Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Finansowanie domu - możliwe?

Napisany przez nica1607
Cześć wszystkim,

mój partner i ja zamierzamy kupić Dom. W zasadzie mieliśmy zamiar oszczędzać więcej własnych środków, ale mamy okazję. Oto ogólne dane:
Cena nieruchomości 110 000 EUR
Koszty dodatkowe 12 000 EUR
Koszty remontu: 10 000 EUR
Razem około 132 000 EUR

Oszczędziliśmy dotychczas tylko 10 000 EUR, które nie chcemy uwzględniać w finansowaniu.
Nasze miesięczne dochody netto wynoszą 2850 EUR dla 3 osób - nie mamy kredytów i mamy dość porządnego wyposażenia, więc nie musielibyśmy inwestować dużo w meble, itp.

Jednakże mojemu partnerowi przysługuje stała renta inwalidzka - czy ten dochód będzie akceptowany?

Czy możemy umówić spotkanie doradcze tutaj, czy to jest bezsensowne?

Dziękuję bardzo

Napisany przez 2Bolitho
Próba czyni mistrza. Porozmawiajcie ze swoim bankiem lub spróbujcie zdobyć inne oferty. Więcej niż jedno nie oznacza odmowy.

Czy teraz mieszkacie wynajmując? Uwzględnijcie, proszę, że poza kredytem będą na was spadać inne obciążenia. Na przykład oszczędności na naprawy i remonty. W przeciwnym razie Dom właśnie został spłacony a dach trzeba zrobić na nowo, wtedy konieczny jest kolejny kredyt. A może będzie trzeba coś zrobić znacznie wcześniej. A potem?

Napisany przez Schlumpf
Finansowanie bez wkładu własnego jest ogólnie trudniejsze, ale oczywiście możliwe do zrealizowania. Z jakiego regionu pochodzi Pani/Pan? Jeśli może Pani/Pan dostarczyć odpowiednie dowody dotyczące emerytury Pana małżonka, bank również uwzględni to jako dochód.

Napisany przez mia88
Cześć nica,

Jeśli byłem tobą, po prostu najpierw szukałbym w internecie tanich ofert kredytowych. Można skorzystać ze strony internetowej, na której podajesz, na co chcesz przeznaczyć pieniądze, jak długo ma trwać kredyt, ile itp., a następnie otrzymujesz oferty. Na przykład można to zrobić na stronie guenstigekredite.net. Następnie wybierz najatrakcyjniejsze oferty i po prostu zadzwoń do banków i porozmawiaj z nimi. Powinno się udać.

Mam nadzieję, że mogłam pomóc.
Pozdrowienia, Mia

Napisany przez 6Bankkaufmann
Posiadacie 10 000,00 EUR kapitału własnego, a koszty dodatkowe wynoszą 12 000,00 EUR? Na pewno nadal macie 2 000,00 EUR kapitału własnego. Finansowanie tylko ceny zakupu i remontu jest tańsze niż finansowanie ceny zakupu, remontu i dodatkowych kosztów. W długoterminowej perspektywie jest to korzystne. Oczywiście możliwe jest również pełne sfinansowanie wszystkich kosztów, ale nie zawsze jest to sensowne.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata