Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Umowa Leasingu samochodowego Wypłata pensji

Napisany przez Audimax23
Cześć drodzy ludzie,

jak już w tytule wspomniałem, chcę wynająć samochód. Problem polega jednak na tym, że z moich dochodów nie jestem w stanie otrzymać umowy. Chociaż mógłbym sobie pozwolić na miesięczną ratę. Mam różne dodatkowe źródła dochodu.

Chcę teraz trochę poprawić moje ostatnie odcinki płac, aby uzyskać umowę.

Moje pytanie brzmi
Czy istnieje ryzyko, że bank samochodowy może sprawdzić, czy faktycznie zarabiam tę sumę (~1500€) czy też nie ma takiej możliwości w handlu?
Jeśli na przykład otrzymuję wynagrodzenie w gotówce, to nie jest to w żaden sposób sprawdzalne, czyż nie?

Wszystko inne jest w porządku (Schufa...), a mogę spokojnie spłacić miesięczną ratę w stu procentach.

Dziękuję, będę bardzo wdzięczny za Waszą pomoc, to naprawdę ważne.

Napisany przez Latinl

Witajcie drodzy ludzie,

Jak już napisano w tytule, chcę wynająć samochód.
Problem polega jednak na tym, że z moim dochodem nie otrzymam umowy. Chociaż mogę/mogłem sobie pozwolić na comiesięczną ratę. Mam różne dodatkowe źródła dochodu.

Chcę teraz nieco podrasować mój ostatni odcinek wynagrodzenia, aby dostać umowę.

Moje pytanie
Czy istnieje ryzyko, że bank samochodowy może sprawdzić, czy naprawdę zarabiam tę sumę (~1500€) czy też takiej możliwości sprawdzenia nie ma w gospodarce?
Jeśli na przykład otrzymuję moje wynagrodzenie zawsze w gotówce, to już takiej rzeczy nie da się zweryfikować, czyż nie?

Wszystko inne jest w porządku (Schufa...) i comiesięczną ratę mogę spłacić w stu procentach.

Dziękuję, będę bardzo wdzięczny za waszą pomoc, to naprawdę ważne.

Witajcie, forum jest na ogół wiarygodne oprócz kilku podejrzanych osób, które z pewnością skontaktują się z wami prywatnie.

Chcecie tu instrukcję do oszustwa, co równa się przestępstwu.

Powinniście raczej zastanowić się dlaczego chcecie wynająć. Czy zrozumieliście sens Leasingu (=wynajmowania)?

Lepiej kupić o 2 numery mniejsze i w razie potrzeby sfinansować.

Napisany przez Christoph1983

martwię się o finansowanie samochodu, którego chcę podjąć w przyszłym roku.

Co stało się z zamiarem sfinansowania samochodu?

Już w innym wątku udowodniłeś nam imponująco, jak potrafisz zarządzać pieniędzmi:

Cytat od Audimax23

Kilka kart kredytowych przekształconych w kredyty, a przynajmniej jeden telewizor sfinansowany i opłacony.
Teraz dostałem list od banku informujący, że zostali poinformowani przez Schufę o pewnej sprawie.
Chodzi o umowę z Sky, która została rozwiązana i nie została opłacona oraz o umowę z Telekomem z tymi samymi problemami.

Czy nie sądzisz, że powinieneś najpierw zastanowić się, jak legalnie uporać się z finansami? Konsumujesz tylko na kredyt i z powodzeniem udowadniasz swoją zdecydowanie przestępczą energię swoją próbą oszustwa.

Napisany przez 2Escorpio
Zastanawiam się właśnie, jak ktoś zamierza opłacać raty Leasingowe za samochód, skoro nawet nie jest w stanie płacić około 50 euro miesięcznie za umowę z Sky?

Jak wspomnieli inni, tutaj z pewnością nie popieramy oszustw, dlatego zamykam ten wpis.

Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata