Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Chciałbym poznać twoją opinię.

Napisany przez oscar1968
ponieważ nie jestem w stanie właściwie ocenić swoich osiągnięć, chciałbym poznać opinie profesjonalistów.
Od około 20 lat zajmuję się giełdą i wszystkim, co z nią związane. Około 2 lata temu zauważyłem pewien fakt dotyczący handlu, prowadziłem przez ponad rok 3 konta demo, na których osiągnąłem wzrost wynoszący ponad 100%. Od około 3 miesięcy zarządzam kontami z prawdziwymi pieniędzmi dla 2 znajomych i tam także osiągnąłem wzrost wynoszący ponad 50% (mogę to udokumentować).
Teraz zastanawiam się, czy jest to norma, czy też ponadprzeciętne osiągnięcie. Jeśli to coś wyjątkowego, to zastanawiam się nad samodzielnym działaniem w tej dziedzinie lub nawet nad uczynieniem tego moim zawodem. Zanim jednak pójdę tą drogą, chciałbym poznać wasze zdanie.
Pozdrawiam
PS. Nie będę ujawniał, jak dokładnie oraz co robię, aby osiągnąć te wyniki. Proszę zatem o nie zadawanie dalszych pytań w tej kwestii, dziękuję.

Napisany przez 2Bolitho
3 miesiące to zbyt krótki okres czasu na dokonanie oceny, szczególnie że rynki były stosunkowo dobre i stabilne. Warto również rozważyć alternatywne wyniki podjętych decyzji, w przypadku innych scenariuszy. Gra na koncie demonstracyjnym to jedno, ale finanse rodziny to zupełnie inna sprawa. Pytanie brzmi, ile kosztują Cię błędne decyzje i czy jesteś w stanie wytrzymać psychologiczne napięcie.

Napisany przez oscar1968
Tak, zgadzam się, odnosząc się do tych dwóch kont, jest to zbyt krótki okres. Możesz jednak być pewien, że zanim zdecydowałem się na zajęcie się tematem handlu, zdobyłem sporo wiedzy. Aby wiedzieć, jak rozwijają się rynki, trzeba wiedzieć, dokąd w ogóle zmierzają, czyli trzeba mieć zdolność do patrzenia w przyszłość. Jednak nie chcę zbyt wiele zdradzać tutaj, bo mogę zostać wrzucony przez nieświadomych do kąta, gdzie na pewno nie należę. Biorę pod uwagę system, w którym negatywne nie musi być negatywne, ponadto wszystko jest odpowiednio zabezpieczone. Jeszcze raz dziękuję za odpowiedź.

Napisany przez 2Bolitho

Napisany przez oscar1968
Ja, zgadzam się z tym, co piszesz, i nie, nie popełnię błędu przeceniania siebie, ponieważ błędy kosztują pieniądze. Co do roku 2008, mogę tylko powiedzieć, że jeśli specjaliści tego nie przewidzieli wcześniej, zastanawiam się, co robią cały dzień. Analizując dokładnie wszystkie czynniki, które do tego doprowadziły, pęknięcie bańki mieszkaniowej było zdecydowanie przewidywalne, a także problemy niektórych państw europejskich (co podobno przewidziałem już 10 lat temu) były tak oczywiste. Ale trzeba zachować spokój, wielkie trzaski jeszcze nadchodzą. Nawiasem mówiąc, nie powiedziałem, że handluję akcjami dopiero od 2 lat, miałem już kilka bardzo udanych transakcji kilka lat temu (np. akcje T-aktie i mobilcom). Jeśli rzeczywiście zdarzy się raz błąd w zakupie, to tak niech będzie, ale na pewno mnie to nie zatrząśnie (żyję i działam z zasadą na jednej nodze się nie stoi). Nie zamierzam wyrzucać prognoz stąd, jak już powiedziałem, wystarczy, że czasami szokuję znajomych, jak dokładne one są. Co do mojej aktywności na giełdzie, możemy rozmawiać ponownie za 12 miesięcy, ale prawdopodobnie wtedy również nie będą one zbyt wymowne, ponieważ nadchodzące miesiące będą bardzo spokojne. W tym duchu

Napisany przez Weighting
@oscar

Musisz to zrobić przez okres jednego roku. Ja również zrobiłem to przez 6 miesięcy i odnotowałem znaczny wzrost wartości. Niestety okazało się, że byłem dobry tylko w fazie rynkowej. Potem było tylko gorzej. Więc spróbuj przynajmniej na przestrzeni roku.

Napisany przez 2Bolitho
Nie rozumiem, dlaczego potrzebujesz naszej opinii, skoro wszystko wydaje się być w porządku. Ostateczna odpowiedzialność za ten krok spoczywa na Tobie. Nikt nie powie Ci: Zrób to! A potem nie będziesz mógł obarczyć nikogo winą za ewentualne niepowodzenie. Więc zaufaj sobie i zacznij działać. Najlepiej wiesz, co robisz, a nawet jeśli coś nie wyjdzie, zdobędziesz cenne doświadczenia. Życzę Ci powodzenia i wszystkiego najlepszego!

Napisany przez oscar1968
Po przejrzeniu forum i zapoznaniu się z doświadczeniami, jakie ludzie mieli i mają, muszę powiedzieć - tak, idę w dobrym kierunku. Jeśli przyszłość pokaże, że się mylę, nie będę winić nikogo. Szczerze mówiąc, jednak nie ma to większego znaczenia, jeśli na giełdzie pojawi się ujemny wynik, fundamenty są mocne.
W tym duchu
dodatkowo: oto dwie moje ulubione propozycje na najbliższe 12 miesięcy. To jednak nie jest rekomendacja zakupu!!! Groupon i Wacker.
Chciałbym również poznać wasze opinie.
Pozdrawiam

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata