Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Interhyp, Dr. Klein i Schufa

Napisany przez Christoph1983
Cześć,

w przypadku zapytań do wymienionych pośredników moje informacje/dane są porównywane z danymi Schufa i są pobierane do oceny mojej zdolności kredytowej. Jak na razie wszystko w porządku. Zapytanie to nosi nazwę Zapytanie kredytowe i według różnych opinii w internecie może mieć skutek uboczny polegający na zapisaniu tego zapytania i wpłynięciu na mój wynik punktowy. Czy ktoś miał konkretny komentarz lub doświadczenie na ten temat?

Dzięki.

Napisany przez Schlumpf
Cześć, Christophie,

każde zapytanie zostanie zapisane w Twojej Schufie jako zapytanie warunkowe. Jednakże ma to niewielką wartość i nie wpływa zbyt silnie na wartość.

Ale Zapytanie o warunki to co innego niż Zapytanie kredytowe, prawda?

Napisany przez NaTwoim13
Tak, to jest różnica, ale zapytanie o kondycję może również mieć pewne konsekwencje!

Napisany przez 2Escorpio

Tak, to rzeczywiście różnica, ale zapytanie o warunki również ma pewien wpływ!

Tylko przez 4 tygodnie. Następnie nie jest już widoczne (oprócz w przypadku własnej informacji / 1 rok) i nie jest już brane pod uwagę nigdzie indziej.

Dzięki za informacje. Bardzo miło. Dziękuję.

Napisany przez PIYASA
Chciałbym powiązać tu również jedno pytanie.

Byłem również latem u doradcy z Interhyp. Była to ogólna wizyta dotycząca warunków.

Nie podpisałem jeszcze żadnych dokumentów ani nic podobnego.. Chodziło o to, co zamierzam zrobić oraz o to, co mogę sobie pozwolić na podstawie moich dochodów.

Następnie, z tego co zrozumiałem, sprawdził w swoim wewnętrznym programie.

Czy powinien mnie poinformować, czy zamierza złożyć zapytanie do Schufa?

Ponieważ mam na przykład umówioną wizytę w moim banku. Dostałem nawet dokumenty do złożenia wniosku kredytowego, które zawierają nawet formularz dotyczący informacji Schufa.

Bardzo mnie interesuje, czy doradca z Interhyp po prostu obliczył kwotę kredytu, jaką mógłby mi udzielić, na podstawie dochodów itp., czy też złożył zapytanie do Schufa? A może obie rzeczy? ;)

Napisany przez Leroy

Chciałbym również nawiązać do pytania tutaj.

Byłem także latem u doradcy z Interhyp. Był to ogólny termin dotyczący warunków.

Nie podpisałem nic, ani nic takiego. Chodziło o to, co mam zamiar zrobić i co mógłbym zrobić po moich dochodach.

Następnie, o ile się orientuję, sprawdził w swoim wewnętrznym programie.

Czy powinien mnie poinformować, czy robi zapytanie do Schufy?

Mam na przykład termin w moim banku domowym. Dostałem dokumenty dotyczące wniosku kredytowego itp., które zawierają nawet formularz dotyczący informacji o Schufie.

Bardzo mnie interesuje, czy doradca Interhyp obliczył kwotę kredytu, którą mógłby mi udzielić tylko na podstawie dochodów itp., czy zrobił zapytanie do Schufy? A może oba? ; )

Zazwyczaj możliwa kwota kredytu/finansowania jest obliczana na podstawie Twoich dochodów, majątku i zobowiązań.

Zapytanie do Schufy jest podejmowane dopiero wtedy, gdy podpiszesz klauzulę dotyczącą Schufy. Wszystko inne jest niedopuszczalne. Niestety w praktyce zdarza się, że banki sprawdzają Schufę, pomimo braku podpisu klienta.

Napisany przez PIYASA
Cześć Leroy!

Dziękuję za szybką odpowiedź na moje pytanie. To skandal, że mimo chęci umówienia się na zwykłą konsultację, firma przeprowadza zapytanie do Schufy..!

Przy okazji, życzę Ci szczęśliwego nowego roku

Napisany przez Klinky
Nie tylko w tej dziedzinie - nawet w branży zakładów sportowych itp. dane są często porównywane z Schufa. Dlatego raz w roku informacje z Schufy

Napisany przez PIYASA
Formularz wniosku o wyciąg z Schufy jest już w drodze @Klinky

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata