Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: W ciągu 3 dni wzrósł o 10,57%.

Napisany przez crashkurs
Od czasu, gdy poleciłem zakupić Minifutera o symbolu WKN DZC6MG, jego cena wzrosła o 10,57% od 11.01. do dzisiaj. Zapłaciłem 0,27€ za jeden sztukę, co było oczywistą okazją. Oczywiście chodzi o opcję na akcje Südzucker AG. Akcje są obecnie w cenie 29,42€ i wzrosły dzisiaj o 0,56%. Jestem zdania, że akcje te przekroczą poziom 30€ w tym tygodniu.

Napisany przez Latinl
Cześć

Przepraszam, ale przy najmniejszym ześlizgnięciu się w dół, świat jest w chaosie.

To bardzo ryzykowne, co tu zalecasz przeciętnemu inwestorowi.

Napisany przez DagobertDuck
Przepraszam, ale nawet najmniejsze ześlizgnięcie się w dół oznacza przegraną.

To, co tutaj zalecasz dla przeciętnego inwestora, jest wysoce spekulacyjne.

Zgadzam się z Tobą i również bym nie inwestował, zbyt niepewne i ponadto rzekoma bezpieczeństwo, które sugerujesz, opiera się tylko na niepotwierdzonych założeniach.

Napisany przez crashkurs
Kiedy poleciłem opcję, cena akcji spadła już o ponad 6%. Do momentu wyzerowania wynosiło to 3%. Cena akcji była więc już na dnie, gdy ją poleciłem, nie mogła zbyt dalej spaść. Akcje Südzucker mogą teraz iść tylko w górę. Wyniki tego tygodnia to potwierdzą.
Muszę jednak jasno powiedzieć, że ta inwestycja nie jest odpowiednia dla inwestorów myślących długoterminowo.

Napisany przez Latinl

Gdy poleciłem opcję, akcja miała już ponad 6% straty. Do poziomu Knockoutu brakowało jeszcze 3%. Akcja była więc już na dnie, kiedy ją poleciłem, nie mogła już bardziej spaść. Obecnie akcje Südzucker mogą iść tylko w górę. Okażą to dane w tym tygodniu.
Muszę jednak jasno powiedzieć, że ta inwestycja nie jest przeznaczona dla inwestorów myślących długoterminowo.

aha nie mogła już bardziej spaść

dobrze, że nawet jedno euro może spaść do 50 centów i stracić 50%

nawet 2 centy mogą się zmniejszyć do 1 centa

Napisany przez crashkurs
No wiesz sam, że to nie jest takie proste. Jest kilka rzeczy, o których trzeba pamiętać. Ale żeby skrócić, liczby potwierdzają moje racje :-P

Napisany przez Latinl

Więc sam wiesz, że to nie jest takie proste. Istnieje kilka rzeczy, o których trzeba pamiętać. Ale aby skrócić, liczby mają rację :-P

tak do za 2 dni

Napisany przez Weighting
Jeśli handlujesz na tak wysokim poziomie spekulacji, musisz uwzględnić to w swoim zarządzaniu pieniędzmi i minimizować ryzyko podejmowanych działań.

Napisany przez soundjunk
Akcje mogą iść tylko w górę i zobaczymy to po kolejnych danych, które jeszcze nadejdą? Czy to insajderski handel?

Napisany przez Ravemaster84

Akcje mogą iść tylko w górę, a zobaczymy to na przyszłych danych? Czy to insygniał handel?

Nie wierzę... raczej hazard :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata