Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące ustawowego i prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego oraz reformy systemu opieki zdrowotnej.

Re: Czy psychoterapia jest wliczona w pakiet prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych?

Napisany przez ADMCI4
Rozumiem zasadę, ale wydaje mi się, że nie do końca. Osobiście jestem w ubezpieczeniu zdrowotnym opartym na przepisach prawa i dotąd nie miałem problemu ze zatwierdzaniem wniosków o dotacje lub zwolnienia z opłat. Potem dowiaduję się od sąsiadki, która jest nauczycielką i ma prywatne ubezpieczenie, że jej ubezpieczyciel refunduje maksymalnie 20% kosztów terapii psychologicznej. Czy to dlatego, że otrzymuje również pieniądze z funduszu pomocowego dla nauczycieli, czy po prostu wybrała bardzo słaby pakiet w swoim ubezpieczeniu zdrowotnym? Zazwyczaj pacjenci prywatni otrzymują znacznie bardziej pokrycie za takie zabiegi.

Re: Czy psychoterapia jest wliczona w pakiet prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych?

Napisany przez Matthew Pryor
Zazwyczaj pacjenci prywatni dostają te zabiegi opłacone o wiele szybciej.
Kto tak mówi? Żaden plan żadnego prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego nie może dokładnie odzwierciedlić katalogu świadczeń Narodowego Funduszu Zdrowia. Zawsze trzeba robić pewne ustępstwa.
Czy to dlatego, że otrzymuje również pieniądze z funduszu nauczycielskiego?
Prawdopodobnie.
Czy po prostu wybrała bardzo słaby plan ubezpieczenia zdrowotnego?
A może po prostu wybrała plan, którego zakres usług jest dla niej wystarczający? Co na to sąsiadka?
Ogólnie trzeba jeszcze odróżnić między psychiatra stacjonarnym a psychiatrą ambulatoryjnym.

Napisany przez Latinl
Cześć Felia,

proszę postępuj zgodnie z radą użytkownika tequilla Pryor. Ma świetną wiedzę na temat terapii psychologicznej.Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata