Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy składka zdrowotna w PKV jest zbyt wysoka?

Napisany przez Kairos
Kochani eksperci,
mam pytanie dotyczące mojej prywatnej ubezpieczenia zdrowotnego: jestem ubezpieczony prywatnie w Debeka. Ponieważ moja matka jest urzędniczką, byłem ubezpieczony w Debeka przez całe moje życie. Podczas studiów i początku kariery zawodowej zawiesiłem członkostwo, aby zostać ponownie przyjętym bez dodatkowego badania zdrowia i z korzystną taryfą.
Taryfa: Pakiet bez obaw (myślę, że nazywa się PN) z szefowym lekarzem, protezami zębowymi i wszystkim, czego dusza zapragnie. Szkodnik: do 400 € świadczenia 10%, wszystko ponad to 0%.
Jestem pracownikiem sektora publicznego, nie korzystam z becikowego, mam 30 lat i nie mam jeszcze dzieci objętych ubezpieczeniem.
Moje pytanie brzmi, czy składka w wysokości 500 €/miesiąc nie jest zbyt wysoka ze względu na wiek wejścia na polisę od 0 roku życia. Przeczytałem tu już o znacznie tańszych taryfach dla nowych klientów i to mnie zdziwiło.
Z góry dziękuję i pozdrawiam serdecznie
Kairos

Napisany przez Matthew Pryor
Cześć,
prawdopodobnie kiedyś zawarłeś małe zabezpieczenie. W takim przypadku nie jest konserwowany wiek wejścia, ale tylko stan zdrowia. To oznacza, że nie są tworzone rezerwy starzenia. Masz tylko korzyść z tego, że wchodząc do prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego, nie musisz ponownie przechodzić badania lekarskiego.

Plan taryfowy: Pakiet pełnej opieki (myślę, że nazywa się PN) z lekarzem prowadzącym, stomatologiem i innymi usługami. Kwota własna: do 400 € świadczenie 10%, powyżej tej kwoty 0%.

Jaki konkretny plan taryfowy został ci zaproponowany? Jesteś pewien, że chodzi o PN? Debeka podczas wprowadzania uniseksu całkowicie przeorganizowała swój program taryfowy. Nowe taryfy są znacznie bardziej korzystne i oczywiście droższe.
Pamiętaj jednak, że wpłaty do rezerwy starzenia się w przypadku drogiego planu są z reguły wyższe niż w przypadku tańszego. Ostatecznie to się dla Ciebie opłaci w późniejszym wieku!

Słyszałem już o znacznie tańszych taryfach dla nowych ubezpieczonych i był to dla mnie powód do zdziwienia.

Podalem ci już jedną możliwą przyczynę. Kolejną jest katalog świadczeń. Nigdy nie jest on taki sam.

Napisany przez Kairos
Cześć Matthew Pryor,
dziękuję za odpowiedź! To jest już bardzo pouczające, ponieważ nie zdawałem sobie sprawy, że wiek wejścia wygasa. Pokazuje mi to, że trzeba uważać na ubezpieczenia i rzeczy rzadko są takie, jak się ich oczekuje. Rozumiałem tę kwestię inaczej wtedy.
Sprawdziłem jeszcze raz: wcześniej PNA, którego zgodnie z polisą ubezpieczeniową był wstrzymany podczas czasu nauki. Teraz mam PN + PNM67/220 oraz PNE + TG43/90 + odpowiednio GBZ. Przy wieku wejścia 29 lat + pełnym świadczeniem + rezerwą na starość i zasiłkiem dziennym w wysokości 90 €, taryfa jest prawdopodobnie odpowiednia. Tak?
Pozdrowienia

Cześć Kairos,

Prawda?

Fałsz. Chyba że wyjaśnisz mi, co według Ciebie oznacza pełną wydajność. Jeśli przez to rozumiesz taryfę wysoko wydajnościową, to jesteś nie w dobrym miejscu.
Problem ten został rozwiązany przez Debekę (i innych też) dopiero w związku z przejściem z taryfy dla par na uniseks.
Niechętnie zniechęcam cię do tej taryfy. Jednak moim zdaniem istnieją dość istotne luki w warunkach.

PNM67/220

Może mieć sens. Szczególnie dopóki pracodawca uczestniczy w składkach. Przy całkowitej składce 500€ jest jeszcze pewne pole do góry. Jednocześnie dodatek ten mocniej Cię wiąże z Debeką i nie wpadniesz na pomysł zmiany firmy.

TG43/90

Czy ta luka jest dostosowana do potrzeb? Czy została obliczona i jeśli tak, to jak? Czy dla Ciebie jest to zrozumiałe?
W przeciwnym razie chciałbyś oczywiście usłyszeć, że wszystko zrobiłeś dobrze. To zrozumiałe. Jednak pamiętaj, że w najlepszym przypadku na resztę swojego życia jesteś związany z jedną firmą. Powinieneś więc zapoznać się również z ewentualnymi alternatywami w obrębie firmy, jeśli (z jakiegokolwiek powodu) będziesz musiał lub chciał opuścić tę taryfę.
Ogólnie uważam Debekę za rozsądną i solidną decyzję. Nie potrafię jednak ocenić, czy jest to właściwy wybór.

Pozdrowienia, Matthew

Napisany przez Kairos
Cześć Matthew,
nie, wcale nie chcę uzyskać jedynie uprzejmej odpowiedzi. Wręcz przeciwnie, doceniam Twoje szczere opinie i wskazówki. Nie chcę przecież związać się z gorszą taryfą na całe życie. W tej chwili mam wrażenie, że dałem się skusić doradcy tym całym bełkotem o usuwaniu ryzyka.
Co do taryfy grupy terminowej: Dzienny zasiłek został obliczony na podstawie mojego obecnego dochodu netto.
O co dokładnie chodzi z taryfą o wysokiej wydajności? Jeśli dobrze zrozumiałem, w taryfie prywatnego lekarza są w pełni pokryte usługi takie jak leczenie szpitalne, pokój jednoosobowy, protezy zębowe, alternatywne metody leczenia, środki wspomagające itp., jednakże polegałem na stwierdzeniach doradcy. Jeśli dokładnie przeanalizuję warunki ubezpieczenia, to zaczynam mieć wątpliwości. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jak to wygląda w taryfie prywatnego lekarza?
Czy byłoby w ogóle sensowne rozważenie zmiany taryfy? Być może byłoby to jeszcze droższe, prawda? Czy może warto byłoby poszukać innych dostawców ubezpieczeń?
Dziękuję i pozdrawiam

Napisany przez Latinl
Cześć

mogę polecić Ci Centralną z bardzo dużym zwrotem składki, tam pracodawca płaci za Ciebie.

Cześć Kairos,

Nie chcę przecież związać się na zawsze z złym pakietem.

Stooooop!!! Nie masz złego pakietu! Z punktu widzenia polityki taryfowej i stabilności składek, wybierając Debekę, jesteś na dobrej drodze. Po pierwsze, Debeka tradycyjnie generuje wysokie zyski dla swoich ubezpieczonych, a po drugie, w Koblencji pracuje się za mniej pieniędzy niż w innych miejscach, co oznacza, że twój poziom kosztów jest bardzo niski. Obie te czynniki razem będą Ci sprzyjać w późniejszym wieku. Debeka nie jest jednak idealna, ja osobiście uważam ją nadal za jedną z bardziej solidnych firm na rynku, zarówno długoterminowo, jak i zrównoważenie.
ALE: Napisałeś w swoim pierwszym wpisie:

Pakiet: Pakiet pełnego zabezpieczenia (chyba nazywa się PN) z uwzględnieniem opieki lekarskiej, protez dentystycznych i wszystkich duperele.

I tutaj trochę się mylisz. Pełne zabezpieczenie w prywatnej opiece zdrowotnej wygląda inaczej, ale też kosztuje odpowiednio. Albo płacisz dziś, jeśli taryfa jest rozsądnie skalkulowana, albo później poprzez dostosowanie składek. Masz taryfę, która jest dość nieprecyzyjna i moim zdaniem niewystarczająca jeśli chodzi o środki pomocnicze i terapię psychologiczną. W najgorszym przypadku będziesz musiał polegać na łaskawości, na którą nie masz prawnego roszczenia.

W tej chwili sądzę, że dałem się mocno nabrać tej całej gadaninie o zawieszonym ubezpieczeniu.

Nie, nie dałeś się. Powinieneś jeszcze raz spokojnie przeczytać warunki ubezpieczenia dla świadczeń przyszłych.
Proszę się tam dokładnie zorientować, to tylko mogę ci zalecić!

Czy byłoby sensowne zmienić taryfę?

Jeśli w ogóle jest to możliwe, zdecydowanie powinieneś rozważyć tę opcję! Rezerwy starzenia, które do tej pory zgromadziłeś, pozostaną przy tobie w przypadku zmiany w obrębie Debeki.

Czy byłoby to prawdopodobnie jeszcze droższe?

Nie zapomnij: masz stosunkowo wysokie zasiłki dziennie (czy to jest dostosowane do potrzeb, wciąż mam wątpliwości! Może ujawnisz różnicę między swoim dochodem brutto a netto, wtedy będzie można wydać bardziej przydatną opinię) oraz taryfę ulgi w składkach, które nie są tanie...

Czy powinienem poszukać innego dostawcy?

Nie, absolutnie nie! Strata rezerw starzenia, nowa ocena stanu zdrowia, nowe okresy oczekiwania, nowe zasady dotyczące stomatologii, i wiele innych!!
Ktoś, kto ci to sugeruje, nie ma pojęcia o prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych! Jeśli doradca będzie ci to radził, wyprowadź go, a ty pozostań wierny Debeka i dowiedz się więcej o możliwościach tam!

Napisany przez Latinl
@tequilla alias Matthew Pyri

Oznacza to, że nie są tworzone rezerwy na starość. Masz jedynie korzyść z tego, że przy przejściu do PKV nie trzeba ponownie przejść przez badanie zdrowotne.

W tym się zaprzeczasz. Co teraz? Czy rezerwy na starość są tworzone czy nie?

Chciałbym wysłuchać alternatywy. DEBEKA jest jedyną firmą ubezpieczeniową PKV, która wbrew trendowi utrzymuje wysoką stopę procentową. Czy to będzie nadal słyszane w przyszłości, pozostaje do zobaczenia.

Napisany przez 2Escorpio

@tequilla alias Matthew Pyri

Ty sprzeciwiasz się. Co teraz. Czy AR zostało utworzone, czy nie?

Chciałbym wysłuchać alternatywy. Debeka jest jedyną firmą ubezpieczeniową PKV, która utrzymuje wysoki stopień odsetek od rachunków wbrew tendencjom. Czas pokaże, czy ta strategia przyniesie efekty.

Nie rozumiem, gdzie tkwi sprzeczność? Mówi o prawie do przyspieszenia (czy jak to dokładnie się nazywa), co oznacza, że można w końcu przejść z dodatkowego ubezpieczenia do pełnego ubezpieczenia PKV bez ponownego pytania o stan zdrowia. W tym czasie jednak nie jest gromadzona rezerwa na starość, co ma miejsce dopiero po przejściu na pełne ubezpieczenie.

Moja dziewczyna jest ubezpieczona w Debeka od wielu lat i jest naprawdę bardzo zadowolona. Składki w ostatnich latach prawie nie wzrastały (może o 15 euro przez ponad 10 lat) i jak dotąd płacą bez problemu, przynajmniej w jej przypadku.

Pozdrawiam, esco

Cześć Kairos,
proszę, nie daj się zbić z tropu przez te zamieszane okrzyki.
Przed Twoim nabyciem prawa do świadczeń, zbudowano dla Ciebie rezerwy na starość, które możesz zabrać ze sobą w przypadku zmiany w obrębie Debeki. Podczas Twojego okresu nabywania prawa do świadczeń, jeśli był on krótki, dodatkowe rezerwy na starość nie zostały zbudowane.
Przecież nic innego nie napisałem. Mam nadzieję, że rozumiesz i potrafisz zrozumieć to, w przeciwieństwie do innych tutaj.

Debeka to jedyna firma PKV, która wbrew trendowi zachowuje wysoki stopień oprocentowania.

Bzdura. Debeka obniża stopę oprocentowania i jako jedna z pierwszych firm to ogłosiła.

Napisany przez Latinl
Cześć,

tu kilka rekomendacji. Zalecam przesłuchanie alternatywnych ofert, nawet jeśli sam pracujesz dla Debeki.

Moja rekomendacja to wysłuchanie alternatywnych ofert. Nikt nie jest zmuszony do zawierania umowy tam. Na rynku istnieją również inne dobre firmy oferujące prywatne ubezpieczenia zdrowotne. Najlepiej skontaktować się z pośrednikiem.

Co do oprocentowania i struktury kosztów. Retrospektywnie Debeka mogła być dobrze i tanio skonstruowana. Jednak nie mówi to nic o stabilności składek i kulturze korporacyjnej w przyszłości.

Zamiast Debeki, można wpisać Axa, Allianz lub inną firmę w zdaniu. Zawsze z tym samym wynikiem.

Żaden z nas nie ma kryształowej kuli

Zgodnie z Państwa rekomendacjami Kairos likwiduje Państwa rezerwy na starość, musi przejść nowe badania zdrowotne, podlega nowym okresom oczekiwania, nowej skali refundacji stomatologicznej, traci prawo do tarifu standardowego oraz wszelkie już utworzone rezerwy na ten cel, otrzymuje nową tabelę umieralności, a w niektórych przypadkach niższą stopę dyskontową.
Ta rekomendacja nie może być przewyższona pod względem głupoty.

Napisany przez Latinl

Według Państwa zaleceń, Kairos odrzuca swoje rezerwy starości, musi przejść nowe badania lekarskie, ma nowe okresy oczekiwania, nową taryfę stomatologiczną, traci prawo do standardowej taryfy oraz już utworzone rezerwy, otrzymuje nową tabelę umieralności, być może niższą stopę oprocentowania rachunków.
To zalecenie jest nie do przeskoczenia ze względu na głupotę.

Jedyną irytującą rzeczą mogą być badania lekarskie z dopłatami ryzyka i taryfa stomatologiczna.

Przecież właśnie przejrzeliśmy te rezerwy starości. Przy nabywaniu uprawnień można je zaniedbać

Czy jest w tym coś nie tak, aby zasięgnąć tutaj alternatywy? Nawet jeśli tylko dla potwierdzenia.

NIEmamy tutaj niczego wyjasnionego. Nie rozumiesz. TO = wykupienie na własność = natychmiastowe utworzenie AR. Kwota nieznana.
WTEDY (być może w wieku 19, 21 lub 22 lat, nie wiemy): rozpoczęcie studiów i ukończenie prawa do świadczeń. OD TEGO MOMENTU AR nie są już tworzone. (Presumowane) 20 lat wcześniej były.
I lakoniczne stwierdzenie brzmi: AR można zignorować... Niewiarygodne, zwłaszcza biorąc pod uwagę możliwość późniejszej zmiany na standardową taryfę ze zgromadzonymi AR. Lub wykorzystanie AR przy zawieraniu dodatkowych ubezpieczeń w przypadku obowiązku ubezpieczenia w GKV.
Zupełnie ignorujemy ustawowy dopłatę. Przecież to tylko pieniądze od Kairosa, prawda?
Wszystko to straci dobra Pani, jeśli będzie postępować zgodnie z jej radami.
Oraz termin oczekiwania (który, nawiasem mówiąc, dotyczy nie tylko schodów dentystycznych, Boże, spuść deszcz mózgów...) jest również nieważny. W końcu i tak nic się nie dzieje w tym czasie, prawda?
Jeśli faktycznie jest Pani pośrednikiem, czego nie mam nadziei, to Pani sposób działania i znajomość tematu stawiają Panią jedną nogą w więzieniu.
Czy nie napisała Pani kiedyś, że chętnie pracowałaby dla struktury sklepu detalicznego? Przy takich Twoich umiejętnościach zabraliby Cię z otwartymi ramionami.
Nie potrzebują specjalistów, a jedynie przeciętnych sprzedawców.
A klient, w tym przypadku Kairos, jest ofiarą.
Cytuję na wszelki wypadek pierwszy post naszego strukturalisty, zanim zostanie usunięty.
Mogę polecić Central z bardzo wysokim zwrotem składek, wtedy wykorzystasz pracodawcę.
I pozostawię to tak dla potomnych.

Napisany przez Latinl
Cześć

W przeciwieństwie do Ciebie, nigdy nie powiedziałem, że jestem pośrednikiem lub czymś podobnym.

Oto niezależne wskazówki z perspektywy klienta. Być może w przypadku Pani prywatna opieka zdrowotna wcale nie będzie sensowna? (na przykład planowanie życia - 3 dzieci, a potem praca na pół etatu?)

Więc warto skonsultować się z pośrednikiem i uzyskać mądrą radę.

Nigdy nie zalecałem całkowitej zmiany.

W przeciwieństwie do Ciebie nigdy nie powiedziałem, że jestem pośrednikiem lub czymś podobnym.

Jesteś tylko strukiem. Czyli nawet nie pośrednikiem, ale zwykłym sprzedawcą.
Z powodu już wspomnianych powodów gorąco zalecam Kairosowi ponownie rozważenie alternatyw w Debeka i nie daj się nabrać na tę tanią gadaninę sprzedawcy.

Być może dla pani PKV nie jest w ogóle sensowne? (np. planowanie życia - 3 dzieci, a potem praca w niepełnym wymiarze godzin?)

Jaka byłaby alternatywa dla NIEUZASADNIONEJ OSOBY ZATRUDNIONEJ W SEKTORZE PUBLICZNYM??? Z uzasadnieniem.
Zauważam, że nie masz pojęcia ani o samej PKV, ani o szczególnościach prawa dla urzędników publicznych sektora publicznego.
Do widzenia, struko.

Cześć

mogę polecić Central z bardzo wysokim zwrotem składek, dzięki czemu pracodawca dokłada się.

Nigdy nie zalecałem całkowitej zmiany.

Ale to zrobiłeś. Nawet jeśli już stałeś się fachowcem w innej dziedzinie, przypominam raz jeszcze:

Napisany przez Latinl

Tak, masz rację. Choć musisz wiedzieć, że już wcześniej skompromitowałeś się fachowo, przypominam:

To było tylko zalecenie społeczne. Nie polecam zmiany.

Jeśli Kairos powie mi teraz, że chce mieć 3 dzieci i zawsze będzie lekko ponad BMG, to i tak odradzałbym mu/zakładam prywatne ubezpieczenie zdrowotne.
To jednak nie wynika z tego, co zostało tu podane.

Po prostu skontaktuj się z agentem i daj się przekonać.

Skoro Kairos jest ubezpieczony w Debeka, a nie w twoim Strukkiverein, to zdecydowanie jest rekomendacja zmiany. Z wszystkimi finansowymi niekorzyściami dla TO.

Jeśli Kairos teraz mówi mi, że chce mieć 3 dzieci i zawsze jest trochę powyżej BMG, wtedy i tak zaleciłbym odpuścić PKV.

To, co zalecasz, jest całkowicie nieistotne. TO jest w PKV. To ma swoje powody. I zmiana nie jest tak po prostu możliwa, tylko dlatego, że pojawiają się dzieci. Niech się stanie!!!

BMG = Federalne Ministerstwo Zdrowia. Albo Bawarskie Towarzystwo Mykologiczne. Albo Borussia Mönchengladbach. Co to ma wspólnego z tematem?

Jeśli w ogóle, to BBG = Granica Ustalania Składki. Ale nie ma to absolutnie nic wspólnego z możliwością wyboru między systemami GKV/PKV. Tutaj decydująca jest JAEG lub też granica obowiązkowego ubezpieczenia.

Czy w ogóle brałeś udział w wielu szkoleniach sprzedażowych????

Napisany przez Latinl

Ponieważ Kairos jest ubezpieczony w Debeka, a nie w twoim związku strukturalnym, to zdecydowanie rekomendacja zmiany. Z wszystkimi niekorzystnymi finansowymi skutkami dla TO.

To, czego radzisz lub czego, jest kompletnie nieistotne. TO jest w PKV. Ma to swoje powody. I zmiana nie jest taka łatwa, tylko dlatego, że pojawiają się dzieci. O rany!!
BMG = Federalne Ministerstwo Zdrowia. Albo Bawarskie Towarzystwo Mykologiczne. Albo nawet Borussia Mönchengladbach. Co to ma wspólnego z tematem?
Jeśli już to BBG = Beitragsbemessungsgrenze. Ale nie ma to nic wspólnego z wyborem pomiędzy systemami GKV/PKV. Tutaj kluczowa jest JAEG albo również granica obowiązkowego ubezpieczenia.
To określa, kiedy pracownik nie musi być ubezpieczony obowiązkowo i może dokonać zmiany systemu.
Wydaje się, że nie uczestniczyłeś w zbyt wielu szkoleniach sprzedażowych????

Człowieku, tequilla, wracasz znowu do swojego starego wzorca jeśli jest w PKV i ma 3 dzieci oraz przekracza JAEG, z pewnością doceni twoje dobrze uzasadnione porady tutaj.

Nie powinno się tkwić tylko na powierzchni, ale raczej udać się do porządnego maklera i przeanalizować całą sytuację

Ok, jeszcze raz lekcja korepetycji dla pracownika DVAG. Potem i tak zniknę stąd, zanim dostosuję się do twojego poziomu intelektualnego i zdegraduję:
1. TO jest w prywatnym ubezpieczeniu zdrowotnym;
2. TO pisze: pracownik, nie uprawniony do świadczeń bezzwrotnych, w sektorze publicznym;
3. Co z tego wynika: TO zarabia powyżej wartości JAEG; No cóż, przynajmniej ja tak wnioskuję z tej informacji. Ty jako naciskający sprzedawca bez wiedzy oczywiście nie rozumiesz.
4. Czy to istotne, czy teraz pojawią się dzieci czy nie. Jeśli TO nadal zarabia powyżej JAEG, pozostaje w PKV. Bez znaczenia, czy z dziećmi czy bez. Nawet twoje graniczne narzekanie niczego nie zmieni, są jasne wytyczne. W Niemczech nazywamy to Kodeksem Zabezpieczenia Społecznego. Może byś to powinien przeczytać.
5. Jako pracownik DVAG lub Central vis bardzo jesteś odpowiedzialny za swoją radę.
6. Wracam. Być może poczuję się zmotywowany, gdy TO się ponownie skontaktuje. Bezpłatna lekcja korepetycji dla naciskającego sprzedawcy DVAG nie jest dla mnie.

Napisany przez Latinl
1. Wiemy to z pewnością

2. Wiemy to z pewnością

3. Wiemy to z pewnością

4. Przecież mówię to od samego początku. Ryzyko finansowe w prywatnych ubezpieczeniach zdrowotnych. Być może inne firmy są lepiej przygotowane

5. Ponieważ nie jestem pracownikiem, ale osobą prywatną, nie ponoszę żadnej odpowiedzialności. Zwłaszcza że tutaj nie sprzedaję niczego, w przeciwieństwie do innych użytkowników, którzy zaproponowali mi udział w prowizji.

6. Ponieważ Tequilka zajmuje się tylko jednym kolorem, zawsze będzie robił reklamę tylko dla jednego koloru.

Napisany przez Mike Spezi
Stary Szwedzie Latinl!

Dlaczego obiecałeś poprawę na rok 2013 i miałeś uczęszczać na kurs korepetycyjny!

To, co znowu piszesz tutaj, ledwo przewyższa brakującą wiedzę fachową!

Jeśli głupota przyspieszałaby, musiałbyś ostrzej hamować podczas jazdy w górę! Innymi słowy, ponownie udowodniłeś, że dla ludzkiej głupoty nie ma granic.

Inne społeczeństwa lepiej przygotowane??? Które to są??? Może znowu nie masz pod ręką danych dotyczących PKV? A może twoja wieczna dysleksja nie pozwala ci ich dobrze odczytać?

Centrala lepiej przygotowana! To musi być żart miesiąca! Ale dlaczego nadal wykonujesz dla nich reklamę? Czy nie zostało naruszone twoje pełnomocnictwo sprzedaży produktów Central PKV domokrążcom DVAG takim jak ty??? Nawet tam zauważono, że ten Dom wariatów nie może być dalej prowadzony w ten sposób!

Jeśli pytająca jest zatrudniona i przekracza JAG, to nawet z jednym dzieckiem twój składka jest poniżej obowiązkowej składki ubezpieczenia zdrowotnego! A gdy uwzględni się składniki składki, takie jak wynagrodzenie za czas choroby i dodatkowa składka na złagodzenie obciążeń w przyszłości, składka ta jest jeszcze bardziej obniżona, tak że prawie zmieściliby się tam dwa dzieci! Ponadto dodatkowe usługi na podstawie członkostwa w GKV musiałyby być dodatkowo opłacane! Więc płaciłbyś jeszcze więcej.

Znasz górną granicę składki do GKV; LATINL!? Najwyraźniej nie.

Prawdopodobnie tutaj została użyta nowa uniseksowa taryfa do obliczeń, którą zresztą wszystkie PKV muszą wprowadzić, co oznacza, że wszyscy dostawcy muszą płacić nieco wyższe składki. Prawidłowo zauważono również, że już dobry pakiet ubezpieczenia w nowym świecie taryf jest teraz jeszcze lepszy, a dotychczasowy zamknięty katalog środków opatrunkowych i rehabilitacyjnych został zoptymalizowany i dlatego, jak wcześniej słusznie zauważono, dotychczasowo dobrowolne świadczenia uzyskały zabezpieczenie umowne.

Ale oczywiście dla przyjaciela LATINL jest to zbyt skomplikowane, aby mógł choć trochę zrozumieć!

Mimo wszystko nie jestem zwolennikiem hojnych dodatkowych opłat dla przyszłego złagodzenia składek w wieku podeszłym. Nawet jeśli odczuwam połowiczne uczestnictwo pracodawcy jako ulgę. Ten zysk może się bardzo szybko zmienić, jeśli składka PKV przekroczy w przyszłości maksymalną stawkę GKV. Niestety, nikt nie może tego dzisiaj z absolutną pewnością przewidzieć! Ponadto często zapomina się, z braku wiedzy lub celowo, że ta dodatkowa składka musi być nadal płatna w późniejszym wieku. Zawsze skłaniam się w kierunku ubezpieczenia emerytalnego jako przyszłego złagodzenia składek. Mimo że nie mam udziału pracodawcy, mam kwotę do dyspozycji w sposób elastyczny. Albo muszę korzystać z wypłaty emerytury dla złagodzenia składek PKV na później, albo mam ją do dowolnego użytku, ponieważ już nie jestem w PKV, albo została ona zlikwidowana, lub jakie kolwiek inne bzdury wprowadzone przez politykę. Dodatkowe składki do składek PKV dla późniejszego złagodzenia byłyby w ten sposób na zawsze stracone.

Nie do końca rozumiem, dlaczego pytająca zawiesiła PKV podczas studiów? Czy nie mieli Państwo wtedy uprawnień do zasiłków rodzinnych? Z mojego punktu widzenia to jasne złe doradztwo lub błędne decyzje ubezpieczonego. Stawka studencka, mająca zgodność z zasiłkiem, wtedy byłaby prawie taka sama jak składka GKV! Przy rozpoczęciu pracy i obowiązkowym ubezpieczeniu w GKV, można byłoby także zawrzeć odpowiedni dodatkowy pakiet (WK100) do zawieszenia, a w ten sposób zostałyby już utworzone rezerwy na starość przynajmniej w tym zakresie.

PS. Do Metthew Pryor
Skąd Latinl wiedział, że pracujesz dla Debeki? Co więcej, jeśli Latinl otrzymałby tutaj oferty ubezpieczeń PKV za pośrednictwem PN, nie pozostaje żadna prowizja do podziału! Ponieważ wszystko poniżej 3 miesięcznych składek leży poniżej godności LATINL i M.P. musiałby jeszcze coś dodać!

Więc wyraźnie widać, kto tu jest gadułą!

z poważaniem
Mike

@Mike Spezi:
Niezwykle urocze jest to, gdy się zastanowimy, że nasz młody i dynamiczny przyjaciel z oddziału sprzedaży kilka tygodni temu sam chciał opuścić Centralę:

Cześć,
chcę zmienić pracę jeszcze w tym roku. Mężczyzna powyżej progu wynagrodzenia, zdrowy, powyżej 30 lat. Chcę wybrać pakiet BestMed DKV. Proszę o kontakt tylko tych, którzy podzielą ze mną swoją prowizję! Dziękuję.

A teraz poleca Centralę...

Skąd właściwie Latinl wie, że pracujesz dla Debeka?

Co ciekawe: Nawet ja sam nie mam tej wiedzy...

Napisany przez Latinl
Cześć Mike,

jeśli tak samo arogancko rozmawiasz ze swoimi klientami, to dobranoc Debeka

T & MP mnie zawiedli. Oczywiście nigdy by tego nie przyznali

Oczywiście są lepsze firmy niż Debeka. Na przykład mogę polecić R+V i plan AGIL Premium. Też niezłe.

Nie zamierzam czytać tych romansów i prostackich obelg, Pozdrowienia dla narcystów

Tequila już to zdradziła: Zostali odrzuceni ze względu na poważne zaburzenia psychologiczne (schizofrenia w połączeniu z ostrą inkoherecją oraz maniakalno-depresyjnymi napadami) w połączeniu z różnymi zajęciami komorniczymi i migoczącym na czerwono komorniczym wpisem w Schufa.
Dlaczego ciągle na tym jeździsz?
Co biedny pośrednik może zrobić z twoimi defektami umysłowymi?

Napisany przez Mike Spezi

Cześć Mike,

jeśli będziesz rozmawiał z klientami tak samo arogancko, to dobranoc Debeka

T & MP mnie zirytowali. Oczywiście nigdy tego nie przyznają

Oczywiście są lepsze towarzystwa niż Debeka. Na przykład mogę polecić R+V z pakietem Premium AGIL. Również niezłe.

Te twoje romanse i prymitywne obelgi nawet nie zajmują mojego czasu. Pozdrowienia dla narcystów

To naprawdę śmieszne!!

Nigdy nie powinieneś mylić przyczyny z efektem!

To ty byłbyś temu winny, gdy ostatnio wchodziłeś na to forum i ożywiłeś je swoją oświeconą myślą, która nie wnosiła niczego poza nachalnymi, podziemnymi frazami i obelgami w stronę innych członków forum!
Więc nie dziw się, jeśli zbierasz tutaj stosowne echa.
Jak myślisz o tym, jest dla mnie naprawdę nieistotne i zupełnie mi to obojętne!

Nigdzie też nie napisałem, że Debeka jest najlepszym ubezpieczeniem zdrowotnym!!! Z pewnością jest to spowodowane twoją stałą ignorancją!
To, że należy do najlepszych, jest poza dyskusją!

Może jeszcze raz ćwicz stosowanie JAK i NIŻ! Powinno to być przekazywane już na poziomie podstawowym!

Z klientem nigdy nie podejmę takiego języka. Mogę ci to zagwarantować. Ale tych klientów należy chronić przed osobami takimi jak ty! Dlatego zawsze usłyszysz ode mnie jasne słowa.

Jeśli już wrzucisz tu kolejną frazę i powiesz, że R+V ... jest lepsza, to proszę, zainteresowanych, podaj również uzasadnienie w sposób fachowy! W przeciwnym razie pozostanie to tylko kolejną frazesem!

Napisany przez Latinl
Ponieważ nie zajmuję się ubezpieczeniami i nie mam odpowiednich programów analitycznych, nie mogę niczego rzucić do obręczy. Osobiście uważam, że RUV jest lepszy. To kwestia przeczucia. Grając w DEBEKĘ, oczywiste jest, że będziesz bronić swojego pracodawcę. To całkiem naturalne. Więc idź do pośrednika

Jeszcze raz kilka faktów, aby wyjaśnić wątpliwości i pokazać, że struktura DVAG-Strukki znów całkowicie się pomyliła.

Debeka to jedyna firma ubezpieczeniowa zdrowotna, która wbrew trendowi utrzymuje wysoki stopień odsetek od składek.

Debeka obok DKV była jedną z pierwszych firm, które ogłosiły obniżenie stopnia odsetek od składek. Stało się to już we wrześniu zeszłego roku. Źródeł można znaleźć pod dostatkiem w Internecie.

O stopie odsetkowym i strukturze kosztów. Retrospektywnie rzecz ujmując, być może Debeka była dobrze i tanio prowadzona. Nie mówi to jednak nic o stabilności składki i kulturze korporacyjnej w przyszłości. Zamiast Debeki można wpisać Axa, Allianz lub inną firmę w to zdanie. Zawsze z tą samą konkluzją.

Należy przemyśleć te aspekty. Stopień odsetkowy i dopłata do AR są więc całkowicie obojętne. Oczywiście jest to grubiańska bzdura, ale niestety poziom zrozumienia struktury jest na tym poziomie.

Dla zobrazowania, porównajmy zachwalaną Central z Alte Oldenburger. Alte Oldenburger przyznaje swoim klientom w ciągu ostatnich 5 lat nie tylko około 40% więcej wpłat na rezerwę starościową, ale dodatkowo oprocentowuje te składki przeciętnie o 1,5% więcej w ciągu 5 lat. A nadwyżka odsetkowa (łączna stopa zwrotu - stopa odsetkowa) przynosi ubezpieczonym niemal w całości korzyść (aby być dokładnym - w 90%).

W ciągu lat buduje się zatem ładna finansowa poduszka oszczędnościowa w rezerwie starościowej, którą niespecjalistyczni i zachłanni Strukkis tacy jak latinl następnie kradną klientom.

Napisany przez Latinl

Jeszcze kilka faktów, aby wyjaśnić wątpliwości i pokazać, że strukturze DVAG znowu udało się mocno spalić.

Debeka była jednym z pierwszych przedsiębiorstw obok DKV, które ogłosiły obniżenie oprocentowania technicznego. I to już we wrześniu ubiegłego roku. Źródeł jest mnóstwo w przestrzeni internetu.

Warto przemyśleć to dokładnie. Oprocentowanie techniczne i wpłata do rezerwy na starość są zatem całkowicie obojętne. To oczywiście grubiański nonsens, ale niestety norma dla struktury.
Dla jasności porównajmy chwaloną Central z Alte Oldenburger. Oldenburger w ciągu ostatnich 5 lat nie tylko uwalnia swoim klientom około 40% więcej składek na rezerwę na starość, ale także oprocentowuje te składki przez ostatnie 5 lat o dodatkowe 1,5%. I nadpłata (ogólne oprocentowanie - oprocentowanie techniczne) praktycznie w całości przekazywana jest ubezpieczonym (dokładniej mówiąc w 90%).
Z biegiem lat buduje się więc ładna finansowa poduszka w rezerwie na starość, którą nieświadome i chciwe struktury, takie jak latinl, potrafią ukradać klientom.

Ui, ktoś wygląda na zły, bo przegoniłem mu potencjalną ofiarę.

No cóż, nie każdy dzieli się swoją prowizją.

Ps: jeśli nie masz pojęcia o PKV, lepiej trzymaj się z dala....

Kairos będzie miał powód, aby narzekać na to, że został przez ciebie masowo nękany, aby rozwiązać swoje KV i dołączyć do twojej kolumny naciśnięć.
Twoje biedne dusze Strukkis nie cofną się nawet przed najbardziej żałosnymi metodami pozyskiwania klientów. Biedne świnki.

Tak, nie każdy dzieli się swoją prowizją.

Oczywiście, nie wszyscy. Przynajmniej ci, którzy nie muszą. Musisz przecież oddać znaczną część innym wyższym członkom swojej kolumny naciśnięć.

P.s. jeśli nie masz pojęcia o PKV, to lepiej to...

Przynajmniej powoli dojrzewa świadomość w twoim groszkowym mózgu. Teraz musisz się tego tylko trzymać.

Napisany przez Latinl

Kairos nie zażalił się bez powodu, że został znęcany przez Ciebie, aby rozwiązać swoje KV i dołączyć do twojej drużyny naciścicieli.
Nawet biedne dusze Strukki nie cofną się przed najbardziej żałosnymi metodami akwizycji. Biedni ludzie.

Oczywiście, chyba że nie muszą. Musisz przecież oddać większość innym szefom twojej drużyny naciścicieli.
Chociaż powoli dojrzewa ta świadomość w twoim grochu mózgowym. Teraz musisz tylko tego przestrzegać.

Na Na Na, przy tequilli chciałeś podzielić się ze mną bratersko

Napisany przez Holger1984
W rezultacie składki w wieku emerytalnym pozostają nadal umiarkowane.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata