Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: ubezpieczenie na życie w przypadku ryzyka / ubezpieczenie na życie do spłaty pozostałego zadłużenia

Napisany przez PIYASA
Cześć wszystkim,

po pierwsze chciałbym powiedzieć, że skorzystałem z wyszukiwarki, ale nie znalazłem odpowiedniego tematu.

Zamierzam nabyć nieruchomość. Aktualnie rozważana jest mieszkanie o wartości około 80 000 €.

Potrzebuję opinii na temat ryzyka i ubezpieczenia na życie. Na przykład, sprawdziłem ofertę Cosmos Direkt, który według testów finansowych jest najtańszym dostawcą. Mają tam ochronę podstawową i komfortową. Zalety i wady są wymienione. Czy wystarczy tutaj ochrona podstawowa? Czy należy wybrać ochronę komfortową? Ponieważ nie jest jeszcze pewne, czy to będzie ostatnia nieruchomość dla nas... Nigdy nie wie, co przyniesie przyszłość. Jakie kwoty są przez Was ubezpieczone? Mówi się, że główny żywiciel powinien być ubezpieczony, ale co się stanie, jeśli partner również nie będzie już? Obciążenie dla głównego żywiciela rośnie! Czy potrzebne są dwa oddzielne umowy?

Chciałbym także wspomnieć, że moja doradczyni bankowa poleca ubezpieczenie na życie, co również brzmi rozsądnie. Czy to ubezpieczenie na życie jest zawierane tylko na jedną osobę czy na oboje?

Będę wdzięczny za porady i sugestie, a wszelkich obraźliwych i narzekających proszę trzymać się z dala od tego wątku! Na to nie mam ochoty! Nie mam czasu ani ochoty zajmować się cały czas kłótnikami tutaj..!! Dziękuję

Re: ubezpieczenie na życie w przypadku ryzyka / ubezpieczenie na życie do spłaty pozostałego zadłużenia

Napisany przez Matthew Pryor
Czy to ubezpieczenie na przypadek pozostałej kwoty kredytu jest zawierane tylko dla jednej osoby czy dla obojga?

Oba warianty są możliwe. Porozmawiaj z doradcą na temat aspektów podatkowych, wtedy różnica między dwoma pojedynczymi umowami a tzw. umową na powiązane życia stanie się jasna.
Jeśli chodzi tylko o zabezpieczenie finansowania, powinieneś również rozważyć model ubezpieczenia na wypadek śmierci osoby zadłużonej. Istnieją taryfy, które można dostosować do pozostałego zadłużenia w sposób relatywnie dokładny do warunków finansowania.
Warunki oferowane przez różne firmy różnią się niewiele.
Jeśli zdecydowanie chcesz korzystać z Cosmos, poleciłbym wydanie (przybliżonych) 25-30% więcej na ochronę Comfort. Jest to związane z finansowaniem, ale opcja przedłużenia okresu trwania ubezpieczenia bez ponownego badania zdrowotnego może być sensowna, podobnie jak gwarancja dodatkowego ubezpieczenia.
W każdym razie nie rozmawiamy tu o wygórowanych sumach.

Napisany przez PIYASA
Ja znowu!

Jak wspomniałem w innym wątku, zakup mieszkania na własność dla obecnego obiektu został zakończony..!

Niemniej jednak potrzebuję kilku wskazówek/sugestii dotyczących ubezpieczenia na życie z ryzykiem:

To prawdziwy las taryf. Muszę przyznać, że nie skorzystałem z doradztwa maklera ubezpieczeniowego na miejscu. Zazwyczaj udzielają oni tylko najpotrzebniejszych informacji i starają się jak najszybciej zawrzeć umowę, niestety!

Czy ma sens już teraz zawarcie ubezpieczenia na życie z ryzykiem? Czy składki rosną wraz z wiekiem? (Obecny wiek - 35 lat)

Jaką sumę ubezpieczenia należy wybrać? W związku z moimi planami. Chcę nabyć mieszkanie (maks. 100.000 ) lub Dom jednorodzinny. Koszty maksymalnie 150.000 €, więcej na pewno nie!

Przeglądając strony internetowe niektórych bezpośrednich dostawców, można zauważyć wiele produktów... ! Nie mam również jeszcze ubezpieczenia na wypadek niezdolności do pracy.. Czy powinienem od razu wykupić produkt kombinowany?

Kto ma jakąś umowę w którymś miejscu? Jak zadowoleni jesteście z usług bezpośrednich dostawców itp.

Ah, czy partnerka również powinna być ubezpieczona?

Pozdrowienia

PIYASA

Napisany przez verschaukelt
Cześć,

W przypadku produktu łączonego BU /RLV:
Może się zdarzyć, że niewielkie ubezpieczenie na wypadek śmierci będzie praktycznie darmowe. Ma to związek z matematyką ubezpieczeniową.
Więc po prostu porównaj oferty różnych dostawców.

Lepiej unikać kombinacji ubezpieczenia na życie/Bu. Jeśli raty oszczędnościowe nie mogą być już opłacane (brak pracy, długotrwała choroba), ochrona BU również znika!

ubezpieczenie od niezdolności do pracy jest obecnie z pewnością ważne, ale należy pamiętać, że najpierw występuje niezdolność do pracy - pobieranie zasiłku chorobowego! To już wiąże się z istotnym zmniejszeniem dochodów, które należy zabezpieczyć. Czy konieczne jest dodatkowo ubezpieczenie od niezdolności zawodowej czy zarobkowej, zależy od wykonywanego zawodu. Lumpenintelektualista może często nadal wykonywać swoją pracę, nawet siedząc na wózku inwalidzkim lub z innymi ograniczeniami. Wymaga to jednak intensywnej konsultacji!

Jeśli kwota finansowania jest niewielka, zadaj sobie pytanie - czy w ogóle potrzebujesz ubezpieczenia na wypadek śmierci? A jeśli tak, to na jaką kwotę?
To zależy także od sytuacji dochodowej konkretnej pozostałej osoby. W obecnie bardzo niskim oprocentowaniu niewielkie finansowanie można również samodzielnie pokryć.

Kombinacja Ubezpieczenia Zdrowotnego/Capital Life nie jest zalecana. Jeśli raty oszczędnościowe nie mogą być dłużej opłacane (bezrobocie, długotrwała choroba), ochrona ubezpieczenia zdrowotnego również zostaje anulowana!

Czasami zastanawiam się, jak długo ta sprawa ma być nadal roztrząsana w mediach i wirtualnej przestrzeni. Jeśli odłożymy na bok kwestię sensowności budowy kapitału i zabezpieczenia ryzyka, stwierdzamy, że obecnie istnieje kilka firm, które umożliwiają kontynuację ochrony ubezpieczeniowej (w tym przypadku Ubezpieczenia Zdrowotnego) nawet po zerwaniu głównego ubezpieczenia. Oczywiście, należy zwrócić uwagę na pułapki, takie jak często stosowane w tym przypadku sformułowanie według obowiązujących wówczas warunków.

Napisany przez PIYASA

Witaj,

Odnośnie produktu łączącego ubezpieczenie na życie z ubezpieczeniem od utraty zdolności zarabiania:
Może się zdarzyć, że małe ubezpieczenie na życie jest niemalże bezpłatne w kontekście matematyki ubezpieczeniowej. To ma związek z matematyką ubezpieczeń.
Więc po prostu zleć wykonanie porównań ofert różnych dostawców.

Tak zrobię!

Kombinacja ubezpieczenia od utraty zdolności zarabiania/ubezpieczenia na życie z kapitałem lepiej unikać. Jeśli raty oszczędności nie mogą być dłużej opłacane (bezrobotność, długotrwała choroba), ochrona od utraty zdolności zarabiania również zostaje natychmiast anulowana!

Ubezpieczenia na życie z kapitałem i tak bym nie zawierał!
ubezpieczenie od utraty zdolności zarabiania jest dzisiaj z pewnością istotne, ale pamiętajmy, że w pierwszej kolejności pojawia się niezdolność do pracy - pobieranie zasiłku chorobowego! Wiąże się to z istotnym zmniejszeniem dochodów, które powinny być zabezpieczone. Czy dodatkowo potrzebna jest ochrona od utraty zdolności do pracy czy też utraty zdolności do zarabiania, zależy od wykonywanego zawodu. Pracownik biurowy może często nadal wykonywać swoje zajęcie, nawet będąc na wózku inwalidzkim lub z innymi ograniczeniami. Wymaga to jednak dogłębnej konsultacji!

Biorę się za to!

Przy niewielkiej kwocie finansowania warto zadać pytanie - czy w ogóle potrzebujesz ubezpieczenia na wypadek śmierci? I jeśli tak, w jakiej wysokości? To także zależy od sytuacji dochodowej danego pozostawionego. Przy obecnym bardzo niskim poziomie odsetek niewielkie finansowanie może być obsługiwane samodzielnie.

Wciąż zastanawiam się nad tą kwestią.. Prawdopodobnie dopiero gdy zostanie zakupiony obiekt lub tuż przed zakupem, zawrę ubezpieczenie na życie..! W zależności od tego, czy kupię go na licytacji komorniczej czy na wolnym rynku..! Po prostu nie chcę, aby moja żona miała dużą odpowiedzialność na swoich barkach, jeśli nadal trwa finansowanie, a mnie już nie ma. Albo bezpośrednio zawieram ubezpieczenie na życie, albo ubezpieczenie spłaty kredytu. Zobaczymy

Prawdopodobnie zaraz po zakupie lub tuż przed zakupem zdecyduję się na polisę RLV..!

To, czy i pod jakimi warunkami zdecydują się Państwo na ubezpieczenie RLV w określonym punkcie czasowym x w przyszłości, nie zależy od Państwa upodobań, a od Pałstwa stanu zdrowia oraz od woli ubezpieczyciela, aby ubezpieczyć Państwa ryzyko w tym punkcie czasowym x w zależności od panujących wtedy okoliczności.
Czy doradca miał nadzieję, że Państwo to zrozumieją?

Napisany przez Latinl

Czy i pod jakimi warunkami w przyszłości, w określonym punkcie x, zawrzesz polisę na życie, nie zależy od twoich upodobań, ale od twojego stanu zdrowia oraz chęci ubezpieczyciela, aby ubezpieczyć twoje ryzyko w danym punkcie x w zależności od obecnych warunków.
Czy doradca powinien ci to wyjaśnić?

znowu zapomniałeś połowy

Wiek i zawód znacząco podnoszą / obniżają dopłatę ryzyka

To, że zawsze trzeba wyrzucać Twoje niekompetentne bzdury do kosza.
EA określa składkę. Dodatek ryzyka związany z wiekiem wstępnym istnieje tylko w Twojej wyobraźni.
Zawód ma wpływ na przyporządkowanie do określonej grupy zawodowej. Nie ma to również nic wspólnego z dodatkiem ryzyka. W przypadkach wyjątkowych dotyczy on szczególnie ryzykownego zawodu.
Dodatki ryzyka są pobierane np. od palaczy, osób cierpiących na przewlekłe choroby (ewentualnie odrzucanych), osoby uprawiające niebezpieczne hobby lub z dużą nadwagą.
Możesz to wytłumaczyć swoim kolegom na szkoleniu struktur, na które pójdziesz. Dzisiaj z litością zrobię to nawet za darmo.
Wiem, że tylko prowokujesz, bo nie masz nic innego do roboty. Szkoda tylko, że z powodu głupoty lub niedbalstwa regularnie podajesz fałszywe informacje, które mogą poważnie szkodzić innym czytelnikom tutaj.

Napisany przez Latinl

Że znowu musisz wyrzucić Twój niekompetentny bełkot do kosza na śmieci.
To EA decyduje o kwocie składki. Dodatek ryzyka związany z wiekiem wejścia znowu istnieje tylko w Twojej wyobraźni.
Zawód ma wpływ na to, że zostaje się zaklasyfikowanym do określonej grupy zawodowej. Nie ma to również nic wspólnego z dodatkiem ryzyka. W wyjątkowych przypadkach dotyczy to szczególnie ryzykownego zawodu.
Dodatki ryzyka są pobierane np. od palaczy, przewlekle chorych (ewentualnie odmawianych), osób uprawiających niebezpieczne hobby lub z dużą nadwagą.
To możesz potem na swoim kolejnym szkoleniu strukturalnym nauczyć swoich kolegów. Dziś z czystego współczucia zrobię to za darmo.
Wiem, że tylko prowokujesz, bo poza tym nie masz nic do roboty. Szkoda tylko, że z głupoty lub nieuwagi ciągle podajesz błędne informacje, które innym czytającym mogą wyrządzić poważną krzywdę.

Cześć

Chcę jeszcze raz odnieść się do tego niekompetentnego bez gorszących słów, tak jak to robi tequilla Pyror.

Ten post się znowu zaprzecza. Co jest ważne, zawód czy nie ? Dlaczego określone grupy zawodowe są wyżej wyceniane ? Jasno wynika, że uwzględniany jest zawód. Skąd ma wnioskodawca wiedzieć, czy rzeźnik to ryzykowny zawód czy nie.

To samo dotyczy wieku. Im później wiek wejścia, tym wyższa składka. Klient ponosi ryzyko, im dłużej czeka z ubezpieczeniem na życie i im wyższe są składki (logiczne, jeśli masz 20 lat lub 30, ale chcesz ubezpieczyć tę samą sumę).

Jeszcze raz odnośnie hobby. To również może, ale nie musi być zgłoszone. Jeśli nurkując zginę w wypadku na nartach, miałem wyższą składkę i żadnej korzyści. Jeśli nauczyłem się nurkować po podpisaniu umowy, nie muszę tego potem zgłaszać. Tak samo z chorobami.

Wszystko jasne. Bob

Musisz to rozróżnić. Może się zdarzyć, że ktoś się zaprzecza. Ale może też być tak, że druga osoba, w tym przypadku Ty, po prostu nie jest w stanie zinterpretować i przetworzyć przeczytanego. To jest tutaj przypadek.

Chciałbym ponownie odnieść się do tego niekompetentnego bez używania wulgaryzmów jak tequila Pryor.

Dotychczasowa ortografia i retoryka, którą prezentujesz, dają pewne sugestie. Dlatego założyłem, i nadal zakładam, że ten sposób komunikacji jest jedynym, który Twój groszowy rozum jest w stanie zrozumieć. A teraz co do merytorycznej strony, czytaj uważnie, możesz, jak tak często, nauczyć się czegoś dla swojego szarego codziennego życia:

Czy więc zawód jest istotny, czy też nie?

Gdybyś był w stanie łączyć ze sobą najprostsze fakty i konstrukcje zdania, zauważyłbyś, że odpowiedź na to pytanie już udzieliłem. Zawód jest istotny dla ustalenia wysokości składki, ale zazwyczaj nie wiąże się z dodatkowym dopłatą za ryzyko. Dla każdej grupy zawodowej istnieje podstawowa składka. Może być ona wyższa lub niższa, zależnie od tego, jakie ryzyko niesie dany zawód. Mam nadzieję, że nie było za dużo przecinków. W każdym razie nie ma to nic wspólnego z dodatkową dopłatą za ryzyko.

Skąd ma wiedzieć wnioskodawca, czy bycie rzeźnikiem to ryzykowny zawód czy nie?

Proszę, nie wyciągaj zawsze wniosków ze swojego punktu widzenia. Przeciętny Niemiec jest w stanie, nawet po krótkiej analizie, ocenić, czy jego zawód należy do ryzykownych czy nie. W razie potrzeby można skonsultować się z towarzystwami ubezpieczeniowymi. Nawiasem mówiąc, są ludzie, którzy potrafią obsłużyć telefon czy napisać e-mail. Twoje bełkotanie nijak się ma do tego, co napisałem, ale to tylko na marginesie.

To samo dotyczy wieku. Im później wiek wejścia, tym wyższa składka.

Przynajmniej tego nauczyli Cię w Marburgu. Niestety, to również nie ma nic wspólnego z dodatkową dopłatą. Dla każdego wieku istnieje podstawowa składka. Dopłata za ryzyko nie jest naliczana z powodu wieku, czy ktoś ma 50 czy 80 lat. Składka jest po prostu wyższa. Nic więcej, nic mniej.

Też to można, ale nie trzeba podać.

Widzę, że coś knujesz. Mam nadzieję, że również tak doradzasz swoim ofiarom. Wkrótce się Ciebie pozbędziemy.

Jeśli nurkując ulegnę wypadkowi na nartach, miałem wyższą składkę i nie miałem żadnej korzyści.

Jest to jedna z najgłupszych wypowiedzi, jakie usłyszałem od Ciebie. Proszę, wyjaśnij nam to!

Jeśli nauczyłem się nurkować dopiero po podpisaniu umowy, nie muszę tego zgłaszać. Podobnie z chorobami.

Świetnie sobie poradziłeś, grzecznie, Burek. Twoje poszukiwania w internecie coś wnoszą. A teraz idź i opowiedz swoim kumplom z ekipy, co ciekawego dziś się nauczyłeś. Tymczasem przenoszę Cię na listę ignorowanych. Nie będę wspierał twojego debilizmu nawet lekcjami prywatnymi.

Napisany przez Latinl
Teraz rozumiem

Dzięki Bob

Napisany przez Leroy
Pomyśl o tym, ile czasu wolnego/czasu pracy oboje poświęcacie na strzelanie do siebie nawzajem. Następnie zastanówcie się, ile euro jest warte dla was jedna minuta życia...

Zastanówcie się, ile € jest dla was warte jedna minuta życia...

Wydaje mi się, że odpowiedziałem na to pytanie:

Tymczasem przenoszę cię na listę ignorowanych. Twojej głupoty nie będę wspierać poprzez udzielanie korepetycji.

Napisany przez Latinl

Myślę, że odpowiedziałem na pytanie:

myślę, że nasz użytkownik Forumsbob traktuje forum jako swoje hobby

Napisany przez sapine
Myślę, że nasz Forumowicz ma forum tylko jako hobby

To mówi spec z siebie. Wystarczy spojrzeć, ile postów piszesz tutaj dziennie. A prawie żaden nie pasuje do tematu. Jedyne, co potrafisz, to prowokować i obrażać.
Jesteś żałosnym trollem z forum.

Napisany przez Latinl

To mówi ten odpowiedni. Wystarczy spojrzeć ile postów piszesz tutaj dziennie. A prawie żaden z nich nie pasuje do tematu. Jedyne co potrafisz, to prowokować i obrażać.
Jesteś żałosnym trollłiem forum.

OK Forumsbob

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata