.

Cześć Recki13, dobra, stara książeczka oszczędnościowa wciąż istnieje. Sprawdź ofertę 1892.de w zakresie bankowości e-mailowej. Sprawa jest prosta i bezpieczna, oprocentowanie jest lepsze niż w lokalnych bankach oszczędnościowych lub bankach społecznych.

Całkowicie prawdziwe. Jednak należy zauważyć: W przypadku 1892 trzeba zakupić udział spółdzielczy o wartości 300 euro. Ten udział NIE jest oprocentowany. Dopiero wtedy można korzystać z produktów oszczędnościowych 1892. Mówię z własnego doświadczenia. ;-)

Ponadto można otworzyć konto oszczędnościowe na rzecz dziecka. Daje to wyższe oprocentowanie. Na przykład RaboDirect również oferuje coś takiego.

edycja:
Jeśli chodzi o spółdzielnię z możliwością oszczędzania oraz ustaloną stałą kwotą miesięcznie, warto zajrzeć tutaj: Kalkulator rentowności oszczędzania na cel: Inwestycje i oszczędzanie z premią
Jeśli chodzi o bezpieczeństwo w przypadku spółdzielni, można przeczytać oddzielnie. Nie ma gwarancji na odszkodowanie w przypadku upadku spółdzielni. Lepsze jest zabezpieczenie depozytów bankowych (do 100k).

Napisany przez sw23456
Cześć Ravemaster84, dlaczego nie otrzymujesz odsetek od udziału w spółdzielni? Jest wypłata w wysokości 4%. Do tej pory była ona każdego roku. Oczywiście nie jest gwarantowane, że tak będzie zawsze. Może się zdarzyć, że nie zostanie wypłacona.

Dywidenda w wysokości 4% dotychczas została przyznana tylko na udziały dobrowolne. Dla roku 2011 otrzymano jeszcze dodatkowe 2% na udziały obowiązkowe, ponieważ w 1892 roku firma obchodziła swoje 120-lecie.

Oczywiście 4% to całkiem nieźle, dlatego warto zastanowić się nad zakupem dodatkowych udziałów. Oczywiście wiąże się to również z ryzykiem utraty pieniędzy w przypadku zagrożenia niewypłacalnością. Nie przewiduje się obowiązku dokonywania dodatkowych wpłat (jak to ma miejsce w przypadku banków VR).

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata